NFL'de rekorların mağduru Indianapolis Colts'lu Matt Ryan

Burak Alaca
23.12.2022 - 16:55 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 23:51

NFL'in deneyimli oyun kurucularından Matt Ryan, Super Bowl ve normal sezon maçlarında kırılan "En büyük Geri Dönüş" rekorlarında kaybeden tarafta yer aldı.

NFL'de rekorların mağduru Indianapolis Colts'lu Matt Ryan

AJANSSPOR-HABER

NFL'de oynanan Indianapolis Colts-Minnesota Vikings maçında bir NFL rekoru kırıldı. Colts'un 33-0 öne geçtiği maçı 39-36 kazanan Vikings, NFL tarihinin normal sezondaki en büyük geri dönüşünü gerçekleştirdi. Bu dönüş akıllara 2017'de oynanan SuperBowl maçını getirdi.

Viking inadı şampiyonluk getirdi

Sezonun formda ekibi Minnesota Vikings sürpriz bir şekilde karşılaşmanın ilk yarısını Indianapolis Colts karşısında 33-0'lık skorla geride tamamladı. 3. çeyreğin bitimine 8 dakika 23 saniye kala K.J Osborn'un yakaldığı topla ilk touchdown'unu bulan Vikings önce maçı 36-36 uzatmaya götürdü, sonrasında da Greg Joseph'ın isabet bulduğu field goal vuruşu ile karşılaşmayı 39-36 kazandı ve 11 galibiyete ulaşarak NFC North'ta şampiyonluğa uzandı.

Yine geri dönüş yine Matt Ryan

Vikings'in kırdığı rekorda Colts oyun kurucusu olarak sahada yer alan Matt Ryan, daha önce de buna benzer bir rekorda kaybeden taraf oldu. 2017'de oynanan SuperBowl maçında Atlanta Falcons formasıyla karşılaşmada boy gösteren Matt Ryan, NFL tarihinin en büyük hüsranının bir parçasıydı.

İlgini Çekebilir
NFL'in Kartal'ı yeniden semalarda!
Habere Git

25 sayı yetmedi

Atlanta Falcons 2017'de oynanan SuperBowl maçında 3. çeyreğin sonlarına kadar New England Patriots karşısında 28-3'lük üstünlüğe sahipti. Son 1 dakikaya 8 sayı geride giren Patriots, James White'ın bulduğu touchdown'un ardından oynadığı 2 sayılık oyunda Chris Hogan ile skoru buldu ve maçı uzatmaya taşıdı. Uzatmada Sony Mitchell'in yaptığı koşuyla touchdown'u bulan Patriots 25 sayıdan dönerek SuperBowl rekoru kırdı ve şampiyon oldu.

MVP Ryan finalde Brady'ye çattı

Harika performansıyla 2016-2017 sezonunda NFL'de "Yılın En İyi Oyuncusu" ödülüne layık görülen Matt Ryan, finalde Patriots'un efsanesi Tom Brady' çattı. NFL tarihinin en iyi oyuncusu olarak görlen Brady, Falcons'u mağlup ettikleri finalde 5. SuperBowl zaferini kazandı.

Vikings maçı bardağı taşırdı

AFC South'ta yer alan Indianapolis Colts bu sezon 15 maç sonunda yalnızca 4 galibiyet alarak play-off hayalinden uzaklaştı. Colts'ta son mağlubiyetin faturası oyun kurucu Matt Ryan'a kesildi. Kulüp oynanacak Los Angeles Chargers maçından itibaren Nick Foles'un oyun kurucu pozisyonunda ilk 11 çıkacağını açıkladı.

İlgini Çekebilir
NFL yıldızının üzerine yıldırım düşüyordu!
Habere Git

Kariyerinin en kötü sezonunu geçiriyor

Matt Ryan bu sezon forma giydiği 15 maçta sadece 14 kez touchdown pası atarken 13 kez de interception yaparak topu rakibe kaptırdı. Maç başı ortalama 25.0 Quarterback reyting'i yakalayan oyuncu ligde bu alanda 25. sırada yer alıyor.

Yıllık 20 milyondan fazla kazanıyor

Bu sezon başında Falcons'tan yarılarak Colts'un yolunu tutan 37 yaşındaki oyun kurucu, imzaladığı 2 yıllık kontrat kapsamında bu yıl 24.7, önümüzdeki sezon ise 29.2 milyon dolar kazanacak.

Senin için hazırladığımız haberler