Nihat Kahveci'den şampiyonluğun şifresi! Bu sezon...

18.02.2018 - 22:30 | Son Güncellenme: 18.02.2018 - 22:30

Nihat Kahveci'den şampiyonluğun şifresi! Bu sezon...

Yorumcu ve teknik direktör Oğuz Çetin ile eski Milli oyuncu Nihat Kahveci, Tivibu Spor kanalında Kasımpaşa - Galatasaray maçını değerlendirdi. Çetin, Galatasaray'ın yenilgisini Fatih Terim'e bağladı

'Bu maçın böyle bitmesinin sorumlusu Fatih Terim'dir'

"Kasımpaşa gibi takımların sizin zaaflarınızı kollar. En büyük gücü de budur. Fatih hoca başta olmak üzere Galatasaray zaaflar gösterdi. Bu maçın böyle bitmesinin sorumlusu Fatih Terim'dir. Hocadan beklentiler, geldiği zaman bir antrenör eli değmiş olması gerekiyor."

'Aslında beklenen Aykut hocanın yaptığı yani...'

"Fatih hoca yılların teknik direktörü olarak beklenti deplasman maçlarıydı. İç sahada zaten sorun yoktu Tudor ile de kazanıyordu iç sahada. Aslında beklenen Aykut hocanın yaptığıdır, durum ne takım neye ihtiyacı var ona göre strateji belirlemek lazım. Üç puanın gitmesinin tek sebebi bu takım puan kaybediyor ona göre bir şeyler yapması lazım bunu yapamadı"

'Birinci amacın deplasmanlarda rakibe pozisyon vermeyen...'

"Takımdaki oyuncuları motivasyonunu bir kere bırakırsak. 4-2-3-1 oynuyor Galatasaray etkili oynuyor. Birinci amacın deplasmanlarda rakibe pozisyon vermeyen, ikili mücadeleleri kazanan bir yapıda olmak lazım. Topu kazandıktan sonra Gomis var, Feghouli var"

Linnes ve Mariano aynı kefeye koyamazsın

"Mariano Türkiye'ye gelmiş geçmiş belki de en iyi sağ beklerden birini kenarda oturtuyorsun Linnes ile oynuyorsun. Linnes ve Mariano aynı kefeye koyamazsın. Kanatlar çalışmıyor. Bu hücumların üçüncü bölgede anlam kazanması için beklerin önemi var. Linnes'in yer yanı formda olsa ne olacak. Neticeyi değiştirme adına bunları Linnes ne zaman yapmış?"

'4-4-2 oynamak istedi ama aslında 4-2-4'

"Fatih hocanın telaşı bir anda 4-4-2 geçmesi ve kenarlarda Garry ile Feghouli oynuyor. Aslında bunlarla birlikte 4-2-4 oluyor. Bu sistemin bir mantığı var. Fatih hoca böyle telaşlı olunca kaos futbolu ortaya çıkıyor. İkinci yarıda kimse Galatasaray'ın ne oynadığı söyleyemiyor."

Nihat Kahveci: Kasımpaşa orta alanda boşluk bulduktan sonra  ön tarafındaki üçlü uçurtma gibi, fırsatı buldular mı her defansı geçebiliyorlar

Nihat Kahveci: Bu sezon deplasmanda iyi olan şampiyon olur

Nihat Kahveci: Bu sezon deplasmanda iyi olan şampiyon olur. İç sahada herkes başarılı kolay kolay kaybetmiyor. Yükselme ivmesinde olan bir Fenerbahçe haftalar geçtikce üzerine koyan bir takım. Buna karşın Galatasaray ve Beşiktaş deplasmanda başarılı olamıyor. Başakşehir ve Fenerbahçe daha dengeli

'Fatih Terim kendisinden de memnun değildir bugün'

"Fenerbahçe güvenli bir oyun oynuyor. Galatasaray deplasmanda güvenli bir oyun oynamıyor. "

"Kasımpaşa'yı takdir etmek lazım. Oynamaya çalışıyorlar. Kadrolarını da küçümsememek lazım önemli oyuncuları var. Futbolda psikoloji çok önemli. Kaybeden bir hoca 1 cümle kurarken, kaybeden hoca daha uzun konuştu. Fatih Terim kendisinden de memnun değildir bugün"

Gomis'in yaşadığı olay hakkında kısaca

"Gomis 31 yaşında strese bağlı olarak bunu zaman zaman yaşıyor diyorsa diğer oyuncular ne yapsın? Net olarak gördük ki doktorlar üzerlerini yapmak istediler ama oyuncu kendi oynamak istedi. "

'Galatasaray'ın duran top sorunu...'

"Galatasaray'ın duran top sorunu aslında çalışma ve konsantrasyon ile alakalı. Antreman'ın son 15 dakikası hadi duran top çalışıyoruz derler. Stoper gelir, fizikli oyuncular gelir vs öyle değil taktiksel çalışma ciddiyetin olmalı. Bunu Başakşehir, Fenerbahçe yapıyor"

Duran top konusunda

Nihat Kahveci: Oyuncuna bir de dersin ki gereksiz faul yapma. Bu çok önemi. 

Oğuz Çetin: Tolga var, Serdar ve Maicon var, Eren oynarsa o var bunu hem defansif hem ofansif düşünmek lazım. Duran toplarda defansif çalışma konsantrasyon ile alakalı. Bugün Kasımpaşa'da Omereu olmasaydı Gomis iki tane gol atardı. Omereu her seferinde kenardan gelen toplara etişip hamle yaptı

Bayern Münih - Beşiktaş maçı hakkında

Oğuz Çetin: Bildiğimiz o kompakt Beşiktaş'ı düşünemiyorum Bayern karşısında. Pepe-Vida önlerinde Medel-Atiba yapacaktır. Temel taşlar bunlar olacaktır. 

Nihat Kahveci: Süper Lig'de istediği futbolu oynayamayan bir Beşiktaş var. Şampiyonlar Ligi grup aşamasında rakipler çıkınca herkes birinic olabilir dedik ve Beşiktaş lider oldu. Maçlarda zaman zaman City'den parçalar gördük, Barcelona'dan parçalar gördük. Bunları görünce umutlanmamak elde değil. Bayern çok tecrübeli buraları görmüş bir takım. Fiziksel olarak çok iyiler. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi performansı ile ümitleniyorum ama yine de %51 Bayern, %49 Beşiktaş diyorum

Senin için hazırladığımız haberler