NFL kulüplerinin yaşayacağı kayıp açıklandı!

21.05.2020 - 10:50 | Son Güncellenme: 21.05.2020 - 10:50

Tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgını, NFL'e de ciddi bir darbe vuracak. Forbes bir araştırma yaptı ve NFL kulüplerinin karşılaşacağı zararı yazdı. Ciddi gelir kaybı yaşayacak kulüpler, mali açıdan buhranlı bir dönemle karşı karşıya kalacak.

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Koronavirüs salgını sadece futbolu değil, diğer spor branşlarını da mali açıdan etkiledi. COVID-19’un NFL’e de sıçramasının ardından mali açıdan ciddi bir gelir kaybı olacağı açıklandı. NFL kulüpleri ne kadar kayıp yaşayacak? Bu konuda bir araştırma sonucu açıklandı.

NFL kulüplerinin kaybı 5.5 milyar doları bulacak

Salgın sebebiyle seyircisiz maçların oynanması durumunda NFL (Amerikan Futbol Ligi) kulüplerinin 5.5 milyar dolar zararla karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Kulüpler ciddi şekilde etkilenecek

Forbes tarafından yapılan araştırmaya göre; bu zararın kulüpleri ciddi şekilde etkileyeceği vurgulandı. 2020-21 maçları boş tribünler önünde oynanırsa, kulüplerin gelir kaybı sadece bilet satışları ile sınırlı kalmayacak.

Birçok gelir kaleminden yoksun olacaklar

Sponsor gelirleri, park gelirleri, taraftarlara yapılacak yiyecek, içecek satışı gibi birçok gelir kaleminden NFL kulüpleri mahrum kalacak. Bu da kulüplere mali açıdan ciddi darbe vuracak.

Senin için hazırladığımız haberler