Nejat Sayman Anadolu Efes - Fenerbahçe mücadelesini Ajanspor için yorumladı!

23.10.2018 - 23:26 | Son Güncellenme: 23.10.2018 - 23:26

THY Euroleague'de oynanacak Türk Derbisi Anadolu Efes - Fenerbahçe mücadelesini deneyimli koç ve basketbol yorumcusu Nejat Sayman Ajanspor'a özel olarak yorumladı!

İşte o açıklamalar:

''Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi çok zorlanmadan yendi ama Fenerbahçe o form durumunun çok üzerinde şu an. Ayrıca Vesely'nin oynadığı takımda olduğu bir Fenerbahçe'yi yenmek kolay olmayacaktır. Fenerbahçe, deplasmanda dahi olsa maçın favorisi olduğunu düşünüyorum.
Fenerbahçe'nin çok iyi bir savunma düzeni var, Euroleague'de iyi savunma yapmayan takımların çok şansı olduğuna inanmıyorum. Obradovic'in başarısının savunmadan geldiğini düşünüyorum.

Anadolu Efes, istikrarsız bir görüntü çiziyor, Doğuş Balbay oyundayken özellikle savunmada çok iyi oynadıklarını görüyorum. Doğuş oyunda değilken görüntü çok değişiyor. Fenerbahçe çok önemli oyuncularını kaybetti ama hala sistemleri çok iyi işliyor. En son Zalgiris Kaunas deplasmanında bunu gördük.

Anadolu Efes'te Shane Larkin'in oynamaması az süre alması bana çok doğru gelmiyor. Shane Larkin'i alıp 3-5 dakika oynatıp başkalarıyla devam ederseniz onu kaybedersiniz. Shane Larkin'i ya hiç almayacaktı, ya da aldıysa onu oynatacaktı. Oyun kurucu pozisyonunda yaşanan kargaşa düzelmezse Anadolu Efes çok ciddi sıkıntı yaşayabilir.

Tyler Ennis henüz tam olarak takıma adapte olamamıştı, Zalgiris Kaunas maçında iyiydi ama onsuz oynamaya alışkın durumda Fenerbahçe. Uzun sezonda Fenerbahçe'nin Tyler Ennis'in yerine transfer yapması gerektiğini düşünüyorum.

Euroleague'de yabancı sınırlaması yok, bunun Fenerbahçe'nin lehine olacaktır düşüncesindeyim. Obradovic yabancıyla oynamaya daha alışkın bir hoca hep böyle başarılı oldu. Anadolu Efes, ise yerli oyuncularını oynatmaya çalışan bir takım buna da sonuna kadar saygı duyuyorum.''

 

Senin için hazırladığımız haberler