Nevzat Şakar: "Hayal bile edemiyorum, Trabzonspor..."

28.12.2019 - 21:16 | Son Güncellenme: 28.12.2019 - 21:22

Nevzat Şakar: "Hayal bile edemiyorum, Trabzonspor..."

Trabzonspor Kulübü Eski Asbaşkanı Nevzat Şakar, bordo-mavililerin gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Şakar, Trabzonspor'un üstünde şampiyonluk baskısı olmadığını ifade ederken, mali tablo için ise, "1-2 senelik rahatlık söz konusu. Ama sonra ödemelerin altından nasıl kalkılacak? Bunu haya bile edemiyorum" diye konuştu.

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Nevzat Şakar'ın açıklamaları şu şekilde:

Nevzat Şakar: "Bülent Uygun'un ayrılığı Kayserispor'un hayrına"

Dost, kardeş kulüp Kayserispor'a Bülent Uygun hiç yakışmıyordu. Bu maç öncesinde yaşanan bu ayrılığın onlar için hayırlı olduğunu düşünüyorum. Ligin ilk yarısında Trabzonspor fena bir görüntü çizmedi. Ligin ikinci yarısında Trabzonspor'un daha da iyi neticeler alacağına inanıyorum. Trabzonspor'un bu kadro yapılanmasıyla aldığı puanlar doğru orantılı. Ben şu şekilde düşünüyorum.

Nevzat Şakar: "TFF'nin bu konuda geri adım atması iyi oldu"

Ahmet Ağaoğlu'nun TFF'ye çıkışını doğru buluyorum. Borçlanmanın sonu yok. Camialardan baskı var. Yöneticiler kolaycılık yapıp transfere yöneliyor. Transfer borçlanmak demektir. Kulüpler açısından olumsuz bir tablo ortaya çıkıyor. TFF'nin bu konuda geri adım atması bence iyi oldu.

Nevzat Şakar: "Ödemelerin altından nasıl kalkılacak, hayal bile edemiyorum"

Şu anda Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin de çok yapacağı bir şey yok. Bir yapılandırma yapıldı. 1-2 senelik bir rahatlık söz konusu. Ama ödemelerin altından nasıl kalkılacak? Hayal bile edemiyorum. İnanılmaz ödemeler olacak. Sonraki dönem bayağı sıkıntılı olacaktır diye düşünüyorum. 

Trabzonspor'un üstünde bir şampiyonluk baskısı var mı?

Trabzonspor'n üstünde bir şampiyonluk baskısı olduğunu düşünmüyorum. Herkes işin ekonomik anlamdaki vahametini biliyor. Yönetimler eskisi kadar şampiyonluk baskısı altına alınmıyor.

Nevzat Şakar: "Sosa ile uzun vadeli bir sözleşme yapılmamalı"

Sosa önemli bir oyuncu. Ama uzun vadeli bir sözleşme yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu, yönetim kurullarının inisiyatifinde olan bir durum. Sosa ile uzun süreli bir sözleşme yapılmaması gerek diye düşünüyorum.

"Abdulkadir Ömür, gelecek yıl Avrupa'da iyi bir takıma gidecektir"

Yusuf Yazıcı'ya geçmiş olsun, inşallah kısa sürede sağlığına kavuşur. Trabzonspor'da altyapıda iyi oyuncuların olduğunu biliyorum. Abdulkadir de Trabzonspor'da sakatlık geçirdi. Gelecek yıl Abdulkadir'in Avrupa'da iyi bir takıma gideceğini düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler