NFL’de pazar gününe damga vuranlar

07.12.2020 - 15:06 | Son Güncellenme: 07.12.2020 - 15:09

ABD Ulusal Futbol Ligi NFL’de 13. hafta heyecanı devam ediyor. Şu an Playoff’u garantileyen iki takım var. Green Bay’de Aaron Rodgers ve New Orleans’ta Michael Thomas’ın etkileyici istatistikleri… Hangi takımların Playoff şansı sona erdi? İşte detaylar…

NFL’de pazar gününe damga vuranlar

Bertan ERMAN – AJANSSPOR

NFL’de son düzlüğe girilmiş durumda…

Ulusal Futbol Konferansı’nın (NFC) güçlü ekibi New Orleans Saints, Atlanta Falcons’ın deplasmanda konuğu oldu. Mücadeleden 21-16 galip ayrılan Saints, Chicago Bears’ın Detroit Lions’a kaybetmesiyle birlikte adını Playoff’a yazdırdı. Saints’te yıldız wide receiver Michael Thomas, bu maçta 500. pas yakalama barajına ulaştı. Thomas, NFL’de bu baraja en kısa sürede ulaşan oyuncu unvanının yeni sahibi oldu. (69. maçında) Louisiana ekibinde Drew Brees’in sakatlığı sonrasında oyun kurucu pozisyonunda ilk 11 başlayan Taysom Hill ise kariyerindeki ilk touchdown pasını atarken, mücadeleyi 37’de 27 pas isabeti, 232 yard pas mesafesi ve 2 touchdown pasının yanı sıra, 14 koşu oyununda 83 yard mesafe ile tamamladı.

Şampiyon bildiğiniz gibi…

Super Bowl’un son şampiyonu Kansas City Chiefs de yoluna istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Chiefs, pazar gecesi maçında Denver Broncos’u sahasında 22-16 yendi ve bir kez daha Playoff biletini almayı başardı. Missouri ekibinde yıldız oyun kurucu Patrick Mahomes, 40’ta 25 pas isabeti, 318 yard pas mesafesi ve 1 touchdown pası ile oynarken, kicker Harrison Butker ise 5’te 5 alan golü ve 1’de 1 ekstra gol ile 16 sayı kaydetti. Chiefs savunmasının yıldız safetysi Tyrann Mathieu, 7 tackle ve 2 interception ile karşılaşmaya damga vurdu.

Packers’ın takibi ve Rodgers’ın rekoru

Green Bay Packers, S Sport 2’den canlı yayınlanan karşılaşmada Philadelphia Eagles’ı Lambeau Field’da konuk etti. Eagles karşısında 30-16’lık galibiyete ulaşan Peynir Kafalılar, 9 galibiyet ve 3 mağlubiyetle NFC’de Saints’in ardından 2. sırada yer alıyor. Packers’ta başarılı oyun kurucu Aaron Rodgers, 34’te 25 pas isabeti, 295 yard pas mesafesi ve 3 touchdown pası ile galibiyetin başrol oyuncusu olurken, attığı ilk touchdown pasında kariyerinde 400. touchdown pasını kaydetti.

Bengals ve Chargers Playoff dışı

NFL’de geçtiğimiz hafta New York Jets ve Jacksonville Jaguars’ın Playoff yapma ihtimali kalmamıştı. Geride kalan maçlar sonunda Miami Dolphins’e 19-7 yenilen Cincinnati Bengals ve New England Patriots’a karşı 45-0 gibi ezici bir yenilgi alan Los Angeles Chargers’ın da Playoff ihtimali kalmadı.

 

Senin için hazırladığımız haberler