NFL Panorama: Niners’a Seahawks engeli

15.11.2019 - 06:15 | Son Güncellenme: 15.11.2019 - 03:43

NFL Panorama: Niners’a Seahawks engeli

NFL’de 6 takımın bay geçtiği 10. hafta bitti ve namağlup takım kalmadı. Bu zamana kadar yenilgisiz ilerleyen San Francisco 49ers, haftanın kapanış maçında Seattle Seahawks ile sahasında karşılaştı. Kaliforniya ekibi, ilk 15 dakikada ilk ciddi sınavından başarıyla geçeceğinin sinyallerini veriyordu; ama öyle olmadı. 11 sayı farkla geriye düşen 49ers, 1 saatlik normal sürede dengeyi sağlasa da son noktayı Jason Myers ile Seattle Seahawks koydu. Uzatmanın sonunda 42 yard uzaktan attığı alan golüyle maçı 27-24 kazanan Seahawks, hem NFC Batı Grubu’ndaki rakibi San Francisco 49ers’ın namağlubiyetine son verdi, hem de NFC (Ulusal Futbol Konferansı) liderliği için daha iddialı duruma geldi.

PACKERS’A GÜN DOĞDU

Hem New Orleans Saints’in Atlanta Falcons’a sahasında yenilmesi hem de San Francisco 49ers’ın namağlubiyetinin bitmesi, Seahawks ile birlikte Green Bay Packers’ı da daha iddialı bir konuma getirdi. Sahasında Carolina Panthers ile karşılaşan Peynir Kafalılar, karın yoğun bir şekilde yağdığı son çeyrekte karşılaşmayı ucuz atlattı. Packers, Christian McCaffrey’in son hücumunda topu gol bölgesine ulaştıramamasıyla galibiyete ulaştı ve NFC lideri 49ers ile aralarında 1 maç fark kaldı.

STEELERS GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Geçen sezon Play-off’a kalamayan ve gerek takımdaki ayrılıklar, gerekse sakatlıklar nedeniyle yıldız isimlerini kaybede Pittsburgh Steelers, etkili bir savunmayla sezonun hayal kırıklığı takımlarından Los Angeles Rams’i mağlup etti ve averaj farklıyla Amerikan Futbol Konferansı’nda ilk 6’nın içine; Play-off potasına girdi.

HAFTANIN HÜCUMCUSU: AARON JONES (GREEN BAY PACKERS)

Green Bay Packers’ın başrol oyuncusu, yıldız oyun kurucu Aaron Rodgers olsa da, zaman zaman bu rolü running back adaşı çalıyor. Carolina Panthers galibiyetinde 13 koşu oyunu oynayan Aaron Jones, 93 yard ilerledi ve 3 koşu touchdownı yaptı.

HAFTANIN SAVUNMACISI: MARCUS PETERS (BALTIMORE RAVENS)

Baltimore Ravens’ın zayıf rakibi Cincinnati Bengals karşısında farklı galibiyeti, her ne kadar 3’ü pas olmak üzere toplam 4 touchdown yapan oyun kurucu Lamar Jackson’ın hücumdaki dominasyonuyla gelse de, sezon arasında gelen Marcus Peters’ın hakkını yememek gerek. Maryland ekibinde kendini bulan deneyimli cornerback, 5’i solo, toplam 6 tackle yaparken, 89 yardlık interception dönüşü touchdownıyla yine izleyenlerin ağzını açık bıraktırdı.

HAFTANIN ÖZEL TAKIM OYUNCUSU: JASON MYERS (SEATTLE SEAHAWKS)

2’de 2 alan golü ve 3’te 3 touchdown sonrası ekstra gol ile Seahawks’a 9 sayılık katkı veren Myers, San Francisco 49ers’ın namağlubiyetine son veren 42 yardılk alan golüyle de gündeme gelmeyeyi başardı.

HAFTANIN ÇAYLAK HÜCUMCUSU: JOSH JACOBS (OAKLAND RAIDERS)

Raiders’ın Oakland’daki son Los Angeles Chargers derbisinde galibiyete uzanmasında payı büyük oyuncu, çaylak running back Josh Jacobs oldu. 16 koşu oyununda 71 yard, yakaladığı 3 pasta da 30 yard ilerleyen Jacobs 18 yardlık koşu touchdownıyla da sayı katkısında bulundu.

HAFTANIN ÇAYLAK SAVUNMACISI: MINKAH FITZPATRICK (PITTSBURGH STEELERS)

Kime niyet kime kısmet… Miami Dolphins’in 2019 Draftı’nın birinci turundan seçtiği safety, Pittsburgh Steelers’a geçtikten sonra daha iyi işler çıkarmaya başladı. Rams galibiyetinde önemli rol oynayan Fitzpatrick, 3’ü solo, toplam 4 tackle yaparken, 1 interception ve 1 fumble recover ile Steelers’a iki kez hücum hakkı kazandırdı.

HAFTANIN TAKIMLARI: GREEN BAY PACKERS VE SEATTLE SEAHAWKS

NFC’de San Francisco 49ers’ın işi artık kolay olmayacak. Kaliforniya ekibini uzatmada 27-24 yenen Seattle Seahawks ve Carolina Panthers’ı karlı maçta 24-16 yenen Green Bay Packers, konferans liderliğinin sadece 1 maç uzağında…

PLAYOFF DURUMU VE 10. HAFTA SONUÇLARI

Oakland Raiders 26-24 Los Angeles Chargers

Chicago Bears 20-13 Detroit Lions

Cincinnati Bengals 13-49 Baltimore Ravens

Cleveland Browns 19-16 Buffalo Bills

Green Bay Packers 24-16 Carolina Panthers

New Orleans Saints 9-26 Atlanta Falcons

New York Jets 34-27 New York Giants

Tampa Bay Buccaneers 30-27 Arizona Cardinals

Tennessee Titans 35-32 Kansas City Chiefs

Indianapolis Colts 12-16 Miami Dolphins

Pittsburgh Steelers 17-12 Los Angeles Rams

Dallas Cowboys 24-28 Minnesota Vikings

San Francisco 49ers 24-27 Seattle Seahawks (UZ)

Senin için hazırladığımız haberler