Newcastle'ın satışına Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı da karıştı!

29.04.2020 - 21:42 | Son Güncellenme: 29.04.2020 - 21:49

Newcastle'ın satışına Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı da karıştı!

Ajansspor’da 26 Nisan günü yayınladığımız Newcastle United’ın Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Selman kontrolündeki Public Investment Fund’a (kamu yatırım fonu) satışı ile ilgili haber analizin ardından çok ilginç bir gelişme yaşandı. Analiz yazımın bir bölümünde ise Bin Selman için şunları yazmıştım:

Hüseyin Özkök-Ajansspor Haber

“Suudi Arabistan Prensi Prens Muhammed Bin Selman ismi Türkiye’de 2018 yılı Ekim ayında Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda katledilen Cemal Kaşıkçı cinayetinde de gündeme gelmiş, ilk önce suçlamalara sessiz kalan Prens daha sonra Eylül 2019’da Amerikan PBS kanalına konuşarak olayın kendi sorumluluğunda olduğunu ancak cinayetten haberi olmadığını iddia etmişti...”

Premier Lig'e mektup yazdı

İşte bu haberin ardından Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, Newcastle United’ın satışına engel olunması için Premier Lig yönetimine bir mektup yazarak Twitter hesabından çağrıda bulunup gönderdiği mektubu yayınladı.

Cengiz’in mektubunda şu sözler yer aldı:  “Premier Lig MBS’ın (Selman) Newcastle United’ı devralmasına engel olmalıdır.” “Birleşik Krallık yetkilileri ve Premier Lig, Muhammed Bin Selman gibi henüz nişanlım Cemal Kaşıkçının cinayetinin hesabını vermemiş birinin Birleşik Krallık sporuna dahil olmasına izin vermemelidir. Diğer yandan Premier Lig’in ve Birleşik Krallığın imajı da lekelenecektir.

Muhammed Bin Selman, stratejik olarak uluslararası sporu Cemal’in cinayetindeki kötü imajını tamir etmek için kullanıyor. Birleşmiş Milletler ve CIA dahil, her bağımsız soruşturma, Bin Selman’ın Cemal cinayetinin emrini verdiği sonucuna varıyor. Premier Lig ve Birleşik Krallığı çok kuvvetli bir şekilde Newcastle United’ın MBS tarafından devralınmasının engellenmesini ve Birleşik Krallık sporundan uzak tutulmasını talep ediyorum.”

Senin için hazırladığımız haberler