NFL'de rekor: Tyreek Hill...

30.11.2020 - 11:41 | Son Güncellenme: 30.11.2020 - 11:42

NFL'de Kansas City Chiefs, 12. hafta maçında Konuk olduğu Tampa Bay Buccaneers'ı 27-24 yendi. Bu karşılaşmada dikkatleri üzerine çeken Tyreek Hill rekor kırdı. İşte, maçtan öne çıkanlar...

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

NFL'in 12. haftasında Kansas City Chiefs, Raymond James Stadı'nda Tampa Bay Buccaneers'ın konuğu oldu. 

Maçın ilk hücumunu oynayan Kansas City Chiefs, özellikle Patrick Mahomes'un Tyreek Hill ile oynadığı pas oyunlarıyla önemli ilerlemeler kaydetti. Chiefs, gol bölgesinin 1 yard uzağına gelmesine karşın touchdown yapamadı ve son hakta Harrison Butker, 19 yard uzaktan kaçırmayarak 3-0 öne geçti. (12.14) Tampa Bay Buccaneers ise, ilk hücum serisinde sayı bulamadı. Daha sonra Chiefs'ten uzun mesafeli bir pas oyunu geldi. Mahomes ve Hill yine sahneye çıktı ve 75 yardlık pas oyununda touchdown geldi. Akabinde Butker ekstra golü attı ve aradaki fark çift hanelere çıktı. (6.49) Ancak yıldız wide receiver bu touchdownla sınırlı kalmadı. Bucs savunmasını düğümleyen Hill, bu sefer 44 yardlık pas oyununda topu yakaladı ve gol bölgesine rahat bir şekilde girdi. Akabinde Butker ikinci ekstra golünü de başarıyla attı ve Missouri ekibi skoru 17-0'a getirdi (1.32) ; ilk 15 dakika bu skorla sonuçlandı.

 
Kansas City, ikinci çeyrekte üçüncü touchdownını yapacağı sırada top kaybı ile hücüm serisini tamamladı. Buccaneers'ın yıldız linebackerı Shaquill Barrett, Patrick Mahomes'u sackledi ve top düştü. Fumble sonrasında yere düşen topu savunma hattından William Gholston aldı ve hücum sırası Florida ekibine geçti. (8.38) Tampa Bay Buccaneers, maça iyi başlayamayan Tom Brady'nin toparlanmasıyla ilerlemeye başladı. Son olarak Brady'nin 37 yardlık pas oyununda topu alan running back Ronald Jones, yakalamadan sonra inanılmaz bir ilerleme kaydetti ve gol bölgesine girdi. Touchdown sonrasında Ryan Succop'ın ekstra golü ile aradaki fark 10 sayıya indi. (4.29) Kansas City Chiefs, çeyreğin bitimine 14 saniye kala Harrison Butker ile bir alan golü daha buldu ve devre arasında soyunma odasına 20-7'lik üstünlükle gitti. 
 
Üçüncü çeyreğe alan golü ile başlayan Buccaneers'a karşı inanılmaz bir ikili oluşturan Patrick Mahomes ve Tyreek Hill bu sefer 20 yardlık pas oyunundan bir touchdown buldu. Sonrasında ekstra gol ile farkı bir kez daha 17 sayıya çıkaran Chiefs, skoru 27-10'a getirdi. (7.00) Son 15 dakikaya geride giren Buccaneers, kritik bir hücum serisinde Tom Brady-Mike Evans ikilisinin pas oyunundan gelen touchdown ve akabinde Ryan Succop'ın ekstra golü ile farkı bir kez daha 10 sayıya düşürdü. (12.44) Florida ekibi, maçın bitimine 4.10 dakika kala Brady-Evans ikilisi bir touchdown daha bulup ekstra gol sonrasında farkı 3 sayıya indirse de, mücadele Kansas City'nin 27-24'lük galibiyetiyle sonuçlandı. 
 
Kansas City Chiefs'te yıldız wide receiver Tyreek Hill, karşılaşmaya damga vurdu. 15'te 13 pas yakalamada 269 yard mesafe ilerleyen Hill, 3 pas yakalama touchdownı yaptı. Ayrıca Hill, 210 pas yakalama mesafesi ile bir maçın ilk yarısında en çok pas yakalama mesafesi kaydeden oyuncu oldu. Patrick Mahomes da 49'da 37 pas isabeti, 462 yard pas mesafesi ve 3 touchdown pası ile Hill'i besledi.

Senin için hazırladığımız haberler