NFL Panorama: Sinyaller…

01.10.2020 - 14:00 | Son Güncellenme: 01.10.2020 - 14:16

NFL Panorama: Sinyaller…

Fotoğraf: Kansas City Chiefs

NFL’in üçüncü haftası geride kalırken, bazı takımlar ve oyuncular, sezon sonu için nerede olabileceklerine dair sinyaller vermeye başladı.

Bertan ERMAN

Bazı isimler ve takımlar, ilk 3 hafta sonunda, “Ben bu takımım!” diyecek hamleleri yaptı ve yoluna emin adımlarla ilerliyor. Bunun en bariz örnekleri, Kansas City Chiefs ve Seattle Seahawks oldu. Her iki takım da, birbirinden önemli sınavları başarıyla geçti. Tennessee Titans, bu sezona 3’te 3 ile başlayarak, geçen sezon yaptıklarının bir sürpriz olmadığını kanıtlar niteliğinde oynuyor. Sürpriz kim mi?

CHICAGO SÜRPRİZ Mİ YOKSA BİR YANILGI MI?

Fotoğraf: Chicago Bears

Açık ve net bir şeklide söylemek gerekirse, Chicago Bears’ın 2 sezon önceki kuvvetli durumu yok. O havayı kaybedeli çok oldu. Fikstüre de bakacak olursak, ilk hafta Detroit Lions’ı, ikinci hafta New York Giants’ı ve son olarak Atlanta Falcons’ı 4 sayı farkla mağlup etti. Bears, şu an elde ettiği derece ile 3 maçta 3 galibiyete sahip olsa da, sırada Indianapolis Colts ve Tampa Bay Buccaneers gibi iddialı takımlarla karşı karşıya gelecek. Illinois ekibine bu sezon dahil olan 52. Super Bowl MVP’si Nick Foles, 3 touchdown pası kaydederek ilk 11’i Mitchell Trubisky’den kaptı. Colts ve Bucs sınavları, Bears’ın bir sürpriz mi yoksa yanılgı mı olduğunu bize gösterecek.

OYUN KURUCU HARİCİNDE EN İYİ HÜCUMCU: REX BURKHEAD (NEW ENGLAND PATRIOTS)

Fotoğraf: Eric J. Adler: New England Patriots

Rex Burkhead için özel bir parantez açmak lazım. Sezona 2’de 2 ile başlayan ve 2. hafta New Orleans Saints gibi iddialı bir takımı yenen Las Vegas Raiders, New England Patriots deplasmanında takıldı. Tartışmalı pozisyonlar bir kenarda dursun; oyuna dönecek olursak, Rex Burkhead Raiders’ın canını sıkan isim oldu. 6 koşu oyununda 49 yard mesafe ve 2 touchdown, 10'da 7 pas yakalamada 49 yard mesafe ve 1 touchdown ile oynayan Burkhead, Patriots’ı Raiders karşısında galibiyete taşıdı.

HAFTANIN HÜCUMCULARI: RUSSELL WILSON (SEAHAWKS) VE PATRICK MAHOMES (CHIEFS)

İkisinden birini seçmek, diğeri için ayıp olurdu. Şu an MVP yarışı için en iddialı iki isim burada yer alıyor. Patrick Mahomes, Chiefs’in Amerikan Futbol Konferansı’ndaki en ciddi rakibi Baltimore Ravens’a karşı elde ettiği galibiyette 42’de 31 pas isabeti, 385 yard pas mesafesi, 4 touchdown pası, 4 koşu oyununda 26 yard mesafe ve 1 touchdown ile; Russell Wilson da, Seattle Seahawks’ın Dallas Cowboys karşısındaki zaferinde 40'ta 27 pas isabeti, 315 yard pas mesafesi, 5 touchdown pası, 5 koşu oyununda 23 yard mesafe ile takımlarının yıldız isimleri oldu.

HAFTANIN SAVUNMACISI: XAVIER RHODES (INDIANAPOLIS COLTS)

Fotoğraf: Indianapolis Colts

Indianapolis Colts, haftanın en ezici üstünlüğünü New York Jets’e karşı aldı. Rakibine sadece 7 sayı şansı tanıyan Colts’ta tecrübeli cornerback Xavier Rhodes, 1 tackledan ziyade yaptığı 2 interception (pas çalma) ve 44 yardlık interception dönüşü touchdownı ile dikkatleri üzerine çekti.

