New England Patriots durdurulamıyor

11.10.2019 - 09:28 | Son Güncellenme: 11.10.2019 - 09:28

NFL'in 6. hafta açılış maçında New England Patriots, sahasında New York Giants ile karşı karşıya geldi. 

 
Patriots, maçın ilk hücum serisinde, kendi yarı sahasının 28 yard çizgisinden rakip yarı sahasının 19 yard çizgisine kısa sürede ilerledi. Ancak Sony Michel'in koşu oyunlarıyla 3. ve 4. hakta ilerleyemeyen Massachusetts ekibi, hücum haklarını doldurdu ve top kaybı yaptı. (11.15) Ancak Patriots savunması ilk hücumda 9 yardlık pas oyunuyla ilerleyen Giants'ı durdurmayı başardı ve hak tazelemesine izin vermedi. İlerleyen dakikalarda karşılıklı interceptionlar; pas çalmalar oldu. New York Giants'ın kendi yarı sahasının 33 yard çizgisinden başladığı hücumda Daniel Jones'un pasını, savunma hattında oynayan John Simon 16 yard uzaktan gelen topu yakalayıp 6 yard ilerledi. (7.07) Ancak Tom Brady'de, sahaya girer girmez Julian Edelman'a uzaktan attığı pasta hata yaptı. Brady'nin pasını yakalayan Giants cornerbacki Janoris Jenkins, kendi yarı sahasının 3 yard çizgisine doğru geri bir koşunun ardından rakip yarı sahasının 35 yard çizgisine kadar ilerledi. (6.48) Fakat daha önce Brady'i sackleyen Giants linebackerlarından Markus Golden, pozisyon sonrasında yaptığı gereksiz sertlik nedeniyle takımına 15 yard kaybettirdi. Orta sahadan hücuma başlayan New York ekibi, sadece 5 yard ilerledi ve interception sonrası elde ettiği hücum serisinden sayı çıkaramadı. Maçın ilk touchdownı New England Patriots'tan geldi. Rakibine karşı etkili savunmasını sürdüren Patriots, son hakta Giants degajcısı Riley Dixon'ın degajını blokladı. Bloklanan topu yakalayan çaylak defansif end Chase Winovich, 6 yardlık bir ilerleme sonunda gol bölgesine vardı. Touchdown sonrasında Mike Nugent'ın ekstra golü isabetli oldu. (1.41) Patriots, ilk 15 dakikayı 7-0 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğin başlarında da Daniel Jones üzerinde baskısını sürdüren New England Patriots, safety Duron Harmon'ın interceptionı ve sonrasında 27 yardlık koşusu ile yeni bir hücum hakkı elde etti. (9.26) Rakip yarı sahasının 20 yard çizgisinden hücuma başlayan Pats, running backlerinden Brandon Bolden'ı 1 yardlık koşu oyunundan touchdown yapmasıyla farkı çift hanelere çıkardı. Akabinde Nugent'ın ikinci ekstra golü de isabetli oldu ve Massachusetts ekibi skoru 14-0'a getirdi. (7.11) New York Giants'ın cevabı gecikmedi. 64 yardlık pas oyununda çaylak oyun kurucu Daniel Jones'un kendi yarı sahasının 36 yard çizgisinden attığı topu rakip yarı sahasının yaklaşık 40 yard çizgisinde yakalayan Golden Tate, rakiplerinde sıyrıldı ve gol bölgesine ulaştı. Mavi Beyazlılar, Aldrick Rosas'ın ekstra golüyle farkı 7 sayıya düşürdü. (6.05) Bu sayılardan 2 dakika geçmeden Patriots'ın yıldız oyun kurucusu Tom Brady, Lorenzo Carter tarafından sacklenirken topu da elinden düşürdü. Yere düşen topu Markus Golden yakaladı ve 42 yardlık bir ilerleme sonucunda gol bölgesine girip touchdown yaptı. Farkı 1 sayıya indiren Giants, Rosas'ın ikinci isabetli ekstra golüyle skorda dengeyi sağladı. (4.38) Ancak Patriots, Tom Brady'nin son 36 saniyeye girilirken 1 yardlık koşu oyunundan bulduğu touchdownla yeniden öne geçti. Ekstra gol sonrasında ilk yarım saatin sonucu belli oldu. Massachusetts ekibi, devreye 21-14'lük üstünlükle girdi. 
 
New York Giants, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde top kaybı yaptı. Patriots yarı sahasının 30 yard çizgisine kadar ilerleyen Giants'ta Daniel Jones, maçtaki üçüncü interception pasını attı. Jones'un attığı topu, cornerbacklerden Stephon Gilmore yakaladı ve 1 yardlık ilerleme sonrasında, takımının kendi yarı sahasının 18 yard çizgisinde hücuma başlamasını sağladı. (12.12) Uzun bir süre süren serinin sonunda Mike Nugent'ın 40 yard uzaklıktan yaptığı vuruş direkten döndü. (2.47) İki takım da bu çeyrekte sayı bulamadı. 
 
Son 15 dakikaya önde giren Pats, savunmadaki etkinliğini linebackerlarıyla göstermeye devam etti. Giants'ın bu maçta ilk 11'de başlattığı running back Jon Hilliman, Jamie Collins'in müdahalesiyle koşu oyununda taşıdığı topu düşürdü. Yere düşen topu yakalayan Kyle Van Noy, 22 yardlık bir koşu sonunda gol bölgesine vardı. Touchdown sonrasında Nugent, dördüncü ekstra golünü de sayıya çevirdi. (8.33) Maçın kontrolünü eline geçiren Patriots, Tom Brady'nin ikinci koşu touchdownı ve akabinde gelen ekstra golle farkı 21 sayıya çıkardı. (3.49) Karşılaşmayı 35-14 kazanan New England Patriots, 6. maçını da kazandı ve Amerikan Futbol Konferansı'ndaki liderliğini sürdürdü.
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 NEW ENGLAND PATRIOTS 
 
Tom Brady (QB): 41'de 31 pas isabeti, 334 yard pas mesafesi, 1 interception pas, 7 koşu oyununda 6 yard mesafe ve 2 koşu touchdownı
 
Brandon Bolden (RB): 3 koşu oyununda 23 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 2'de 2 pas yakalamada 22 yard mesafe
 
Kyle Van Noy (LB): 1'i solo, toplam 2 tackle, 1 sack, 1 fumble recover sonrası touchdown
 
Stephon Gilmore (CB): 2'si solo, toplam 3 tackle, 5 pas defansı, 1 interception
 
Jamie Collins (LB): 3 tackle, 1 top düşürme
 
Chase Winovich (DE): Bloklanan degaj sonrasında 6 yardlık koşu touchdownı
 
 NEW YORK GIANTS 
 
Golden Tate (WR): 9'da 6 pas yakalamada 102 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Markus Golden (LB): 3 tackle desteği, 0.5 sack (David Mayo ile birlikte sack), 1 fumble recover sonrası touchdown
 
Alec Ogletree (LB): 9'u solo, toplam 12 tackleda 2 kez mesafe kaybettirme, 1 sack

Senin için hazırladığımız haberler