NFL'de geçtiğimiz ay neler oldu? (Ekim 2019)

07.11.2019 - 20:03 | Son Güncellenme: 07.11.2019 - 17:22

NFL'de geçtiğimiz ay neler oldu? (Ekim 2019)

NFL'de geçtiğimiz ay sezonun yarısı tamamlandı. San Francisco 49ers ve New England Patriots fırtınaları sürüyor. Bazı takımlar erkenden havlu attı. İşte, ABD'de en çok takip edilen spor organizasyonunda, Ekim 2019'da öne çıkanlar ve en iyiler...

AMERİKAN FUTBOL KONFERANSI (DOĞU VE KUZEY GRUPLARI)

Konferansın Doğu Grubu, yıllardır olduğu gibi yine New England Patriots’ın hakimiyetinde… Ama bu hakimiyet, önceki yıllara göre biraz daha farklı. Yıldız oyun kurucu Tom Brady’nin önderliğinden ziyade, başta linebackerları ve secondaryleriyle (cornerbackler ve safetyler) öne çıkan bir Pats var. Massachusetts ekibini bu grupta Buffalo Bills zorluyor(?) New York Jets ve hiç galibiyeti bulunmayan takımlardan Miami Dolphins, şimdiden Draft’ı düşünmeye başladılar. Kuzey Grubu’nda Lamar Jackson’ın hücumda ipi çektiği Baltimore Ravens, Play-off’un iddialı ekiplerinden biri olacağının görüntüsünü veriyor. Kağıt üzerinde, hücumuyla göz kamaştıran Cleveland Browns, sadece 2 galibiyet alarak büyük bir hayal kırıklığı yaratmış vaziyette. Öyle ki, Browns ile aynı galibiyete sahip Pittsburgh Steelers’ın iddialı olmadığı gerçeği var. Ayrıca, Doğu Grubu’nda Miami Dolphins ne ise, Kuzey Grubu’nda da Cincinnati Bengals için aynısını söyleyebiliriz. Hatta Bengals’ın durumu daha da vahim…

AMERİKAN FUTBOL KONFERASI (BATI VE GÜNEY GRUPLARI)

Batı Grubu’nda kimse Kansas City Chiefs’in yanına yaklaşabilecek gibi değildi. Fakat yıldız oyun kurucu Patrick Mahomes’un sakatlanması ve bir süre Chiefs’i yalnız bırakacak olması, Missouri ekibini yakından takip eden ve yeniden bir hava yakalamak isteyen Oakland Raiders’ı kamçılayabilir. Denver Broncos’ta Joe Flacco ile bir yere varılamayacağı anlaşıldı. Colorado ekibinde, 4 yıl önce takımı Super Bowl şampiyonu yapan linebacker Von Miller’a yazık oluyor. Geçen yıl New England Patriots tarafından darmadağın edilen Los Angeles Chargers da, kendini toparlayamamış bir şekilde, çarpa çarpa sezonu tamamlamaya gidiyor. Güney Grubu ise karmakarışık bir hal aldı. Başantrenör Frank Reich’ın oyun zekasıyla istikrarlı bir şekilde ilerleyen Indianapolis Colts, grubun lideri olmaya daha yakın. Ancak, Colts dışındaki diğer takımlar da, Wild Card kovalamanın peşinde ve birbirlerine yakınlar…

ULUSAL FUTBOL KONFERANSI (DOĞU VE KUZEY GRUPLARI)

Ulusal Futbol Konferansı’nda bazı şeyler daha netleşmiş durumda; Doğu Grubu’nun zirvesi hariç. Birbirinden istikrarsız performans gösteren Philadelphia Eagles ve Dallas Cowboys’tan hangisinin NFC Doğu lideri olacağı kestirilemiyor. Orada belli olan bir şey varsa, New York Giants ve Washington Redskins’in hiç olumlu sinyaller vermedikleridir. Kuzey Grubu’nda özlenen Green Bay Packers’ın geri döndüğünü söyleyebiliriz. Hücumda Aaron’ların (Rodgers ve Jones) inanılmaz işler çıkardığı ve savunmanın da son yıllara göre daha iyi olduğu Packers, San Francisco 49ers’ın namağlubiyetinin bitmesi durumunda, konferans liderliğine göz kırpıyor. Minnesota Vikings, Packers’ın gerisinde kalma ihtimalinin yüksek olmasına rağmen mücadelesini sürdürüyor ve sistemli ilerleyişiyle büyük bir ihtimalle Play-off’ta olacak. İyi bir savunmaya sahip olmasına karşın kötü bir hücuma sahip olan Chicago Bears, geçen sezonki görüntüsünden çok uzakta ve Detroit Lions’ın durumu, Bears’tan daha iyi durumda.

