NFL’de son düzlük: Hesaplar karıştı

05.12.2019 - 17:38 | Son Güncellenme: 05.12.2019 - 17:38

ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi NFL’de Play-off’un başlamasına 1 ay kaldı.

Super Bowl’a giden yolda, takımların birbiriyle mücadeleleri, gün geçtikçe daha çekişmeli bir hal almaya başladı. 13. haftada, San Francisco 49ers’ın Baltimore Ravens’a, New England Patriots’ın da Houston Texans’a kaybetmesinin yanı sıra, Seattle Seahawks’ın Minnesota Vikings’i mağlup etmesi, hem Amerikan Futbol Konferansı’nda (AFC) hem de Ulusal Futbol Konferansı’nda (NFC) liderlerin değişmesine neden oldu.

Bu sezon başta genç yıldız oyun kurucusu Lamar Jackson önderliğinde rakip savunmaları şaşırtan ve iyi savunmasının yanında etkili hücumuyla da konuşulan Baltimore Ravens, NFC’nin bu sezonki flaş takımı San Francisco 49ers’a karşı, Justin Tucker’ın son hücumda attığı alan golüyle 20-17’lik bir galibiyet elde etti. New England Patriots ise, deplasmanda Houston Texans’a 28-22 yenildi. Bu sonuçla birlikte Patriots ve Ravens’ın 10 galibiyet ve 2 mağlubiyeti oldu. İkili averajda üstün olan Ravens, AFC’de liderliğe yükseldi ve Patriots ikinci sıraya geriledi.

Ravens’ın bu galibiyeti, sadece AFC’de kendilerini lider yapmadı; NFC’nin sıralamasını da değiştirdi.

Ulusal Futbol Konferansı’nda daha önce Güney Grubu lideri olarak Play-off’u garantileyen New Orleans Saints, deplasmanda Atlanta Falcons’ı 26-18 mağlup etti. San Francisco 49ers’ın Batı Grubu’ndaki rakibi Seattle Seahawks ise, sahasında Minnesota Vikings’i 37-30 yendi. Bu sonuçlarla New Orleans Saints, San Francisco 49ers ve Seattle Seahawks, 10 galibiyet ve 2 mağlubiyete sahip oldu. Aralarındaki genel averaj sonucunda New Orleans Saints, konferans liderliğine yükselirken, Seattle Seahawks ikinci sıraya çıktı ve NFC Batı Grubu’nun yeni lideri oldu. Eski lider San Francisco 49ers ise 5. sıraya geriledi.

NFL’de son 4 haftaya girilmeden önce Plaoff durumu şu şekilde:

AMERİKAN FUTBOL KONFERANSI

  1.  Baltimore Ravens (10-2) 
  2.  New England Patriots (10-2) 

AFC Wild Card Eşleşmeleri

  1.  Houston Texans (8-4)  –  6.  Pittsburgh Steelers (7-5) 
  2.  Kansas City Chiefs (8-4)  – 5.  Buffalo Bills (9-3) 

ULUSAL FUTBOL KONFERANSI

  1.  New Orleans Saints (10-2) 
  2.  Seattle Seahawks (10-2) 

NFC Wild Card Eşleşmeleri

  1.  Green Bay Packers (9-3)   – 6.  Minnesota Vikings (8-4) 
  2.  Dallas Cowboys (6-6)  – 5.  San Francisco 49ers (10-2) 

*NFL'de, konferansların grup liderleri ilk 4 sırada yer alır. Grup liderleri, galibiyet-mağlubiyet derecelerine göre sıralanır. Grup ikincisi olan takımın galibiyeti, bir başka grup liderinden  daha iyi olsa da, en fazla 5. sıraya kadar çıkabilir ve Wild Card maçında deplasmana çıkar. 

Senin için hazırladığımız haberler