Nihat Kahveci: "Hollanda da bize 6 attı"

Cem Ergün
03.07.2024 - 00:29 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 00:47

A Milli Takımımız, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Türkiye'nin muhteşem galibiyetini ve oyuncuların performanslarını Nihat Kahveci değerlendirdi.

Nihat Kahveci: "Hollanda da bize 6 attı"

AJANSSPOR HABER

A Milli Takımımız, son 16 turundaki rakibi Avusturya'yı Merih Demiral'ın iki golüyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Millilerimiz, bu sonuçla çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu.

Kahveci'den Hollanda sözleri

Türkiye'nin, Avusturya karşısındaki galibiyetini Kontraspor YouTube kanalında değerlendiren Nihat Kahveci, Hollanda eşleşmesi hakkında da çarpıcı bir yorumda bulundu.

"Turnuvanın kurtarışı"

Nihat Kahveci, A Milli Takım'ın file bekçisi Mert Günok'un Avusturya karşısında son dakikadaki mucizevi kurtarışını değerlendirirken, Millilerimizin performansına da şu sözlerle değindi: "Mert'in kurtarışı turnuvanın kurtarışı. İnanılmaz bir kurtarış. İki tane deneyim golü. Arda ne orta açtı öyle? İnanılmazdı. Değiyor her şeye. Barış'ın son dakikadaki pozisyonu gol olsa muhteşem olurdu."

"Bize özgüven geldi"

Ay-Yıldızlılarımızın, Avusturya karşısındaki performansını değerlendiren Kahveci, "Biz gruptan çıkınca bir özgüven bir cesaret geldi. İlk yarı özellikle. İkinci yarı biraz baskı kurdular ama mücadele ettik. Herkes çok iyi mücadele etti. Çok mutluyuz. Avusturya yok geriden çıkıyor falan biz buyuz. 2002'de de buyduk, 2008'de de buyduk hep böyle olacağız." şeklinde konuştu

"Hollanda da 6 attı"

Nihat Kahveci, hazırlık maçında Türkiye'yi 6 gol atarak mağlup eden Avusturya'dan rövanşın alındığını ifade etti. Kahveci ayrıca, Hollanda'nın da Türkiye'yi 6 golle yendiğini hatırlattı ve ekledi:

"Sıfır çekmiştik önceki turnuvada, şimdi çeyrek finale çıktık. Avusturya 6 attı rövanş yediler, Hollanda da 6 attı. Neden olmasın? Her rakibe gol atabilme kapasitemiz, mücadelemiz olduktan sonra neden olmasın?"

"Bu konsantrasyonla oynarlar"

Sözlerine devam eden Kahveci, "Ben yöne rövanş açıklaması bekliyorum. Oyuncular bu konsantrasyonla oynarlar. Onlar da bize 6 gol attı. 6-1 al sana 2-1 en doğru yerde intikamımızı aldık." dedi.

Nihat Kahveci'nin dikkat çektiği karşılaşmada, A Milli Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu altıncı maçında Hollanda'ya deplasmanda 6-1 mağlup olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler