NFL'de 12 maçta 11 galibiyet alan Philadelphia Eagles zirvenin sahibi

Burak Alaca
06.12.2022 - 19:21 | Son Güncellenme: 07.12.2022 - 12:42

NFL'de son şampiyonluğunu yaşadığı 2018'den beri ligin diplerine demir atan Philadelphia Eagles, bu sezon yakaladığı çıkışla herkesi şaşırttı. Sizler için Eagles'ın başarısını mercek altına aldık.

NFL'de 12 maçta 11 galibiyet alan Philadelphia Eagles zirvenin sahibi

AJANSSPOR-HABER

NFL'de sezonun 12. maçları geride kalırken lig geneli ve NFC Konferans'ında liderlik koltuğu Philadelphia Eagles'ta. İşte son 3 yılda 2 defa Wild Card turunda elenen, 1 kez de play-off'ları kaçıran Eagles'ın çıkışının altındaki sebepler...

Oyun kurucusunu buldu

Philadelphia Eagles, istikrarsız quarterback oyuncusu Carson Wentz'in yerine 2020 NFL Draft'ında Oklahoma Sooners'lı Jalen Hurts'u seçti. İlk sezon Wentz'in arkasında kalan çaylak oyuncu, ertesi sezon ilk 11 pozisyonunu aldı. Bu sezon bireysel anlamda kariyerinin zirvesine çıkan oyuncu, Eagles'ın çıkışında kritik bir faktör oldu. 24 yaşındaki oyuncu 12 maça çıkarken 20 touchdown buldu ve yalnızca 3 interception (rakip savunmanın yakaladığı top) attı.

Nick Siriani efekti

2020 sezonunu 4 galibiyet, 11 mağlubiyet ile NFC East'te sonuncu bitiren Eagles, baş koç Doug Pederson'nın görevine son verip aynı pozisyona İndianapolis Colts hücum koordinatörü Nick Siriani'yi getirdi. 2021'de Nick Siriani'nin takımın başına geçmesi sahaya daha daha pozitif bir futbol yansımaya başladı ve Kartallar o sezonu 9-8'lik dereceleri ile wild-card'a ulaşarak bitirdi. 

İlgini Çekebilir
NFL yıldızının üzerine yıldırım düşüyordu!
Habere Git

AJ Brown hücumu rahatlattı

Geçtiğimiz yaz aylarında Eagles, Titans'ın başarılı wide reciever oyuncusu AJ Brown'u 1. tur draft hakkı karşılığında kadrosuna kattı. Wide reciever'da Devonta Smith ve Tight end pozisyonunda da Dallas Goedert'e sahip olan Kartallar, Brown eklemesi ile birlikte Jalen Hurts'un pas alternatiflerini arttırdı.

Eagles defansı çok güçlü

Defansın ilk ünitesinde Fletcher Cox, Brandon Graham gibi oyuncuları barındıran Eagles koşu oyunlarını ligde en iyi savunan takımlardan biri. İkinci ünitede ise James Blackberry ve Darius Slay'e sahip olan Kartallar, pas oyunlarında da rakiplerine zorluk çıkarıyor.

Super Bowl'da Tom Brady'i devirdiler

Philadelphia Eagles 2018'de AFC'de şampiyon olarak, Super Bowl'da Tom Brady'li New England Patriots'un karşısına çıktı. Oyun kurucusu Carson Went'ten yoksun olan kartallar, maça yedek oyun kurucu Nick Foles ile başladı. Minnesota'daki U.S Bank Stadyumu'nda 67 bin kişi önünde oynanan karşılaşmadan 41-33 galip ayrılan taraf Philadelphia Eagles oldu. 

İlgini Çekebilir
NFL yıldızını uçaktan attılar!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler