Nevzat Şakar: "Sadece Trabzonspor'u değil, tüm kulüpleri rahatlatacak"

15.10.2018 - 15:32 | Son Güncellenme: 15.10.2018 - 18:32

Nevzat Şakar: "Sadece Trabzonspor'u değil, tüm kulüpleri rahatlatacak"

Trabzonspor Kulübü Eski Asbaşkanı Nevzat Şakar, bordo-mavililerin gündemine dair açıklamalar yaptı. Trabzonspor’un iyi yolda olduğuna inandığını söyleyen Şakar, futbolcuların alacaklarının TL’ye çevrilmesi konusunda ise, ”Sadece Trabzonspor’u değil, tüm kulüpleri rahatlatacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Nevzat Şakar’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Trabzonspor iyi yolda"

Trabzonspor şu anda iyi yolda. O açıdan sevinçliyim. Ünal Karaman iyi başladı. Kendisine güveniyoruz. Kendisini ispatlamış bir spor adamı. İmkanlar kısıtlı olmasına rağmen başarılı bir şekilde yoluna devam ettiğini düşünüyorum. İlerleyen haftalarda hem Karaman’ın hem de Trabzonspor’un iyi şekilde devam edeceğine inanıyorum.

"Ünal Karaman'a güveniyoruz"

Ünal Karaman bu işi bilen bir teknik adam. Çıraklık dönemini de Şenol Güneş hoca ile çalışarak geçirmişti. Kendisi güven veren bir çalıştırıcı. Şu ana kadar başarılı olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de sportif sonuçlar iyi olunca hoca başarılı oluyor. Diğer taraftan hemen hoca eleştiriliyor. Ben Trabzonspor’un iyi yolda olduğunu görüyorum. Karaman'a güveniyorum.

"Sosa, Beşiktaş'taki performansını andırıyor"

Sosa 1-2 haftadır iyi oynuyor. Beşiktaş’taki Sosa’yı andırıyor. Önceki dönemlerde saha içinde çok soğuktu. Uyum sorunu var gibiydi. Yeni bir oyuncu olmamasına rağmen böyleydi. Son haftalarda gayretli ve istekli gördüm. Böyle devam ederse Trabzonspor’a katkı vermeye devam edecektir.

"Sadece Trabzonspor'u değil, tüm kulüpleri rahatlatacak bir uygulama"

Alacakların TL’ye çevrilmesi konusu bu sene sıkıntılı olur. Ama bana göre doğru bir karar alındı. Türkiye’de rakamların yükselmesi kulüpleri zor durumda bırakıyordu. Kulüpler bir anda oyuncuların hak edişlerinin fazlasını vermek zorunda kaldı. Türk futbolcuların yüzde 80’i de öyleydi. Altyapıdan yeni çıkan oyuncuları ayrı tutuyorum. Bence doğru bir karar. Sadece Trabzonspor’u değil, diğer kulüpleri de rahatlatacaktır. Bu yıl kulüpler açısından uygulama zorluğu olabilir. Ama ilerleyen dönemde rayına oturacaktır.

"Ağaoğlu yönetimi elini taşın altına koydu ama süreç zorlu"

Trabzonspor’un ekonomik sıkıntıları var. Bu bir gerçek. Bunun üstesinden gelmek kolay değil. Ağaoğlu yönetimi elini taşın altına koydu. Fakat; çok zor bir süreç. Transferlerde dikkatli davranıldı. Yüksek rakamlı oyuncular alınmadı. Bence 3-4 sene içinde Trabzonspor ekonomik bir dönüşüm yaşayacaktır. Ağaoğlu yönetiminin işi kolay değil ama çabalarını görüyoruz.

"Trabzonspor, en azından Avrupa bileti alacaktır"

1-2 galibiyet alınca Trabzonspor’u hemen şampiyon ilan edenler oldu. Ama bazı gerçekleri görmek gerek. Kaliteli ama kısıtlı bir oyuncu grubu var. Lig de uzun bir maraton. Sakat ve cezalılar olabilir. Bence Trabzonspor bu sene en azından Avrupa kupalarına katılabilecek durumda olacaktır diye düşünüyorum. Taraftarların da desteğini esirgememesi lazım. Bence Trabzonspor en azından Avrupa bileti alacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler