Nefes kesen maçta son sözü Dumfries söyledi

İsa Kethüda
13.06.2021 - 22:33 | Son Güncellenme: 14.06.2021 - 08:44

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) C Grubu ilk maçında Hollanda Milli Takımı, Ukrayna Milli Takımı'nı 3-2 mağlup etti ve turnuvaya galibiyetle başladı.

Nefes kesen maçta son sözü Dumfries söyledi

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) C Grubu ilk maçında Hollanda Milli Takımı, Ukrayna Milli Takımı'nı 3-2 mağlup etti ve turnuvaya galibiyetle başladı.

Portakallar'a 3 puanı getiren golleri 54. dakikada Georginio Wijnaldum, 58. dakikada Wout Weghorst ve 85. dakikada Denzel Dumfries kaydetti. 

Ukrayna'nın gollerini ise 75. dakikada Andriy Yarmolenko ve 79. dakikada Roman Yaremchuk attı. 

Zubkov devam edemedi

Ukrayna'da 13. dakikada sakatlanan Oleksandr Zubkov'un yerine Marlos oyuna girdi.

Wijnaldum sahnede

Hollanda Milli Takımı aradığı golü 53. dakikada buldu. Portakallar, Georginio Wijnaldum'un attığı golle 1-0 öne geçti. 30 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu elemelerde de takımı adına en çok gol atan oyuncu olmuştu (8 gol). Ayrıca, çıktığı son 26 maçta 15 gol kaydetti. 

Dirk Kuyt'ı yakaladı

Wijnaldum, attığı bu golle 23 golü bulunan Dirk Kuyt'ı da yakaladı.

Weghorst farkı 2'ye çıkardı

Wijnaldum'un attığı golden sonra rakip kalede ataklarını sıklaştıran Hollanda, Wout Weghorst'un 58. dakikada attığı golle skoru 2-0 yaptı. Bu gol aynı zamanda Weghorst'un Hollanda Milli Takım adına attığı 2. gol oldu. 28 yaşındaki forvet oyuncu, ilk golünü 6 Haziran'da Gürcistan'a karşı atmıştı. 

Yarmolenko'dan müthiş gol

Ukrayna aradığı golü. 75. dakikada Andriy Yarmolenko ile buldu. 31 yaşındaki oyuncu, ceza sahası dışından sol ayağıyla topu çatala taktı ve farkı 1'e indirdi. Yarmolenko milli takımdaki 41. golünü kaydetti. 

Yaremchuk 'bu iş henüz bitmedi' dedi

Andriy Yarmolenko ile farkı 1'e indiren Ukrayna Milli Takımı, 79. dakikada Ruslan Malinovsky'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topla buluşan ve kafa vuruşunu yapan Roman Yaremchuk skoru 2-2'ye getirdi. 

Son sözü Dumfries söyledi

Son sözü Dumfries söyledi... Hollanda 85. dakikada Denzel Dumfries'in attığı golle bir kez daha öne geçti. İkinci yarı oyuna giren Nathan Ake'nin sol kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen Denzel Dumfries skoru 3-2'ye getirdi.


İlk gol ve 3 puan

Ayrıca Denzel Dumfries, Hollanda formasıyla attığı ilk golüyle takımına Avrupa Şampiyonası'nda üç puanı getiren isim oldu. 

C Grubu puan durumu

  • 1- Avusturya: 3 puan
  • 2- Hollanda: 3 puan
  • 3- Ukrayna: 0 puan
  • 4- Kuzey Makedonya: 0 puan

Maçın oyuncusu Dumfries

Öte yandan, maçın oyuncusu Hollanda'ya galibiyeti getiren Denzel Dumfries seçildi. 

En fazla gol atılan...

3-2 biten Hollanda - Ukrayna maçı, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmalar arasında ikinci yarısında en fazla gol atılan mücadele oldu.

Senin için hazırladığımız haberler