Nihat Kahveci: "Aykut hoca yarın Valbuena'yı oynatmaz, Alper'i oynatır"

07.04.2018 - 21:13 | Son Güncellenme: 07.04.2018 - 21:13

Nihat Kahveci: "Aykut hoca yarın Valbuena'yı oynatmaz, Alper'i oynatır"

"Bence günün yıldızı Medel'di"

Başakşehir ve Alanya maçlarında istek ve iyi oyun her şey eksikti. Ama bugün Beşiktaş bunların hepsini sahada gösterdi. Maç başlamadan ne kadar hırslı olacakları belliydi. İlkler vardı bugün. Son iki sezonda Beşiktaş'ı orta sahada tutan Atiba yoktu. Atiba'sız Beşiktaş'ı bugün gördük.

Bugün inanılmaz bir Medel vardı. Medel kalede, ofansa çıktı, defansa geldi, sol beke yardım ettti, gol attı asist yaptı. Bence günün yıldızı Medel'di. Talisca'dan alışa gelmiş bir performans. Yine ceza sahası içine girişi ve harika kafa golü. Babel'e al at dedi."

 

"Mustafa'nın içinden Rivaldo çıktı"

"Ama diğer bir ilk Larin. Mustafa'nın içinden Rivaldo çıktı. Muhteşem bir pas ve Larin iyi bir santrafor olduğunu gösterdi.

Beşiktaş seyircisi ne kadar kötü oynarsa oynasın Lens'i seviyor. Bu da takım galip olduğu içn böyle oluyor."

 

Göztepe'de belli başlı sıkıntıların olduğu bir gerçek"

"Maçın kırılma anı Demba Ba'nın tribünlere yolladığı pozisyon. Gözler Demba Ba üzerindeydi. Direğe vuran topta bile bilerek vurdu diyebilirler bu ülkede. Demba Ba'yı sezon sonu alabiliriz açıklamaları bence gereksiz bir açıklamaydı.

Göztepe'nin en iyisi Göztepe taraftarıydı. Bu geçirdikleri sezondan da mutludurlar. Ama Göztepe'de belli başlı sıkıntılar var. Selçuk'un oyundan çıkışı hoca ile arasında bir şeyler olduğunu gösteriyor. Selçuk toparlayıcı bir futbolcudur."

 

"Beşiktaş'ın tek atak şekli sadece kenarlardan olmamalı"

"Beşiktaş'ın tek atak şekli sadece kenarlardan olmamalı. O ortalar yapıldığında dönen topları alamayınca sıkıntı oluyor bu bir gerçek. Bugün de o kadar orta olmadı daha çok merkezden oynandı. Talisca ile buluşturdular. Babel de içeri girmeyi seven bir oyuncu. Medel 'in de öne çıkması daha çok merkez atakları gördük, onun için atılan goller kornerlerden geldik ki bu Göztepe'nin zaafıdır. İki gol yediler. "

Tugay Kerimoğlu ve Nihat Kahveci, Beşiktaş - Göztepe maçını Tivi Spor'da değerlendirdi.

Kerimoğlu ve Kahveci'nin açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

 

"Beşiktaş'ın eksikleri yerine Göztepe'nin kulübesine bakmak..."

"BakıldığındaBeşiktaş'ta eksik sayılan isimler bu takımın en direk oyuncuları. Beşiktaş açısından bakmamak lazım. Göztepe'nin yedek kulübesi açısından bakmak lazım, teknik direktörü. Sen Beşiktaş'ı bu kadar eksik ile yakalama şansın var mı? Yok..."

 

"Formasını koy, yine kazanır'ı gösterdi bize."

"Hele de bildiğin bir takım, çalıştığın takımında olduğu için nelerin artı nelerin eksiğinde çok görebilecek kadar kapasitesiyüksek bir hoca Tamer hoca. Beşiktaş'ın bu kadar eksikle kazanması 'Formasını koy, yine kazanır'ı gösterdi bize."

Medel'in attığı muhteşem bir gol, keyifli gol, jenerik gol. Ben bayılırım o gollere. "

"Beşiktaş'ın kaç gol attığı önemli değil"

"Oynamayan oyuncunun desteği ne kadar önemli oynayana. Kapris yapsa belki takım arkadaşının huzurunu bozacak. Nereye yansıyacak? Takımın geneline yansıyacak... Ama demek ki bu yok içerde. Herkes birbirine oynasa da oynamasa da o soyunma odasındaki destek oynamadan daha değerliydi. Çünkü biz de oynamayan oyunculara yardım ederdik onlarda bize yardım ederdi. Beşiktaş'ın kaç gol attığı önemli değil; mühim olan aile içerisindeki o çekirdeği iyi şekilde korumak. Beşiktaş'ın bunu başardığı görülebiliyor."

"Fatih hoca bu konularda en iyilerden biri"

"Fatih Terim'in en büyük özelliği; futbolcuyu kazanmasını biliyor. Yuhalanan Selçuk'u kazandı kaptanlığı verdi ve Selçuk'ta bunu iyi şekilde yerine getiriyor. Oynayamayan Tudor zamanında Sinan oyuna girdi başladı oynamaya. Fatih hoca bundan dolayı en iyilerden biri.  Taraftarların unuttuğu Donk'u ilk 11'e monte etti."

"Beşiktaş böyle oynadımı Vodafone Park'ta karşısında duracak takım yok."

"Beşiktaş'ta bugünkü değişiklik oyunda değil; oyuncuların istek, hırs ve azmindeydi. Çünkü sahadaki futbolcular, Necip ile Medel ile. Lens kötü de olsa koşuyor. Sahada mücadele den tempoyu arttıran oyuncular vardı, hırslı, istekli. O yüzden Beşiktaş öyle oynadımı karşısında rakip duramıyor. Galatasaray maçını hatırlayalım. Beşiktaş böyle oynadımı şu an Türkiye'de Vodafone Park'ta karşısında duracak takım yok. Bunu Şampiyonlar Ligi'nde de gösterdi ligde de gösterdi. Bugün farklı olan oydu. Necip ne kadar kötü oynarsa oynasın asist yapmasın gol atmasın ama koşar. O da bugün mücadelesini gösterdi."

"Beşiktaş kalitesini gösterdi bugün"

Kalitelisini göstermesi gereken oyuncularda; Negredo var Lens hariç. Babel gösterdi, Medel gösterdi, Talisca gösterdi, Mustafa Rivaldo oldu, Larin üç dakika sonra gol attı. Mustafa'nın sonradan girip Larin'in bu kadar kısa sürede girip gol atması alternatiflerinin üstüne daha da alternatifler koydu Şenol hocanın. Ve tekrar seyirci ile bütünleşti. Artık daha mutlu bir Beşiktaş seyircisi oluştu şamiyonluğa daha çok inanan bir Beşikjtaş camiası oluştu."

"Aykut hoca yarın Valbuena'yı oynatmaz, Alper'i oynatır"

Aykut hocaya sorarsan Valbuena oynamaz Alper oynar. Kayseri maçında 5 gollü galibiyet çok iyi moral oldu Yarın en önemli şey stadın dolu olması ki çok daha iyi oynuyor stat dolu olunca. Bence Alper ile başlar. Fenerbahçe'nin kadrosu belli oynayacak olanlar da belli. Yukarıdaki takımlar yenmiş Fenerbahçe'nin de mutlak kazanması gereken bir maç. Ama bence şampiyonluğa daha aç takım bence Galatasaray. Daha çok onlar gösteriyor bunu. "

Senin için hazırladığımız haberler