Nihai kadrodan çıkarılmıştı! “Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi

Arif Can Yıldız
03.07.2024 - 17:10 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 17:16

Türkiye’nin EURO 2024 aday kadrosunda yer almasına rağmen nihai kadroda yer almayan Can Uzun, çeyrek finale yükselen Bizim Çocuklar'ın sevincini paylaştı.

Nihai kadrodan çıkarılmıştı! “Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi

AJANSSPOR HABER

Almanya doğumlu olmasına rağmen milli takım tercihini Türkiye’den yana kullanan Can Uzun, A Milli Takım’ın EURO 2024 aday kadrosunda yer almış fakat nihai kadroya seçilememişti. 18 yaşındaki 10 numara dün gece çeyrek finale yükselen Bizim Çocuklar’ı tebrik etti.

“Bu gurur hepimizin”

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'ni n çeyrek finaline yükselmesini kutlayan Can Uzun: “Bu gurur hepimizin. Ne mutlu Türk’üm diyene!” ifadelerini kullandı.

“Hayal kırıklığına uğradım”

18 yaşındaki oyuncu turnuva kadrosundan çıkarılmasının ardından hayal kırıklığına uğradığını belirterek: 


"Sevgili arkadaşlar, maalesef dün 26 kişilik nihai kadrodan çıkarıldım. Birçok güzel görüşmenin ardından çok farklı bir beklentiyle geldim. Tüm kalbimle Türkiye'yi seçtim ve ülkem için ilk büyük turnuvamda oynamayı çok istedim. Güçlü bir sezon ve iyi performansların ardından şimdi kadroda olamamam beni gerçekten çok hayal kırıklığına uğrattı. Bu kararı anlayamıyorum ama saygı göstereceğim ve şimdi gelecek sezona yoğun bir şekilde hazırlanacağım. Görevim, bundan sonra daha çok çalışmak, yeni kulübümde 1. Bundesliga'da iyi bir sezon geçirmek ve kendimi tekrar kanıtlamak! En büyük dileğim, milli takımımızın Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olması. Takıma şimdi her şeyin en iyisini ve Avrupa Şampiyonası için başarılar diliyorum! Benim zamanım gelecek ve 2026 Dünya Kupası'nda yer almak ve oynamak için elimden gelen her şeyi yapacağım, bu benim hedefim! Türkiye'ye verdiğim sözü tutacağım. Kalbim attıkça: Ne mutlu Türk'üm diyene! Ülkeme başarılı bir Avrupa Şampiyonası diliyorum! Haydi Türkiye” demişti.

Frankfurt’a transfer oldu

Bundesliga 2’de Nürnberg forması altında geçirdiği sezonda 19 gol atarak 3 asist yapan genç orta saha, Bundesliga ekiplerinden Frankfurt’a transfer oldu.

Rekor kırdı

1.86 boyundaki fubtolcunun Eintracht Frankfurt'a transferi tarihe geçti. Frankfurt ekibi için 11 milyon euro bonservis bedeli öderken Can Uzun, Nürnberg tarihinin en pahalı transfer satışı olarak kayıtlara geçti.

Senin için hazırladığımız haberler