Neftçi Bakü, dünyaca ünlü yıldızı transfer etti!

15.03.2021 - 22:18 | Son Güncellenme: 15.03.2021 - 22:35

Dış haberler... Dünya futboluna damga vuran isimlerden Keisuke Honda, Azerbaycan Ligi ekiplerinden Neftçi Bakü ile anlaşmaya vardı. 2 aydır boşta olan 34 yaşındaki futbolcu, en son Brezilya Serie A ekibi Botafogo'da oynuyordu. Brezilya'da istediğini veremeyen oyuncunun kontratı 2021 Ocak ayında feshedilmişti. İşte detaylar...

Neftçi Bakü, dünyaca ünlü yıldızı transfer etti!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Azerbaycan Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Neftçi Bakü, ligin bitimine kısa süre kala flaş transfer gerçekleştirerek rakiplerine gözdağı verdi. Dünya futbolunun yakından tanıdığı bir isim olan Keisuke Honda ile anlaşmaya varan Neftçi Bakü yönetimi, bugün Zoom üzerinden imza töreni gerçekleştirdi. Bakcell Arena'nın basın odasında gerçekleşen toplantıya, kulüp başkanı Kamran Guliyev ve diğer yetkililer katılım sağladı. 

 

 

3 aylık kontrat imzalandı

En son Brezilya Serie A ekibi Botafogo'da forma giyen Honda, burada bekleneni veremeyip; 18 maçta 2 gol atınca sözleşmesi feshedilmişti. Kariyeri boyunca VVV Venlo, CSKA Moskova, AC Milan ve CF Pachuca gibi ekiplerde ter döken oyuncu, son olarak Neftçi Bakü ile anlaşmaya vardı. Bugün yapılan imza töreninde, Honda; kendisini 3 ay boyunca Neftçi'ye bağlayacak olan kontrata imzayı attı. 

 

Kariyerinin zirvesindeyken Milan'a transfer olmuştu

2014 yılında CSKA Moskova ile sözleşmesi biten Honda'nın, o dönemki piyasa değeri 20 milyon Euro civarındaydı. Rus ekibi ile sözleşme yenilemeyen futbolcu, soluğu Serie A'nın devi AC Milan'da aldı. 2017 yılına kadar İtalya'da kariyerini sürdüren Honda, 90 maça çıkıp 9 gol, 12 asist yapma başarısı göstermişti. Bu yıl Neftçi Bakü'ye transfer olan oyuncu, bugünkü basın toplantısında Neftçi'yle şampiyonluk yaşayıp takımda kalmak istediğini söyledi. 

 

 

Neftçi Bakü, ligde 42 puanlı Qarabag'la aynı puana sahip olmasına karşın; Qarabag'ın 22 averaj gerisinde bulunuyor. Bakü yönetimi, hücum anlamında yaşanan sıkıntıları aşabilmek için Keisuke Honda'yla anlaşmaya vardı. 

Senin için hazırladığımız haberler