HAFTANIN ÖZEL TAKIM OYUNCUSU: STEPHEN GOTSKOWSKI (TENNESSEE TITANS)

Fotoğraf: Tennessee Titans

Eğer Tennessee Titans, Minnesota Vikings’i mağlup ettiyse, bundaki en büyük pay kesinlikle, 6’da 6 alan golü ve 1’de1 ekstra golle 19 sayılık katkı veren Stephen Gotskowski’ye ait. Aynı zamanda Gotskowski, Titans’ı galibiyete sürükleyen alan golü atan isimdi.

HAFTANIN ÇAYLAK HÜCUMCUSU: BRANDON AIYUK (SAN FRANCISCO 49ERS)

Fotoğraf: San Francisco 49ers

Sakatlıklardan muzdarip San Francisco 49ers’ın New York Giants’ı farklı geçmesinde, çaylak wide receiver Brandon Aiyuk’un vermiş olduğu katkı göze çarpıyor. Takımın bu maçta en çok pas yakalayan oyuncusu Aiyuk, 8’de 5 pas yakalamada 70 yard mesafe kaydetti. 3 koşu oyununda da 31 yard ilerleyen Aiyuk, bir de koşu touchdownı yaptı.

HAFTANIN ÇAYLAK SAVUNMACISI: JEFF OKUDAH (DETROIT LIONS)

Fotoğraf: Detroit Lions

Detroit Lions’ta Matthew Stafford kadar çaylak cornerback Jeff Okudah’ın da göze çarptığı kesin. Michigan ekibinin Arizona Cardinals deplasmanında elde ettiği galibiyette, Okudah’ın 6 tackleda 2 kez mesafe kaybettirme ve 1 interception ile oynaması da bunun en önemli göstergesi…

HAFTANIN TAKIMI: MIAMI DOLPHINS

Fotoğraf: Carlos Goldman / Miami Dolphins

Evet; Chiefs ve Seahawks en kuvvetli takımlar ve yoluna namağlup devam ediyorlar. Lakin, Miami Dolphins, beklenenlerin aksine bir iş çıkardı. Birçok kişi, Florida Derbisi’ni Jacksonville Jaguars’ın kazanacağını beklerken, Ryan Fitzpatrick’ın hücumdaki önderliği ile etkili bir oyun çıkaran Miami Dolphins, 31-13 gibi net bir skorla galibiyete ulaştı.

NFL’DE 3. HAFTANIN SONUÇLARI

Jackosonville Jaguars 13-31 Miami Dolphins

Atlanta Falcons 26-30 Chicago Bears

Buffalo Bills 35-32 Los Angeles Rams

Cleveland Browns 34-20 Washington Football Team

Minnesota Vikings 30-31 Tennessee Titans

New England Patriots 36-20 Las Vegas Raiders

New York Giants 9-36 San Francisco 49ers

Philadelphia Eagles 23-23 Cincinnati Bengals (UZ)

Pittsburgh Steelers 29-21 Houston Texans

Indianapolis Colts 36-7 New York Jets

Los Angeles Chargers 16-21 Carolina Panthers

Arizona Cardinals 23-26 Detroit Lions

Denver Broncos 10-28 Tampa Bay Buccaneers

Seattle Seahawks 38-31 Dallas Cowboys

New Orleans Saints 30-37 Green Bay Packers

Baltimore Ravens 20-34 Kansas City Chiefs

NFL’DE 4. HAFTA MAÇLARI

New York Jets – Denver Broncos

Carolina Panthers – Arizona Cardinals

Chicago Bears – Indianapolis Colts

Cincinnati Bengals – Jacksonville Jaguars

Dallas Cowboys – Cleveland Browns

Detroit Lions  - New Orleans Saints

Houston Texans – Minnesota Vikings

Miami Dolphins – Seattle Seahawks

Tampa Bay Buccaneers – Los Angeles Chargers

Tennessee Titans – Pittsburgh Steelers

Washington Football Team – Baltimore Ravens

Los Angeles Rams – New York Giants

Kansas City Chiefs – New England Patriots

Las Vegas Raiders – Buffalo Bills

San Francisco 49ers – Philadelphia Eagles

Green Bay Packers – Atlanta Falcons

Senin için hazırladığımız haberler