Neydi ne oldu? Aranılan adam Carlos Carvalhal!

10.05.2017 - 16:08 | Son Güncellenme: 10.05.2017 - 16:08

AJANSSPOR- Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Carlos Carvalhal, İngiltere'nin aranılan isimlerinden biri haline geldi.

2015'te sürpriz bir kararla Championship ekiplerinden Sheffield Wednesday'in başına geçen Portekizli, takımını üst üste ikinci sezon da Play-off'a taşıdı. Bu sezonu 81 puanla 4. sırada bitiren "Baykuşlar" Premier League'e yükselmek için mücadele edecek.

Carvalhal'ın elde ettiği bu başarı Premier League ekipleri tarafından da yakından takip ediliyor. Independent gazetesinin haberine göre Southampton, Watford City ve Hull City ekipleri Carvalhal'ın durumunu yakından takip ediyor. Southampton, Claude Puel ile anlaşmadan önce Carvalhal ile görüşmüş fakat Puel'de karar kılmıştı. Puel'in takımın yıldız oyuncularıyla görüş ayrılıkları yaşaması sonrası görevinden ayrılması bekleniyor.

Carlos Carvalhal 2011 yılında Tayfur Havutçu'nun yardımcısı olarak Beşiktaş'ta göreve başlamış, Havutçu'nun sözde şike davasında tutuklanmasıyla takımın başına getirilmişti. Beşiktaş, Süper Final'in oynandığı sezonun nisan ayında onun görevine son vermişti. Bir sonraki sezon için o zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB) ile anlaşan 51 yaşındaki teknik adam orada da fazla tutunamamış ve devre arası gelmeden görevinden alınmıştı.

İBB macerasının ardından uzun süre takım çalıştırmayan Carvalhal, Sheffield Wednesday'le birlikte sahalara geri dönmüştü. Portekizli'nin kariyerinde Braga, Vitoria Setubal, Maritimo, Asteras Tripolis ve Sporting CP gibi takımlar da var.

 

(YASAL UYARI: BU HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.)

Senin için hazırladığımız haberler