Nihat Kahveci, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini değerlendirdi

21.09.2024 - 23:08 | Son Güncellenme: 21.09.2024 - 23:41

Süper Lig'in 6. haftasında derbi mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Galatasaray'a 3-1 mağlup oldu. Mücadelenin ardından Nihat Kahveci yorumlarda bulundu.

Nihat Kahveci, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini değerlendirdi

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, Süper Lig'in 6. haftasında derbi mücadelesinde konuk olduğu Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti ve puan farkını 5'e çıkardı. Mücadelnin ardından eski futbolcu Nihat Kahveci, Kontraspor YouTube kanalında yorumlarda bulundu.

"Fenerbahçe'den Maximin'i çıkarsak..."

Maç sonunda yaptığı değerlendirmelerde Fenerbahçe'nin Saint Maximin'den başka bir oyuncusunu etkili kullanamadığını söyleyen Nihat Kahveci: "Hak eden kazandı. Daha iyi oynayan, daha akıllı oynayan kazandı, Galatasaray kazandı. İlk yarıda Maximin'i çıkarsak rakip kaleye gidemeyen bir Fenerbahçe var. İç sahada 50.000 kişi var ya. Onların sesini alsan zaten gidersin rakip kaleye.

3 orta saha da gol attı

Galatasaray’ın 3 orta sahası; Torreira, Mertens ve Sara gol attı. Torreira’nın pozisyonu Livakovic'e çarptı gol oldu ama abi vurdurmayacaksın.Torreira orada mıydı? oradaydı. İyi vurdu mu iyi vurdu.

Defans da ofans da kötü

Ofansif kısmını geçtim. Fenerbahçeliler siz cevap verin! 'Mourinho' denilince iyi defans, maçı tutan, rakibe pozisyon vermeyen bir takım akıllara gelir. Bu anlamda da Fenerbahçe sınıfta kaldı. Defans da kötüydü ofans da kötüydü.

Mourinho'nun Szymanski aşkını anlamıyorum

İlk yarıda Tadic sahada yok Dzeko sahada yok. Fred bildiğimiz Fred değildi. İsmail son dönemlerde iyiydi ama bugünkü performansı çok kötüydü. Hocanın 2-0 sonra 4-4-2’ye dönmesini anlarım ama Szymanski aşkını anlamıyorum. Bu sene yok. Mourinho diyor '2 tane Szymanski daha olsa ikisini de oynatırım.' Fenerbahçe, üç Szymanski ile oynasın her maç dört gol yer. Mücadelesine, koşmasına, iyi niyetine bir şey der miyim? Demem ama bugün Szymanski yok.

Fenerbahçe, seyirciyi alamıyor

Cesaretli oynayan kazanır. Galatasaray cesaretli oynadı. Bu sezon Fenerbahçe’nin taraftarı geçen sezonlara göre daha iyi. Seyirci bu sene geliyor bir şey bekliyor ama sen seyirciyi alamıyorsun. Dakika 28’de seyirciyi stattan yolladın ya oyun olarak.

B, C planları nerede

Saint-Maximin; alıyor gidiyor vuruyor, alıyor gidiyor kesiyor, vuruyor Muslera, kesiyor Davinson, nerede senin B, C planın? Ne Oosterwolde ne Mert bindiriyor? Ne Fred öne gidebildi? Ne Szymanski düzgün ön tarafa gidebildi.

Dzeko penaltıyı bile atamıyordu

Hakem bence iyiydi penaltı kararı da doğruydu ama Dzeko onu bile atamıyordu neredeyse. Muslera’nın ayağına çarpıp gol oldu. Maximin’i yok sayarsak Fenerbahçe kaleye nasıl gidecek diye düşünüyorum.

Galatasaray hakkıyla kazandı

Galatasaray hakkıyla kazandı. Ben bir derbide ortasahalarının bu kadar çabuk geçildiği görmedim.

Senin için hazırladığımız haberler