Almanya'da Volkan Demirel vakası! Efsanelere sordular...

01.04.2020 - 15:44 | Son Güncellenme: 01.04.2020 - 16:08

Almanya, koronavirüs salgını dışında tartışacak yeni bir konu daha buldu! Manuel Neuer'in Bayern Münih'ten istediği uzun vadeli sözleşme gündeme damga vurdu. Neuer, Bayern Münih'te 2025'e kadar kalmalı mı? Efsane kaleciler, bu soruyu yanıtladı...

Almanya'da Volkan Demirel vakası! Efsanelere sordular...

Türkiye'de en son Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in 39 yaşına kadar oynayıp oynayamayacağı tartışma konusu olmuştu. Hatta deneyimli eldivenin menajeri, "Volkan Demirel, 40 yaşına kadar oynar" diyordu. Ancak; Demirel'in sözleşmesi uzatılmamış ve aradan belli bir süre geçtikten sonra da teknik ekipte yer alacağı ifade edilmişti.

Almanya'da Volkan Demirel vakası...

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Şimdilerde Volkan Demirel, Fenerbahçe'de teknik ekipte yer alıyor. Almanya'da da Manuel Neuer ile ilgili son dönemlerde tartışmalar deyim yerindeyse alevlendi. Neuer'in de tıpkı Volkan Demirel gibi 39 yaşına kadar oynayıp oynayamayacağı tartışma yarattı. Bu konuda neler yaşandı? Sizin için derledik...

Neuer uzun süreli sözleşme istedi, görüşmeler tıkandı

Almanya Ligi ekiplerinden Bayern Münih'te forma giyen ve adı Chelsea ile de anılan Manuel Neuer, kulüple sözleşme uzatma konusunda anlaşma sağlayamadı. 1 yıl daha sözleşmesi bulunan 34 yaşındaki eldiven, 2025 yılına kadar sürecek yeni bir sözleşme istiyor. 2025 yılında Neuer, 39 yaşında olacak. İşte tam da bu noktada anlaşmazlıklar başlıyor. Almanya'da bu konu gündem oldu. Aralarında Fenerbahçe'nin eski kalecilerinden Toni Schumacher'in de olduğu ffsane kaleciler, Manuel Neuer ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Sepp Maier net konuştu: "Bence sözleşme yapılabilir"

Bild, unutulmaz kalecilerden biri olan Dünya ve Avrupa Şampiyonu kaleci Sepp Maier'e Neuer'in durumunu sordu.

76 yaşındaki eski kaleci, "Kahn 39 yaşına kadar oynadı. Bayern'in kaleci konusunda bir endişesi yok. Yeni oyuncular 2025'e kadar kalabilir. Bence yaşlı ya da genç oyuncu yok. İyi ya da kötü oyuncular var. Bu kaleciler için de gerekli. Bence sözleşme yapılabilir" dedi. Maier, Alexander Nübel'in ise beklemek zorunda olduyğunu ve kendisinin de benzer durumlarla karşılaştığını dile getirdi.

Unutulmaz kaleciler Neuer'in durumunu değerlendirdi

Pekiyi, Maier'in dışında unutulmayacak, efsaneleşmiş kaleciler Manuel Neuer'in bu sözleşme durumu için neler düşünüyor?

Jens Lehman: 

"Ona kesinlikle bir sözleşme önerirdim. Ama bu kadar uzun olmazdı. Onun bakış açısını da anlıyorum. Manuel Neuer, 39 yaşında da halen iyi bir kaleci olabilir."

Toni Schumacher :

"Manuel Neuer'in 2025'te en iyi performans sergileyeceğine dair güvenim var. Ama ona sadece 1 yıl için sözleşme önerirdim. Her yıl belli bir oynama sayısına ulaştığında tekrar sözleşme yenilenmesi gündeme gelebilir. Yaş ilerledikçe sakatlık sonrası geri dönüşler ve formda kalmak uzun sürüyor."

Bodo Illgner :

Bodo Illgner : 

"Buffon veya Casillas gibi örnekler var önümüzde. Yaş, kaleciler için bence büyük bir engel değildir. Manuel Neuer'in doğum tarihine değil, performansına bakmalısınız. Oliver Kahn, Rummenigge ve Uli Hoeness gibi kulübün figürleri var. Bu yüzden Neuer de kariyerini bitirince Bayern'de çalışmaya devam etmeli."

Dieter Burdenski:

"Ben Neuer'in o yaşta çok iyi olacağı konusunda şüpheliyim. Ben maksimum 2023'e kadar sözleşme yapılmasını savunuyorum. Yine de mukavelesi uzatılabilir. Nübel'in de Neuer kalitesine ve o sınıfta bir kaleci olacağına inanmıyorum."

Hans-Jörg Butt:

"Manuel Neuer'in niteliklerini ve Bayern için önemini konuşmaya gerek yok. Benim açımdan böyle. Bu nedenle sözleşme uzatmak mantıklı."

Oliver Reck:

"Ben olsam Neuer'e kesinlikle şans vermeye devam ederim. Her zaman Bayern'e katkı verdi. Dünya çapında bir kaleci haline geldi. Yaşı ilerlediğinde de iyi performans göstereceğine inanıyorum."

Frank Rost:

"Bana göre mevcut durumda sözleşme uzatmak zor. Hiçbir kulüp bundan sonrasını öngörerek böyle uzun süren bir sözleşme imzalamaz. Ben öyle düşünüyorum."

Senin için hazırladığımız haberler