Newcastle United tamam, sırada Inter var

14.10.2021 - 17:12 | Son Güncellenme: 14.10.2021 - 17:16

Newcastle United’ı satın alan Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), son İtalya şampiyonu Inter’i satın almak için harekete geçtiği iddia ediliyor.

Newcastle United tamam, sırada Inter var

AJANSSPOR - HABER

Dünyanın dört bir yanından zengin amel adamları ve şirketler, son yıllarda Avrupa futboluna ciddi yatırım yapıyor. Chelsea, Manchester City ve PSG bu yatırımla tertip atlayan kulüplerden bazıları. Son olarak Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), uzun süredir peşinde koştuğu Newcastle United’ın hisselerinin yüzde 80’ini 350 milyon Euro karşılığında satın almıştı. Suudi fonun şimdi de İtalya’da geçen yıl şampiyonluğa uzanan İnter Milan’ın peşine düştüğü belirtiliyor.

"Kısa süre içerisinde anlaşmanın tamamlanacak"

Fonun yöneticileri İnter’in Çinli sahibi Steven Zhang bir görüşme gerçekleştirdi. Calciomercato’da yer meydan habere göre PIF, İtalyan devini satın almak için 1 milyar Euro’yu gözden çıkarttı. Zhang’in de yapılan teklife sıcak baktığı kısa süre içerisinde anlaşmanın tamamlanabileceği öğrenildi.

Sırada Marsilya da var

Yapılan yorumlarda PIF’nin, Avrupa’da Suudi Arabistan’ın imajını güçlendirmek için futbolu vasıta olarak kullanmak istediği belirtildi. Bu doğrultuda İnter’in satın alınmasının ardından Fransa’dan da bir takım için çalışmalar yapılacağı kaydedildi. PIF’nin bu ülkedeki ilk hedefinin, Cengiz Ünder’in de formasını giydiği Marsilya olduğu öne sürüldü.

Senin için hazırladığımız haberler