Negredo, Cenk ve Aboubakar'dan iyi mi? İşte özel istatistikleri

02.08.2017 - 15:53 | Son Güncellenme: 02.08.2017 - 15:53

Negredo, Cenk ve Aboubakar'dan iyi mi? İşte özel istatistikleri

AJANSSPOR ÖZEL - Beşiktaş'ın transfer gündeminde olan ve siyah-beyazlı formaya çok yakın görülen Alvaro Negredo'nun özel istatistikleri ile karşılaştırmasını ortaya çıkardık. Geçen sezon Beşiktaş forverinde görev alan Cenk Tosun ve Aboubakar'a göre neler yaptı. Kariyeri boyunca neler yaptı, hepsi bu haberin içinde olacak. 

Middlesbrough'un en iyisiydi

Negredo geçen sezon Premier Lig'de küme düşen ve ligin en az gol atan takımı konumundaki Middlesbrough takımında en çok gol atan oyuncu olmuştu. İspanyol isim 27 golün 9'unu (%33) atarken aynı zamanda 4 asist ile en çok gol pası veren, 69 şutla en çok şut çeken ve 175 kez ile en çok top kazanan oyuncu oldu. 

Negredo geçen sezon Premier Lig'de attığı 9 golün tamamını ceza sahası içinde attı. Ceza sahasında çok etkili olan İspanyol oyuncu, takımının iç saha maçlarında 6 gol deplasmanda 3 gol attı. Negredo maçların ilk yarılarında attığı 7 golle maçlara hızlı başladığını gösterdi. 

İstatistikleri geçen sezonki golcülere göre iyi

Negredo'nun geçen sezon Premier Lig'de yakaladığı istatistikler Cenk Tosun ve Aboubakar ile karşılaştırıldığında etkili gözüktü. Özellikle maçın içinde olan, pas yapan bilen Negredo geçen sezon Aboubakar ve Cenk Tosun'u bu alanda geçti. İsabetli şut yüzdesi biraz düşük olan Negredo'nun ikili mücadele kazanma oranı da geçen sezonki golcülerden iyi çıktı

(istatistikler: squawka)

İlk şutları gol oluyor

Alvaro negredo'nun ilginç istatistiklerinden biri de Premier Lig'de oynadığı iki sezonda da ilk şutlarının gol olması. Geçen sezon Middlesbrough ile 2013-14 sezonunda da Manchester City ile ilk şutları gol olan Negredo,her iki sezonda da 9'ar gol kaydetti. 

(görsel-bilgi:opta)

Şampiyonlar Ligi'nde 7 gol

Alvaro Negredo, Şampiyonlar Ligi'nde ise toplam 7 gol attı. 2013-14 sezonunda Manchester City forması altında CSKA Moskova karşısında hat-trick yapan Negredo toplamda bu arenada 22 maça çıktı

Milli Takımda 10 gol

Alvaro Negredo, İspanya A Milli Takımı forması altında ise 21 maçta 10 gol attı. Oldukça başarılı bir gol yüzdesi olan Negredo, 2012 Avrupa Şampiyonu olan kadroda da yer almıştı. 

TOLGA KURU

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler