NFL’de Playoff heyecanı başlıyor

09.01.2021 - 13:50 | Son Güncellenme: 09.01.2021 - 14:13

ABD Ulusal Futbol Ligi NFL’de yarın Super Bowl için en önemli mücadelelerin yaşanacağı Playoff heyecanı Wild Card maçlarıyla başlıyor. Hangi takımlar Playoff’a kaldı? Şampiyonluk için hangi takımlar öne çıkıyor? Karşılaşmalar hangi kanalda yayınlanacak? İşte NFL’de son durum…

NFL’de Playoff heyecanı başlıyor

Bertan ERMAN – AJANSSPOR

NFL’de 17 haftalık normal sezon sona erdi ve 14 takım adını Playoff’a yazdırdı. Bu yıl Tampa’da yapılacak 55. Super Bowl’da ligin en büyüğü olmak için kıyasıya mücadele, bu hafta sonu 6 maçla başlayacak.

Yeni bir Playoff sistemi

NFL’de daha önce 12 takımın kaldığı ve biraz daha karmaşık olan bir playoff sistemi vardı. Bu yıl yeni Playoff sisteminde konferans liderleri ilk turu bay geçecerken, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci, altıncı ve yedinci sıradaki takımlar çapraz eşleşme neticesinde rakiplerini buldu.

NFL’in normal sezonunda Amerikan Futbol Konferansı (AFC) ve Ulusal Futbol Konferansı (NFC) liderleri ilk turu bay geçecek. Son şampiyon Kansas City Chiefs, AFC’de 14 galibiyet ve 2 mağlubiyetle zirvenin sahibi oldu. NFC’de Green Bay Packers, 13 galibiyet ve 3 mağlubiyetle birinci oldu.

Wild Card maçlarında her konferansta yer alan grup liderleri, galibiyet sayısı ne olursa olsun, en kötü dördüncü sırada yer alıp saha avantajı sahibi oluyor. Liderler haricinde, konferansın ikinci, üçüncü ve dördüncü sırasındaki takımlar, grup lideri olarak Playoff’a kalma başarısını gösteriyor. NFL’de Amerikan Futbol Konferansı ve Ulusal Futbol Konferansı’ndaki eşleşmeler şu şekilde:

Karşılaşmalar S Sport 2 ve S Sport Plus'ta

Bu hafta sonu oynanacak Wild Card maçlarının tamamı S Sport Plus'tan canlı yayınlanacak. ABD-Türkiye saat farkından dolayı, Türkiye'de bir sonraki güne denk gelen maçlar bulunuyor. Wild Card müsabakalarının Türkiye'ye göre tarihleri ve yayınları şu şekilde:

9 Ocak Cumartesi

21.05 Buffalo Bills - Indianapolis Colts (S Sport Plus)

10 Ocak Pazar

00.40 Seattle Seahawks - Los Angeles Rams (S Sport 2 / S Sport Plus)

04.15 Washington - Tampa Bay Buccaneers (S Sport 2 / S Sport Plus)

21.05 Tennessee Titans - Baltimore Ravens (S Sport Plus) 

11 Ocak Pazartesi

00.40 New Orleans Saints - Chicago Bears (S Sport 2 / S Sport Plus)

04.15 Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns (S Sport 2 / S Sport Plus) 

Senin için hazırladığımız haberler