BA Ekiplerinden New York Knicks Efsane Oyuncusu Willis Reed’i Kaybetti

Ali Bozkurt
22.03.2023 - 20:48 | Son Güncellenme: 22.03.2023 - 20:58

Amerikan Basketbol Ligi’nin (NBA) yıldız isimlerinden Willis Reed hayatını kaybetti. 80 yaşındaki eski basketbolcunun ölüm nedeni açıklanmadı. Detalyar...

BA Ekiplerinden New York Knicks Efsane Oyuncusu Willis Reed’i Kaybetti

AJANSSPOR HABER

1964 – 1974 yılları arasında New York Knicks forması terleten Willis Reed 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. Amerikalı eski basketbolcunun ölüm haberi duyurulurken ölüm sebebi açıklanmadı. NBA muhabirlerinden Peter Vescey ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Reed’in son bir yıldır kalp sorunları ile uğraştığını söyledi. Vescey ayrıca Willis Reed’in yürüyebilmek için rehabilitasyona girdiğini de yazdı. 

2 şampiyonluk yaşadı

New York Knicks’in efsanevi oyuncularından olarak bilinen Willis Reed ekip ile 1970 ve 1973 yıllarında 2 NBA şampiyonluğu yaşadı. Reed ayrıca 1970’te sezonun MVP’si (En değerli oyuncu) seçildi. Efsane eski basketbolcu 7 kez de all-star için seçildi. 2.08m’lik boyu ile dikkat çeken Willis Reed, Red Holzman’ın Knicks koçu olduğu dönemde takımın en önemli parçalarından biriydi.

“Standartlarını korumaya çalışacağız”

Knicks tarafından efsanevi oyuncu için yapılan açıklamada Willis Reed için şu ifadelere yer verildi: “Knicks organizasyonu sevgili kaptanımız Willis Reed’in vefatını duyurmaktan derin üzüntü duyuyor. Yas tutarken onun şampiyonlar arasında kendisini kişileştiren eşsiz liderlik, fedakârlık ve çalışma ahlakı standartlarını her zaman korumaya çalışacağız. Onun mirası sonsuza dek yaşayacak bir miras. Herkesin bu zor zamanda ailenin mahremiyetine saygı duymasını rica ediyoruz.”

İlgini Çekebilir
NBA yıldızına 8 maç men cezası! İşte nedeni...
Habere Git

“Tüm sporların en ikonik anlarından biri”

NBA komisyeri Adam Silver ise Willis Reed için yaptığı açıklamada eski basketbolcunun kariyerinin NBA basketbolundaki en değerli şeylerden biri olduğunu şu sözlerle belirtti: “Willis Reed nihai takım oyuncusu ve mükemmel bir liderdi. NBA basketboluyla ilgili en eski ve en güzel anılarım 1970’lerin başında New York Knicks’in şampiyonluk takımlarını tanımlayan ve kazanma ruhunu somutlaştıran Willis’i izlemektir. Oyunu olağanüstü bir tutku ve kararlılıkla oynadı ve 1970 NBA Finalleri’nin 7. maçındaki ilham verici dönüşü, tüm sporların en ikonik anlarından biri olmaya devam ediyor.”

“Deprem böyle hissettiriyor olmalı”

Willis Reed’i izleyicilerin aklına kazıyan asıl olay 1970 NBA Finalleri’nin 7. maçıydı. Serinin 5. maçında ciddi bir uyluk sakatlığı geçiren Reed’in 7. maçta yer almaması bekleniyordu. Daha sonrasında Reed’i gören seyirciler ise ayaklanarak oyuncuyu alkışlarken spiker Marv Albert ise “Ve işte Willis geliyor ve kalabalık çıldırıyor.” dedi. Reed 2009’da yaptığı bir açıklamada ise kalabalığın tepkisi hakkında “Yerden beş kat yukarıdasınız ve yemin ederim ki titreşimleri hissedebiliyorsunuz. ‘Deprem böyle hissettiriyor olmalı diye’ düşündüm.''

NBA’de Reed

Willis Reed NBA kariyeri boyunca sadece New York Knicks için forma giydi. Knicks için 650 maçta forma terletti. 35,5 dakika süre ortalaması yakalayan Reed’in diğer istatistikleri ise şu şekilde: 18,7 sayı, 12,9 ribaunt ve 1,8 asist.

Senin için hazırladığımız haberler