Neden Caner Erkin oynamıyor?

15.10.2020 - 10:36 | Son Güncellenme: 15.10.2020 - 10:45

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Caner Erkin, A Milli Takım'da şans bulamadı. Caner Erkin neden oynamıyor? Şenol Güneş'in milli takımda sol bek tercihi...

Neden Caner Erkin oynamıyor?

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takımın Uluslar Ligi'nde aldığı sonuçların memnun etmemesi teknik direktör Şenol Güneş'in bazı tercihlerinin tarıtışlmasına neden oldu. En çok gündeme gelen isimse Fenerbahçeli Caner Erkin...

Rusya maçından sonra gündeme geldi

2-2 sona eren Sırbıstan maçı sonrası da özellikle sosyal medyada Güneş'in sol bekte neden Caner Erkin'i milli takıma çağırmadığı sorusu soruldu. Bu soru aslında Rusya maçından sonra da gündeme geldi ve eski milli oyuncu trend topic oldu. Futbol yorumcularının bir kısmı Caner Erkin'in yeniden ay-yıldızlı formayı giymesi gerektiğini savundu.

Güneş'in ilk tercihi Umut Meraş

Güneş'in sol bekteki genel olarak tercihi Umut Meraş. Ancak Meraş'ın yorgunluğunu göz önüne aldığını belirten Güneş, Sırbıstan maçına Hasan Ali Kaldırım ile çıktı. Fakat hem yenilen ilk goldeki hatası hem de sakatlanıp 27. dakikada oyundan alınmasından sonra Kaldırım tercihi de sorgulandı. Mircea Lucescu'nun A Milli Takım'da göreve gelmesinden sonra başlatılan yapılanma sonucunda ortaya çıkan takımdaki genel kadro tercihini Güneş de sürdürdü.

Bir tek Burak şans bulmaya devam etti

Lucescu, Arda Turan, Gökhan Gönül ve Caner Erkin gibi isimleri takımdan keserken, bu jenerasyondan bir tek Burak Yılmaz'a şans vermeye devam etti. Güneş'in de tercihi bu yönde oldu.

Banko oynuyor, 2 asist yaptı

Geride kalan Rusya ve Macaristan maçlarında Güneş'in Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ü yeniden milli takıma çağırıp çağırmayacağı şimdiden merak konusu oldu. Her iki oyuncu da Fenerbahçe'de ilk 11'in banko ismi. Örneğin milli takıma çağrılan sağ beklerden Nazım Sangare, artık Fenerbahçe'de Gönül'ün arkasında yedek olarak bekliyor.

Umut Meraş ve Hasan Ali ligde ne kadar süre aldı?

Güneş'in ilk tercihi olan Umut Meraş, Fransa 2. Lig ekiplerinden Le Havre'da forma giyiyor. Meraş, lideki 6 maçın 4'ünde forma giydi. Hasan Ali Kaldırım ise Medipol Başakşehir'de ligin 4 maçında da ilk 11 başladı.

En son 2017'de milli oldu

Ve Caner Erkin... 32 yaşındaki tecrübeli sol bek yeniden döndüğü Fenerbahçe'de ligin ilk 4 haftasında ilk 11 başladı ve 2 de asiste imza attı.

Caner Erkin kaç kez milli forma giydi?

İlk kez 26 Mayıs 2006'da Gana karşısında milli formayı giyen Caner Erkin,  en son ise 2017'deki İzlanda maçında milli oldu. Toplam 53 kez ay yıldızlı forma sırtına geçiren Caner Erkin, 2 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler