NFL’de Play-off’a 3 kala…

11.12.2019 - 21:17 | Son Güncellenme: 11.12.2019 - 21:43

NFL’de Play-off’a 3 kala…

ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi NFL’de normal sezonun bitimine 3 hafta kaldı. Play-off’a hangi takımların gideceği de aşağı yukarı belli oluyor. New England Patriots’ı deplasmanda yenen Kansas City Chiefs ile Buffalo Bills deplasmanından galibiyet koparan Baltimore Ravens, Amerikan Futbol Konferansı’nda Play-off’a kalmayı başaran ilk takımlar oldu. Ulusal Futbol Konferansı’nda ise, New Orleans’ı bir kenara koyacak olursak ki, zaten Play-off’u garantilemişlerdi; 4 takım daha adını Play-off’a yazdırmış gibi duruyor ama netleşmedi. NFC Doğu Grubu’nda Dallas-Philadelphia rekabetinden kim çıkacak? Bu zevk vermeyen eşleşmenin galibi kim olursa olsun; Wild Card maçında çok yüksek ihtimalle kaybedecek. Geride kalan maçların ardından Los Angeles Chargers, Denver Broncos, Jacksonville Jaguars, Carolina Panthers, Tampa Bay Buccaneers ve Washington Redskins’in Play-off ihtimali kalmadı.

TENNESSEE VE TANNEHILL SÜRPRİZİ

NFL’de insanların ne olacağını kestiremediği AFC Güney Grubu’nda Tennessee Titans’ın son 2 haftada çıkışı yaşanıyor. Houston Texans’ın ve Indianapolis Colts’un öne çıktığı grupta Titans, kimsenin beklemediği işler çıkarıyor; özellikle Ryan Tannehill… Bu sezon Miami Dolphins’ten yedek amaçlı transfer edilen 31 yaşındaki oyun kurucu, Marcus Mariota’nın kötü performansının ardından ilk 11’e çıktı. Titans’ın son 4 haftada Kansas City’i 35-32, Jacksonville’i 42-20, Indianapolis’i 31-17 ve Oakland’ı 42-21 yenmesinde önemli işler çıkaran Tannehill, 86’da 65 pas isabeti, 1013 yard pas mesafesi ve 9 touchdown pası ile oynadı. Ayrıca Tannehill, Jacksonville Jaguars’a karşı 2 koşu touchdownı yaptı. Kimsenin pek Play-off şansı tanımadığı Titans, gelecek hafta, sahasında Houston Texans ile grup liderliği için karşılaşacak.

BREES’İN ÇÖPE (?) GİDEN PERFORMANSI

Hücumda ve savunmada son 2-3 sezona damgasını vuran ve Ulusal Futbol Konferansı’nda hakimiyet kuran New Orleans Saints, talihsiz mağlubiyetlerle de dikkatleri üzerine çekiyor. Son 2 sezon ne kadar başarılı olsalar da, Play-off müsabakalarında Minnesota Vikings ve Los Angeles Rams’e karşı mağlubiyetleri hafızalarda… Sahasında San Francisco 49ers’a yenilmeleri de kendileri için Play-off’ta saha avantajını kapma konusunda ciddi bir yara olabilir. Lakin, Altın Siyahlılar’ın tecrübeli oyun kurucusu Drew Brees, 40'ta 29 pas isabeti, 329 yard pas mesafesi, 5 touchdown pası ve 1 koşu touchdownı ile oynayıp takımını 49ers’a karşı galibiyete sürükleyemese de, Play-off için önemli sinyaller verdi.

14. HAFTAININ HÜCUMCUSU: GEORGE KITTLE (SAN FRANCISCO 49ERS)

49ers’ın yıldız tight endi, 8'de 6 pas yakalamada 67 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı istatistikleri kaydetse de, maçın takımının New Orleans Saints karşısında galibiyeti getiren en kritik hamleyi yapan isim oldu. Maçın bitimine 39 saniye kala 1 sayı farkla geride olan Niners’ın, kendi yarı sahasının 33 yard çizgisinden son hücum hakkında oynadığı oyunda, Jimmy Garoppolo’nun 7 yardlık pasını yakalayan Kittle, sol taraftan 31 yard daha koşup, rakip yarı sahasının 28 yard çizgisinde, 2-3 defans oyuncusunu tarafından zor düşürüldü. Ayrıca Saints safetylerinden Marcus Williams, Kittle’a facemask faulü yaptı ve cezanın ardından 15 yard daha kazandırdı. Kittle’ın bu eforu, San Francisco’ya galibiyeti getirecek alan golü mesafesini sağladı.

14. HAFTANIN SAVUNMACISI: ADRIAN AMOS (GREEN BAY PACKERS)

Green Bay Packers, Washington Redskins’i 5 sayı farkla yense de, savunmasında Adrian Amos ismi öne çıktı. Peynir Kafalılar’ın 26 yaşındaki safetysi, başkent ekibine karşı 6’sı solo, toplam 7 tackle yaparken, 1 tackleda mesafe kaybettirdi. Redskins’in çaylak oyun kurucusu Dwyane Haskins Jr.’a da zor anlar yaşatan Amos, 1 sack ve 1 interceptionla da rakibine daha fazla sayı şansı tanıtmadı.

HAFTANIN ÖZEL TAKIM OYUNCUSU: ROBBIE GOULD (SAN FRANCISCO 49ERS)

George Kittle’ın kazandırdığı mesafe sonrasında, kısa mesafeli 2 oyun daha oynayan San Francisco 49ers, son oyunda Robbie Gould’un 30 yardlık alan golüyle Saints’e karşı 48-46’lık galibiyet elde etti. Gould, bu maçta 2'de 2 alan golü ve 6'da 6 ekstra gol isabetiyle, 49ers2a 12 sayılık katkı sağladı.

HAFTANIN ÇAYLAK HÜCUMCUSU: DREW LOCK (DENVER BRONCOS)

Denver Broncos, alınan sonuçlar sonrasında Play-off yapamayacak olsa da, belki de Peyton Manning’ten sonra uzun sürede takımın vazgeçilmez oyun kurucusunu bulmuş olabilir. Drew Lock, Broncos’un Houston Texans deplasmanında aldığı galibiyette 27’de 22 pas isabeti, 309 yard pas mesafesi ve 3 touchdown pasıyla oynarken, 3 koşu oyununda da 15 yardlık ilerleme kaydetti.

HAFTANIN ÇAYLAK SAVUNMACISI: NICK BOSA (SAN FRANCISCO 49ERS)

Artık emin adımlarla yılın çaylak savunmacısı olmaya giden San Francisco 49ers’ın ikinci sıra seçimi defansif end, 2 solo tackleda 1 mesafe kaybı yaşattırırken, istatistik kağıdına pek yansımayan ama Saints’in oyun kurucusu Drew Brees’i de zorlayan savunmalara imza attı.

14. HAFTANIN TAKIMI: SAN FRANCISCO 49ERS

Her ne kadar Kansas City Chiefs ve Baltimore Ravens, haftanın sonunda Play-off’u garantileyen takımlar olsalar da, belki de Ulusal Futbol Konferansı finali olacak maçta San Francisco 49ers, toplam 94 sayının olduğu maçta New Orleans Saints’i 48-46 yenerek bir kez daha Super Bowl ve şampiyonluk adayı olduğunu gösterdi.

14. HAFTA SONUÇLARI

Chicago Bears 31-17 Dallas Cowboys

Atlanta Falcons 40-20 Carolina Panthers

Buffalo Bills 17-24 Baltimore Ravens

Green Bay Packers 20-15 Washington Redskins

Minnesota Vikings 20-7 Detroit Lions

New Orleans Saints 46-48 San Francisco 49ers

New York Jets 21-22 Miami Dolphins

Tampa Bay Buccaneers 38-35 Indianapolis Colts

Cleveland Browns 27-19 Cincinnati Bengals

Houston Texans 24-38 Denver Broncos

Jacksonville Jaguars 10-45 Los Angeles Chargers

Oakland Raiders 21-42 Tennessee Titans

New England Patriots 16-23 Kansas City Chiefs

Los Angeles Rams 28-12 Seattle Seahawks

Philadelphia Eagles 23-17 New York Giants (UZ)

15 HAFTA MAÇLARI

Baltimore Ravens – New York Jets

Cincinccati Bengals – New England Patriots

Carolina Panthers – Seattle Seahawks

Detroit Lions – Tampa Bay Buccaneers

Green Bay Packers – Chicago Bears

Kansas City Chiefs – Denver Broncos

New York Giants – Miami Dolphins

Tennessee Titans – Houston Texans

Washington Redskins – Philaldelphia Eagles

Arizona Cardinals – Cleveland Browns

Oakland Raiders – Jacksonville Jaguars

Los Angeles Chargers – Minnesota Vikings

Dallas Cowboys – Los Angeles Rams

San Francisco 49ers – Atlanta Falcons

Pittsburgh Steelers – Buffalo Bills

New Orleans Saints – Indianapolis Colts

Senin için hazırladığımız haberler