Neden Real Madrid'i değil de Leipzig'i seçti?

15.02.2020 - 23:47 | Son Güncellenme: 16.02.2020 - 00:51

Neden Real Madrid'i değil de Leipzig'i seçti?

Leipzig'in 32 yaşındaki teknik direktörü Julian Nagelsmann, Real Madrid'i neden geri çevirdiğini açıkladı.

Independent'e konuşan genç teknik direktör, "Real Madrid'den teklif aldığımda önce şaşırdım, sonra oraya gitme kararıyla ilgili rahat hissetmedim. Gelişmek istiyordum. Real Madrid'de teknik direktör olarak gelişme zamanınız yok" ifadelerini kullandı.

Almanya Ligi'nde daha önce Hoffenheim'ı çalıştıran ve bu dönemde birçok büyük takımdan teklif alan Nagelsmann en iyi teknik direktörlerden biri olmak istiyor.

"Real Madrid'de daha iyi bir menajer olma şansın yok" diyen başarılı teknik adam, "Zaten en iyi olmalısın. Şu an en iyi değilim ama ileride en iyilerden biri olmak istiyorum. Real Madrid ya da Barcelona'da taraftar, media ve karar vericiler sana gelişmek için zaman vermezler. Onlar her maçı kazanmak istiyor. Kupalar ve Şampiyonlar Ligi'ni istiyorlar. Eğer kazanamazsan, 'Ben hala gencim ve gelişiyorum' diyemezsin. Futbol kariyeri planlamak kolay değil, çünkü tahmin edilemez ama denemek zorundasınız" ifadelerini kullandı.

Nagelsmann çok erken bir yaşta dünyanın en büyük takımlarından birinde çalışmanın doğru olmadığını söylüyor.

Önemli olanın doğru adımlar atmak olduğunu söyleyen genç teknik adam, "Önemli olan büyük adımları atmak değil. Real Madrid muhtemelen atabileceğiniz en yüksek adımlardan biri. '31 yaşındayken Real Madrid'e gidip oradan nereye gidebilirim ki' diye düşündüm" ifadelerini kullandı.

"Real Madrid doğru bir adım değildi"

Çok erken bir yaşta futbolu bırakmak zorunda kalan Nagelsmann için en önemli konulardan biri ise dil öğrenmek. Nagelsmann konuyla ilgili olarak, "Benim için iletişim kurmak çok önemli. İletişim kurmayı seviyorum. Henüz İspanyolca bilmiyorum. Real Madrid seçeneği büyük bir adımdı ama doğru adım değildi" diyor.

Leipzig'i neden seçti?

Red Bull tarafından finanse edilen Alman ekibi Leipzig'de eski sportif direktör Ralf Rangnick, Nagelsmann'ın ilerlemesini takip ediyordu. Ralf Rangnick, Nagelsmann'ı Almanya'nın en büyük yeteneği olarak nitelendiriyordu. 

"Bana ve yöntemlerime inandıklarını hissettirdiler"

Nagelsmann, Leipzig'in kendisini almak için savaştığını söylerken, "Menajer olarak bir kulübün size ve yöntemlerinize inandığını hissetmeniz önemlidir. Oliver Mintzlaff ve Ralf Rangnick bana bunu hissettirdi" ifadelerini kullandı.

Böylece 2019-2020 sezonundan itibaren Leipzig'in yeni teknik direktörü Nagelsmann oluyordu ve bu açıklama 21 Haziran 2018'de yapılıyordu.

"Bununla ilgili komik bir şey var. Sözleşmeyi imzaladım ve 10 dakika sonra birçok kulübün benimle ilgilendiğini öğrendim. Sanki bir diskoda tek başınızayken kimse sizinle ilgilenmezken, kız arkadaşınız geldiğinde bir anda ilgi odağı olursunuz gibiydi" diyerek o günleri anlatıyor.

"Mourinho ne yapacağını bilir"

Leipzig, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Mourinho yönetimindeki Tottenham ile karşı karşıya gelecek. Genç teknik adam rakibi Mourinho için, "Her türlü deneyime sahip biri. Takımını birçok eleme maçında yönetti. Bir hedefi olduğunda er ya da geç ne yapacağını bilir" diyor.

Liverpool ve Manchester City ile ilgili de görüşlerini aktaran Nagelsman, "Geçtiğimiz sezon Manchester City büyük bir esnekliğe sahipti. Oyunu açmak için birçok yolları vardı. Guardiola takımlarını izlemek her zaman büyüleyici. Liverpool ise çeşitlilik bakımından çok iyi gelişti. İyi bir menajer olmak istiyorsanız Liverpool'a izlemelisiniz. İnanılmaz şeyler yapıyorlar" dedi.

4 yıl boyunca Leipzig'de kalmak istediğini söyleyen Nagelsman, "Futbolda ne olacağını bilemezsiniz" diyor.

HASAN BEGDİLİ

Senin için hazırladığımız haberler