Neslihan Yiğit: İlk 10 içinde yer almak istiyorum

19.12.2017 - 12:20 | Son Güncellenme: 19.12.2017 - 12:20

Olimpiyatlara katılan ilk Türk badmintoncu Neslihan Yiğit, dünya sıralamasında ilk 10'a girmeyi hedefliyor. Yiğit, hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

2012 Londra Olimpiyatları'nda yer alarak Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden ilk badmintoncu olan 23 yaşındaki Neslihan, hedefi büyüttü.

Neslihan yaptığı açıklamada, 2017 sezonunun ikinci yarısında katıldığı 7 turnuvada 5 birincilik, birer ikincilik ve üçüncülük elde ettiğini söyledi.

“İlk 10’a girmek istiyorum”

Sezonun ikinci yarısında gösterdiği performansla tek kadınlarda 148. basamaktan 63. sıraya kadar kadar yükselen milli badmintoncu, "Dünya sıralamasında ilk 10'a girerek, en iyiler arasında yer almak istiyorum." dedi.

Neslihan, olimpiyatlara ikinci kez katılmanın ötesinde başarılı sonuçlar almayı hedeflediğini dile getirerek, "Kadınlarda iyi seviyedeyiz. Hedefimiz artık sadece olimpiyatlarda yer almak değil. Olimpiyatlarda tur atlamayı, çeyrek finale, yarı finale kalmayı amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Özge ile güzel bir rekabet içindeyiz"

Tek kadınlarda Rio'da Türkiye'yi temsil eden Özge Bayrak ile tatlı bir rekabete girdiklerini söyleyen milli sporcu, "Aramızda güzel bir rekabet var. Aynı salonda çalışıyoruz. Ondan daha çok çalışmam lazım çünkü rakibiz. Birbirimizi çekerek, daha yukarıya çıkmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Neslihan Yiğit, olimpiyatlarda yer alan ilk Türk badmintoncu olmasının beraberinde sorumluluklar da getirdiğine dikkati çekti.

Maçlarını kendisini idol alan küçük yaştaki sporcuların da izlediğine işaret eden Neslihan, bu nedenle onlara örnek olmak amacıyla daha iyi performans sergilemek için elinden geleni yaptığını ifade etti.

"Kendimize inanıyoruz"

Türk badmintonunun geleceğiyle ilgili umutlu konuşan milli sporcu, sözlerini şöyle tamamladı:

"2018'de hem kadınlar hem de erkeklerde Avrupa Şampiyonası'na katılacağız. Önceden bir hedefimiz yoktu, şimdi ise 'dereceye gireriz' düşüncesiyle gidiyoruz. Kendimize inanıyoruz. Türkiye, Avrupa'da kadınlarda çok önemli bir yere geldi. Alt yaş gruplarında yetenekli, başarılı genç sporcularımız da var. Türk badmintonu daha iyi yerlere gelecektir."

Senin için hazırladığımız haberler