NFL'de antrenör kıyımı: hangi isimler kovuldu?

05.01.2021 - 14:55 | Son Güncellenme: 05.01.2021 - 15:32

NFL'de normal sezonun hemen ardından başarılı olamayan takımlar, ertesi gün antrenör değişikliğine gidiyor. Jacksonville Jaguars, New York Jets ve Los Angeles Chargers, bu sezon "Kara Pazartesi" diye de adlandırılan antrenör kıyımına katılan takımlar oldu.

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

NFL'de normal sezonun ardından dün antrenör değişikliğine giden takımlar oldu. 

17 hafta sonunda başarılı olamayan veya kendilerini başarılı bulamayan bazı takımlar, pazar günü oynanan maçların ertesi gününde mevcut antrneörleri ile yollarını ayırıyor.

Jacksonville Jaguars, New York Jets ve Los Angeles Chargers, bu sezon "Kara Pazartesi" olarak da nitelendirilen antrenör kıyımı sürecini başlatan takımlar oldu.

Sezonun en kötü performansını sergileyen Jaguars, 56 yaşındaki baş antrenörleri Doug Marrone ile yollarını ayırdı. 2017 sezonunda dikkatleri üzerine çeken Jags, AFC Finali'nde New England Patriots'a kaybetmiş ve Super Bowl fırsatını elinden kaçırmıştı. Florida ekibi, bu başarının ardından beklentilerin altında kaldı. Jaguars, bu sezon çıktığı 16 maçtan sadece 1 kez galibiyet çıkarabildi.

New York Jets de, iki sezon sonunda Adam Gase ile olan anlaşmasını sona erdirdi. İlk sezon 7 galibiyet alan Jets, Playoff dışında kalmıştı. Yeşil Beyazlılar, ikinci sezona facia bir başlangıç yapmış ve 16 maç sonunda sadece 2 galibiyet aldı. 

Los Angeles Chargers'ta da Anthony Lynn dönemi sona erdi. 2018 sezonundaki 12 galibiyet alan ve Wild Card maçında Baltimore Ravens gibi kuvvetli bir rakibi geride bırakan Chargers, ertesi iki sezon bu başarının altında kaldı. Bunun neticesinde, Kaliforniya ekibinde Lynn'in görevi son buldu. 

Senin için hazırladığımız haberler