Nihat Kahveci'den Süper Kupa yorumu: "5-0 felan bitti..."

Cem Ergün
02.04.2024 - 23:41 | Son Güncellenme: 03.04.2024 - 10:32

Yorumcu, eski milli futbolcu Nihat Kahveci, Galatasaray - Hatayspor karşılaşmasını ve Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurulu'nda alınan Süper Kupa kararını derğerlendirdi. İşte detaylar...

Nihat Kahveci'den Süper Kupa yorumu: "5-0 felan bitti..."

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de Galatasaray, sahasında ağırladığı Hatayspor'u Mauro Icardi'nin golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Sarı-kırmızılıların performansını Nut Spor YouTube kanalında değerlendiren Nihat Kahveci, Wilfried Zaha ve Hakim Ziyech'i eleştirdi.

"67. dakikaya kadar sabretti"

Nihat Kahveci,  Okan Buruk'un Wilfried Zaha ve Hakim Ziyech kararını şu sözlerle değerlendirdi: "Bu seferki milli takım arası fazlaydı. Galatasaray haftada bir maça düştü. Kasımpaşa'ya karşı 4 gol atan bir Galatasaray vardı. Bugünkü maça bakınca da o maçtaki Ziyech'in katkısın ve Zaha'nın penaltı aldırmasını bugün ödüllendirmiş Okan hoca. Onlara da 67. dakikaya kadar sabretti ve ikisini de oyundan aldı."

Icardi kafasını çalıştırdı

Bugünkü maçta galibiyet golünü atan Mauro Icardi ve Galatasaray'da 500. resmi maçına çıkan Fernando Muslera'ya özel bir parantez açan Nihat Kahveci, "Icardı artık işin içine kafasını koydu. Bugün de kafasını çalıştırdı güzel bir gol attı. Golden sonra sevinç repertuvarına yeni bir şey kattı. Muslera'yı ben de tebrik ediyorum. Bir büyük takımda 500 maç oynamak kolay değildir. Bugün iş ona düştüğünde yine görevini yaptı." dedi.

Kerem ve Vinicius katkı sağlayamadı

Galatasaray'ın performansını da değerlendiren Kahveci, "İkinci yarıda Galatasaray duran toplar dışında bir de Icardi'nin kaleciye atılan pasta araya girmesi dışında bu pozisyonu da nasıl kaçırdı Galatasaray diyemedik. Sonradan oyuna giren Kerem ve Vinicius da beklenen katkıyı sağlayamadı. Barış Alper ikinci yarı ön plana çıktı, çok fazla top kesti." ifadelerini kullandı.

Icardi ipleri eline aldı

Mauro Icardi'nin performansını değerlendiren Kahveci, "Mauro Icardi'nin isteği arzusu top rakipteyken ki mücadelesi tek başına baskı yapması... Icardi ipleri eline aldı. O şampiyonluk yolunun burası olduğunu iyi biliyor. O motivasyonla sahada yer alıyor. Morali bozulmuyor hiç. Penaltı kaçırıyor, kendi kalesine atıyor ama gidip golünü de atıyor bu sene sonu tez konusu olur." dedi.

"Bizi 60. dakikadan sonra oyuna al"

Nihat Kahveci, Hakim Ziyech ve Wilfired Zaha'ya ise şu sözlerle yüklendi: "Okan hoca hak edene hakkını veriyor. Kerem Aktürkoğlu son dönemde kötü oynadı. Kötü oynarken onu oynatıyordu çünkü Zaha ve Ziyech hiçbir şey yapmamıştı. O ikisinin Kasımpaşa maçındaki katkılarını görüp bu maça 11 çıkardı. Ama Hakim Ziyech ve Zaha hocam bizi 60. dakikadan sonra oyuna al, rakip yorulunca biz daha iyi işler yaparız mesajını verdi."

Süper Kupa yorumu

Nihat Kahveci, Fenerbahçe'de dün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda, üyelerin sarı lacivertli yönetime, 7 Nisan Pazar günü Galatasaray ile oynanacak olan Süper Kupa maçının tarihinin değiştirilmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde karşılaşmaya çıkmama ya da U19 takımıyla katılma yetkisi vermesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Galatasaray'ın Fenerbahçe U19 takımı ile sahaya çıktığında ben rotasyon yapacağını düşünmüyorum. Süper Kupa maçına ya çıkmazsın ya da çıkarsan A takımla çıkmalısın. Benim görüşüm bu yönde. Katılan olur, katılmayan olur. U19 takımı ile çıktın, Galatasaray da ciddi oynadı 5-0 falan bitti. Ne olacak? Tarihte yazacak o. Ayrıca, geçen sezon Türkiye Kupası'nı kazanan futolculara da bir sormak lazım, oynamak isterler mi? Çünkü hak ederek finale gelen bir oyuncu grubu var. Emek var. Fenerbahçe'nin sahaya çıkmak için istediği şartlar var. Ama maça da 5 gün kaldı. Nasıl olacak. Benim bildiğim karşılaşmadan 24 saat önce maçın oynanacağı şehirde olman gerek. Nasıl olacak, bekleyip göreceğiz." 

Senin için hazırladığımız haberler