ULUSAL FUTBOL KONFERANSI (BATI VE GÜNEY GRUPLARI)

‘O sene bu sene’ diyen bir San Francisco 49ers, sadece Batı Grubu’nun değil, Ulusal Futbol Konferansı’nın tamamının kaderini değiştirdi. Kimsenin Play-off’a kalacağını tahmin etmediği Kaliforniya ekibi, Jimmy Garoppolo’nun sağlıklı olması ve özellikle çaylak defansif end Nick Bosa ile canavar bir defansa kavuşmasıyla yoluna kayıpsız devam ediyor. Gençleşen Seattle Seahawks, Russell Wilson’ın deneyimi sayesinde ciddi bir düşüş yaşamadı. Düşüş yaşayan, geçen sezon Super Bowl oynayan Los Angeles Rams oldu. Patriots tarafından çözülen Rams, kaybedilen Super Bowl sonrası sendromuna girdi ve Play-off yapamayacak gibi… Arizona Cardinals’ın bir yerlere gelebilmesi için daha çok zaman var. Güney Grubu’na gelecek olursak, “Drew Brees gibi bir yıldız oyun kurucunun yokluğunda nasıl istikrarlı gidilir?” sorunua cevap veren bir New Orleans Saints’i ekim ayında izledik. Teddy Bridgewater da olsa, Drew Brees de olsa, Sean Payton’ın sistemi işliyor. Louisiana ekibinin şimdilerde Alvin Kamara’nın sakatlığından muzdarip olmasına karşın, Latavius Murray’ın koşuları, running back açığını kapatıyor. Saints’i takip eden Carolina Panthers, deplasmanda 49ers’a 38 sayı farkla kaybetmesinden sonra Kyle Allen ile bir yere kadar olacağı hissiyatı verdi. Panthers hücumunun yükü, çok yönlü running back Christian McCaffrey’in sırtına yüklendi ve taraftarlar sağlıklı Cam Newton’ı özledi. Tampa Bay Buccaneers, önceki sezonlarda olduğu gibi, flaş bir giriş yapıp balon gibi söndü. Atlanta Falcons ise, kötü defansının cezasını çekiyor.

EKİM AYININ HÜCUMCUSU: TEDDY BRIDGEWATER (NEW ORLEANS SAINTS)

Drew Brees’in sakatlık sürecinde New Orleans Saints’in aksayacağını düşünenler yanıldı. Bu süre zarfında Başantrenör Sean Payton’ın sistemine oturan oyun kurucu Teddy Bridgewater, ilk 11’de başladığı Tampa Bay, Jacksonville ve Chicago maçlarının galibiyetlerinde 108’de 73 pas isabeti, 835 yard pas mesafesi ve 7 touchdown pası kaydetti.

EKİM AYININ SAVUNMACISI: DONT’A HIGHTOWER (NEW ENGLAND PATRIOTS)

Patriots’ın hücumu ile değil, defansı ile öne çıktığı bu sezonda, takımın başarılı linebackerı Dont’a Hightower, toplam 15 tackleda 4 kez mesafe kaybettirirken 1.5 sacke imza attı. Ayrıca Hightower, Cleveland Browns maçında 26 yardlık fumble recover dönüşü touchdownı yaptı.

EKİM AYININ ÖZEL TAKIM OYUNCUSU: JUSTIN TUCKER (BALTIMORE RAVENS)

Baltimore Ravens, Ekim Ayı içinde oynadığı 3 maçı da kazandı. Ravens’ın yıldız kickerı, bu galibiyetlerde hiç atış kaçırmadı. 10’da 10 alan golü ve 7’de 7 ekstra gol atan Tucker, Maryland ekibine toplam 37 sayılık katkıda bulundu.

EKİM AYININ ÇAYLAK HÜCUMCUSU: JOSH JACOBS (OAKLAND RAIDERS)

Oakland Raiders, Ekim Ayı içinde bir düşüş yaşasa da, Play-off için iddialı ve hücumu da çaylak running back Josh Jacobs sürüklüyor. Jacobs, ay içinde oynanan 3 maçta, 62 koşu oyununda 313 yard koşup 2 touchdown kaydetti.

EKİM AYININ ÇAYLAK SAVUNMACISI: NICK BOSA (SAN FRANCISCO 49ERS)

“San Francisco 49ers’ın büyük çıkışında en etkili savunmacı kim?” diye sorulsa, cevabı kesinlikle Nick Bosa. Kaliforniya ekibinin Ekim’deki 4 maçında 13’ü solo, toplam 16 tackle yapan genç yıldız, 6 kez oyun kurucu sackledi ve 1 kez de rakip hücumda pas yakaladı.

EKİM AYININ TAKIMI: SAN FRANCISCO 49ERS

Sezonun beklenmedik çıkışına imza atan San Francisco 49ers, kazandığı maçlarda 111 sayı atıp 13 sayı yedi. Başantrenör Kyle Shanahan’ın da ne kadar deneyimlendiği de sahaya yansıyor. Mağlubiyeti unutan Niners, Ulusal Futbol Konferansı’nda liderliğini sürdürüyor.

Senin için hazırladığımız haberler