Nihat Özdemir: "beIN Sports’la yaptığımız mücadeleyi iş hayatımda yapmadım"

Eren Tuncay
28.07.2021 - 12:08 | Son Güncellenme: 28.07.2021 - 15:55

Nihat Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Yıllık Mali ve İdari Genel Kurulu'nun ardından futbol gündemi hakkında açıklamalar yaptı.

Nihat Özdemir: "beIN Sports’la yaptığımız mücadeleyi iş hayatımda yapmadım"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Yıllık Mali ve İdari Genel Kurulu'nun ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir, futbolda yabancı sayısı, A Milli Takım ve gelecek sene stadyumlara alınacak seyirci kapasitesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"1 yıl önce bildirdik"

Yabancı sınırıyle ilgili kuralı bir yıl önce açıkladıklarını söyleyen Özdemir, "Yabancı kuralını geçen sezon uygulayacaktık ancak sizlerden gelen talep nedeniyle erteledik. 2021-2022 sezonunda uygulayacağımızı da kulüplerimize 1 yıl önce bildirdik." dedi.

Süper Lig'de seyirci kapasitesi ne kadar olacak?

Süper Lig maçlarındaki seyirci kapasitesini açıklayan Özdemir, "İlk olarak stat kapasitelerinin %50'si, locaların %100'ü olmak üzere artık taraftarlarımız statlarda maç izleyebilecekler." ifadelerini kullandı.

TFF 1. Lig'e VAR gelecek

TFF 1. Lig'e VAR'ın geliş tarihini belirten Özdemir şunları söyledi: "2022-2023 sezonu ile birlikte TFF 1. Lig'de de VAR uygulamasını kullanmayı hedefliyoruz."

"Süper Lig AŞ'yi destekliyoruz"

Yayın hakları anlaşması hakkında konuşan Özdemir, "Lig yayın hakları anlaşmasının Kulüpler Birliği tarafından kurulacak Süper Lig A.Ş. tarafından yapılmasını destekliyoruz." ifadelerini kullanarak Süper Lig AŞ'yi desteklediklerini belirtti.

"Yaptırımlar uygulayacağız"

Stadyumlardaki çimlerin kalitesi geçen sezon çok eleştirilmişti. Özdemir bu konuyla ilgili, "Geçtiğimiz sezon stadyum çimleri çok konuşuldu. TFF olarak gerekli tedbirleri aldık. Talimatımızı değiştirdik, kulüplerimize zorunluluklar getirdik. Gerekli yaptırımları uygulayacağız, hep beraber bu sorunun üstesinden geleceğiz." dedi.

"Yayıncı kuruluşla mücadele veriyoruz"

Yayıncı kuruluş beIN Sports ile olan sıkıntıdan bahseden Özdemir, "Sayın Ali Koç, evet dün akşam gerçekten önemli bir toplantı yaptık. Ağaoğlu’nun dediği gibi geç saatlere kadar sürdü. Önemli, tarihi kararları inşallah biraz sonra hep beraber vereceğimiz oylarla bunu çıkaracağız. Diyor ki “Bıçak kemiğe dayandığı zaman ödemeler yapıldı” Bakın arkadaşlar, bizim beIN Sports’la yaptığımız mücadeleyi ben kendi iş hayatımda, 71 yaşındayım, hiçbir işimde bu mücadeleyi bu mesaiyi bir yere ayırdığımı hatırlamıyorum. Çektiğimiz sıkıntıyı anlatamam! 4 arkadaşla beraber ancak bu noktaya getirebildik." ifadelerini kullandı.

"Çok sıkıntı çekiyoruz Ali Koç..."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yayıncı kuruluş konusunda bir nevi yanıt veren Özdemir şunları söyledi: "Elimizden geleni yaptık. Ancak bu kadar yapabildik. Pandemi dönemi 2 yıldır yaşanıyor. Döviz olayları yaşanıyor. Sözleşmemizde diyor ki: 'Herhangi bir durumda ekonomik uyarlama yapılacak' maddesi var. Ve 2 yılda aldığımız para, 5 milyar artı KDV. Yani, bunun sadece yüzde 4'ünü kendimize aldık, gerisini diğer kulüplere harcadık. Bu dönemde bu parayı almamızı bile arkadaşlarımızın başarısı olarak görüyorum. Ali Koç diyor ki 'Yayıncı kuruluşla bir sorununuz var mı?' Tabii ki var. 4 yılı tamamladık. Bu ihaleyi ben yapmadım. Komisyonda da yoktum. Ama sizden 4 temsilci vardı. 2019'da göreve geldik. 3 Haziran’da Servet Bey ve Kadir Kardaş’la beIN’in Genel Müdürlüğü’ne gittik. Sorunlar, sorunlar, sorunlar… Büyük sıkıntı çekiyoruz Ali Koç… İnşallah 5-20 Ağustos’ta yüzde 25 taksidini alıp kulüplerimize dağıtacağız."

Senin için hazırladığımız haberler