Nihat Kahveci: "Mourinho ne konuşuyor?"

07.08.2024 - 00:15 | Son Güncellenme: 07.08.2024 - 00:24

Eski futbolcu Nihat Kahveci, Fenerbahçe'nin Lille'e 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından Jose Mourinho'yu değerlendirdi. Kahveci, "İbre Mourinho'ya döner" dedi. Detaylar...

Nihat Kahveci:  "Mourinho ne konuşuyor?"

AJANSSPOR - HABER

Avrupa'daki temsilcilerimizden Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında deplasmanda Lille'e konuk oldu. Sarı-Lacivertliler, geriye düştüğü karşılaşmada İrfan Can Kahveci ile eşitliği yakalasa da son dakikalarda yediği golle maçtan 2-1 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe'nin performansını Kontraspor YouTube kanalında değerlendiren Nihat Kahveci, Sarı-Lacivertlilerin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho'nun oyun anlayışına dikkat çekti ve taraftarların bunu istemeyeceğini iddia etti. İşte Nihat Kahveci'nin açıklamaları...

"Basit gol yeme sorunu çözülmeli"

Fenerbahçe'nin bir önceki turda Lugano karşısında ve bu maçta Lille'e karşı basit goller yediğini kaydeden Nihat Kahveci, "Son dakikada o gol yenilmemeliydi. Fenerbahçe, basit gol yeme sorununu çözmeli. Lugano maçında bireysel hatalarla yenilen goller, bugün defansa çarpıp yenilen goller... Bu kadar basit gol bu seviyede yenilmez." şeklinde konuştu.

"Tüm yeteneklerini kaybetmiş"

Nihat Kahveci, Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezonun devre arasında Milan'da kadrosuna kattığı Rade Krunic'i ise şu sözlerle eleştirdi: "Krunic 84'te çıktı. Fenerbahçe taraftarı 84 dakika eziyet çekti. Krunic'in ayağına top gelince karakola gidiyoruz. Tüm yeteneklerini kaybetmiş. Bomba zannediyor topu. Ama Mourinho da Krunic'i hem Lugano maçlarında hem de bu maçta oyunda tuttu. Neden oyunda kalıyor anlamıyorum. Bana çok enteresan geliyor."

"Mourinho devre arasında ne konuşuyor?"

Fenerbahçe'nin Lille karşısında ilk yarı ve ikinci yarıdaki performansının birbirinden çok farklı olduğu belirten Kahveci, "Fenerbahçe'de güzel olan şey, yine Lugano maçında olduğu gibi Jose Mourinho devre arasında ne konuşuyor? Bana paylaşsınlar. Çünkü Fenerbahçe ikinci yarıda bambaşka oynuyor. Ama ikinci yarı değişiklik yapılmamasını anlamadım." dedi.

"Mourinho'yu az çok biliyoruz"

Nihat Kahveci, Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho'nun oyun anlayışı hakkında ise şu yorumu yaptı: "Mourinho'yu az çok biliyoruz. Gelmeden önce benim söylediğim bir maç vardı. Roma - Sevilla Avrupa finali. Böyle bir maç olmaz demiştim. Topu hep Sevilla'ya verdi. Ama öyle veya böyle finale geldi."

"İbre Mourinho'ya döner"

Kahveci, yorumunu şöyle noktaladı: Ama Fenerbahçe'de böyle maçların sayısı artarsa, Lugano maçındaki gibi, bu maçın ilk yarısındaki gibi ibre Mourinho'ya döner. Fenerbahçe taraftarı topa sahip olmak ister, gol ister, gol pozisyonuna girmek ister.

Senin için hazırladığımız haberler