NFT nedir, nasıl kullanılır ve nasıl yapılır? NFT kaç TL?

29.10.2021 - 00:14 | Son Güncellenme: 29.10.2021 - 00:17

Son günlerde popüler olan NFT nedir, nasıl alınır gibi meraklar yanı sıra NFT kaç TL gibi meraklarda sürüyor. NFT nasıl kullanılır ve NFT açılımı nedir? İşte NFT hakkında bilinmeyenler...

NFT nedir, nasıl kullanılır ve nasıl yapılır? NFT kaç TL?

Son günlerin popülerleri arasında yer alan NFT her kesim tarafından da merak edilmeye devam ediyor. NFT açılımı dahil nereden satın alınacağına kadar tüm bilgiler araştırılıyor. Peki nedir bu NFT... İşte NFT hakkında merak ettikleriniz tüm detaylar...

NFT kaç TL?

 
NFT bugünkü fiyatı ₺1.20 TRY, 24 saatlik işlem hacmi ₺639,994 TRY.

NFT nedir?


NFT’nin açılımı Non-fungible token, Türkçe karşılığı ise değiştirilemez para-çip. Ethereum blok zincirinin bir parçası olan NFT’leri dijital eserlere sahip olmak için bir tür sertifika gibi düşünebilirsiniz. NFT alışverişler blok zinciri teknolojisi üzerinden kayıt altına alınıyor. Bu blok zincirleri, içindeki verilerin değiştirilememesini sağlayacak şekilde şifrelenmiştir. Bu dijital varlıklar silinemezler, kopyalanamaz veya benzer bir varlıkla eşitlenemezler, çünkü her NFT varlığı kendi başına benzersizdir.

NFT sertifikasının en önemli avantajı ilgili sanat eserinin ya da dijital varlığın aynı zamanda mülkiyetini ve piyasa değerini de takip edebiliyor olmanız. Bu durum aslında dijital sanatçılar için harika bir haber. Çünkü bir sanatçı NFT üzerinden bir eserini sattığında eserin el değiştirmesi durumunda da o satış üzerinden komisyonunu alabilecek. Dahası, NFT ile alıcı ile sanatçı arasındaki aracılar da aradan çıkıyor.

NFT nedir, nasıl yapılır ve alınır?


Son dönemde blok zinciri ve kripto paraların yükselişini NFT teknolojisi izledi, özellikle sanat eserlerinin yüksek fiyatlarla satışını dijitale taşıyan NFT nedir, nasıl yapılır, kime satılır sorularını yazımızda yanıtlıyoruz.

Teknolojinin günlük hayatla iç içe geçtiği günümüzde hayatımız ekranların karşısında geçiyor. Birçoğumuz sosyal medya platformlarında saatler harcıyoruz. Her gün sadece bize ait olan içerikleri değil bize ait olmayan video, fotoğraf, yazı gibi içerikleri de sosyal ağlar üzerinden paylaşıyoruz. Peki, paylaştığınız bu içeriklerin yaratıcısının kim olduğunu veya kaynağını hiç merak ediyor musunuz? Son günlerin en önemli trendi NFT, bize aslında bu sorunun cevabını veriyor.

NFT nasıl bu kadar hızlı popüler oldu? İnternetten kolayca indirilebilen bir esere birileri neden 70 milyon dolar ödüyor? NFT sanat dünyası için bir dönüm noktası olabilir mi? Bir kahkaha NFT olarak nasıl satılabilir? NFT ile ilgili birçoğumuzun kafasında netleşmeyen çok fazla şey olabilir. Bu kafa karışıklığını gidermek üzere kaleme aldığımız bu yazıda, öncelikle “NFT nerden çıktı, nasıl hayatımıza girdi?” gibi sorulara cevap verelim.

Nasıl NFT alınır?


NFT satın almak için acele etmeden önce, göz önünde bulundurmanız gereken bazı temel konular var: Satın alma yapmak istediğiniz platform, o platforma özel bir cüzdan, satışı tamamlamak için cüzdanı hangi kripto para birimi ile finanse edeceğiniz bunlar arasında öncelikli olanlar.

Satın alma yapmak için seçeceğiniz platform aslında ne almak istediğinize bağlı.  OpenSea, SuperRare, VIV3, Rarible son dönemde popüler olan platformlar.  Diğer yandan yüksek talep nedeniyle pek çok NFT eserin satışı genellikle serbest bırakılıyor. Bu da satın almak isteyen alıcıların hızlıca talep oluşturmasına neden oluyor. Alıcı iseniz cüzdanınızı önceden doldurmanızda fayda var.

NFT nedir nasıl kullanılır?
 

  
NFTler, özgünlüklerini doğrulamak ve alıcıların mülkiyeti onaylamasına izin vermek için bir blok zincirine (blockchain) kaydedilen benzersiz dijital varlıklara bağlı dijital sertifikalardır. Bir NFT'nin değeri, benzersizliğinden gelir ve dijital sanatçıların çalışmalarından yararlanmalarına olanak tanır.

NFT ne işe yarıyor?


 
NFT'ler genellikle dijital sanat eserleri satın almak ve satmak için kullanılır ve GIF'ler, tweet'ler, sanal ticaret kartları, fiziksel nesnelerin görüntüleri, oyun skill veya skinleri, sanal emlak ve daha fazlası biçimini alabilir. Bir blok zincirinde doğrulanmış, kamuya açık olarak doğrulanabilirdir

Senin için hazırladığımız haberler