Nihat Kahveci'den flaş sözler: Lucescu'yu yollarlar!

28.03.2018 - 00:02 | Son Güncellenme: 28.03.2018 - 00:02

Nihat Kahveci'den flaş sözler: Lucescu'yu yollarlar!

A Milli Takım, Podgorica'da Karadağ ile karşı karşıya geldi. Ay Yıldızlılar mücadeleden 2-2 eşitlikle ayrıldı.

Karşılaşmanın ardından Tivibu Spor'da yayınlanan Orta Nokta programında Ali Ece, Nihat Kahveci, Oğuz Çetin ve Tugay Kerimoğlu mücadeyi değerlendirdi.

A Milli Takım düzeyinde yapılanma olmaz!

Milli takımın yarışmacı bir kimlik taşıdığını belirten Oğuz Çetin, "Yıllarca Türkiye'den uzak kalmış bir Lucescu'dan bahsediyoruz. Milli takımlar düzeyinde yapılanma olmaz! Bu yapılanma genç takımlar düzeyinde yapılır. A Milli Takım tamamen yarışma alanıdır ve ülkenin en formda, hazır oyuncularının oynayacağı alandır.

Lucescu'ya katılmıyorum!

Ben Lucescu'nun söylemine katılmıyorum. Türk futbolunda her zaman Milli takımlara gelen teknik adamlar, Milli takımlar teknik sorumlusu olarak geldi. Bugün Lucescu'nun tanımı A Milli Takım Sorumlusu olmalı. Alman Milli Takımı yarışıyor. Fakat genç takımları geliştirici konumda. Eylül ayında resmi maçlar başlayacak.

Mehmet Ekici neden yok?

Mehmet Ekici bu ülkenin önemli futbolcularından birisi değil mi? Mehmet Ekici şimdiden Milli takıma çağrılmaz mı? Futbol aklını genişletmemiz lazım. Sadece bir kişiye bağlı olmamız bizi bu duruma getirdi" ifadelerini kullandı.

Lucescu'yu kulüp takımında yollarlar!

Lucescu'nun kulüp takımında olsa görevinden ayrılacağına ifade eden Nihat Kahveci, "Kulüp başkanın 8 maç olmuş; 2 galibiyetin, 2 beraberliğin, 4 mağlubiyetin var. O hocayı yollarlar. Oynanan futbola baktığımızda; yüz üzerinden otuz verebilirim. Yemek yediğimiz lokantada maçı izleyen insanlar görmedim. İrlanda ve Karadağ bizlere heyecan vermez. Burada hedef genç oyunculara şans vermek değil, kolay takımlar seçerek bu takımları yenebilmekti.

Milli Takım için hoca modeli

Duran toplardan iki maçta; 2 gol bulduk. Lucescu'nun sistemi olmalı. Barcelona kadrosuna göre hoca seçtiği için başarılı. Milli takım kadrosuna göre hoca seçilmeli" dedi.

Mehmet Topal stoper oynamamalı

Mehmet Topal'ın stoper pozisyonunda oynamaması gerektiğini vurgulayan Ali Ece, "2020'ye tüm bu dezavantajlara rağmen gidersek bu Cengiz Ünder'le olur. Mehmet Topal'ın hiçbir suçu, hatası yok! Son golden sonra herkes Topal'ı eleştirecek, o kolay. 

Sistem değişmeli

Geçen maçta Mehmet Topal ön libero oynadı ve başarılı oldu. Mehmet Topal neden stoper oynuyor? Bu sistemde 4-4-2 oynayamazsın. Fakat sistem maç içerisinde değişmeli" şeklinde konuştu.  

Yerli hoca gelmeli

Tugay Kerimoğlu ise A Milli Takım antrenörünün yerli teknik adam olması gerektiğini söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler