Nihat Özdemir: "Cüneyt Çakır'ı tarihten silin"

06.02.2020 - 17:35 | Son Güncellenme: 07.02.2020 - 23:57

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir bugün düzenlediği basın toplantısında 18 kulübün federasyon, hakemler, kurullar ve kararlardan yakındığını ifade etmişti. Ancak Özdemir'in Fenerbahçe Kulübü Başkanvekilliği ve Asbaşkanlığı yaptığı dönemdeki sözlerinin şu an eleştirdiği durumdan pek de farklı olmadığı görülüyor.

Nihat Özdemir, 10 Nisan 2007'de düzenlediği basın toplantısında aynı şu ifadeleri kullanmış:

"Kulübümüz, futbolda da sezon başında ortaya koyduğu hedeflerine ulaşmak için rakipleriyle sahada her türlü mücadeleyi vermekte ve döktüğü alın teriyle, hedeflediği şampiyonluğa ulaşacağına inanmaktadır, ancak sezon başında beri futbolu düzenleyen üst kuruluş olan Futbol Federasyonu'nun adil olmayan uygulamaları hususunda kamuoyunun dikkatini çekmiştik. Geçen hafta ortalarından itibaren yaşadığımız ve bugün gazetelerde yer alan haberlere konu olan süreç son derece vahimdir.”

Özdemir açıklamasının devamında da, Türkiye'nin en çok gol pozisyonuna giren, gol atan Fenerbahçe'nin bir kez bile penaltı kullanmamış olmasının, futbolcularına çıkan kartlar ve ardından gelen cezaların, rakiplerine çıkmayan kartların, rakiplerinin kullandığı penaltı sayısı gibi istatistik değerlerin tesadüf olmadığı ve bahsedilen sürecin bir sonucu olduğu düşüncesini sağlamlaştırdığını öne sürdü.

Aynı basın toplantısından dikkat çeken diğer sözler ise şu şekilde:

"Sezon ortasında kuralların keyfi bir şekilde değiştirilmesi suretiyle lig yarışına yapılan müdahale, futbola özgü yargı organlarının adil olmayan kararları, takımdan takıma değişen uygulamalar, bir kısım Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyelerinin kişisel meselelerini görevlerinin önüne geçirmiş olması, tuhaf hakem atamalarına ve atanan hakemlerin şampiyonluk ve küme düşmeye tesir eden nitelikte kararlar vermesine kadar varabilmiştir."

"MHK derhal harekete geçerek, üzerlerinde genel bir şüphe oluşan Vedat Yüksel ve Aytekin Durmaz'ın, hakemlik müessesesi ile ilişiğini kesmeli ve bu suretle ligin geri kalan bölümünde görev alacak hakemlere, uygun duruş konusunda mesaj vermelidir"

Özdemir: 'Aydınus kasıtlı hareketleriyle Fenerbahçe düşmanlığını devam ettirmiştir.'

Nihat Özdemir, 28 Şubat 2010'da da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 kaybettikleri maçın hakemi Fırat Aydınus hakkında sert ifadeler kullanmıştı.

Aydınus'un Beşiktaş ile yaptıkları maçta penaltılarını vermeyerek 3-0 mağlubiyetine neden olduklarını söyleyen Özdemir, "Fırat Aydınus maçın başından sonuna kadar kasıtlı hareketleriyle Fenerbahçe düşmanlığını bugün de devam ettirmiştir. Maalesef burada şampiyonluk yolunda çok önemli bir hasar almış bulunmaktayız. Hepimizin maçı izlediği gibi başında sonuna kadar hakem Fırat Aydınus ile yardımcılarının yönettiği maçta çok önemli ve maçın neticesine tesir edecek bariz hatalar yapıldı. Maalesef bu hataların çoğunluğu kulübümüzün aleyhine olarak yapılmıştır. İlk yarının son saniyesinde attığımız gol, ofsayt iddiasıyla iptal edildi. Devamında Güiza'nın kaleciyle karşı karşıya kalarak bulacağı gol şansında ise rakip futbolcu sadece sarı kartla cezalandırılmıştır. Bu kartın rengi kırmızı olmalıydı. Devamında ise 79. dakikada Alex'in yaptığı ikili mücadeleyi hepimizde sarı kartın bile fazla olduğu düşüncesi varken, aniden çıkan kırmızı kartla takımımız 10 kişi kalmıştır" şeklinde konuşmuştu.

Cüneyt Çakır'ın tarihten silinmesini istedi!

27 Şubat 2008'de oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçını Galatasaray, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup edip eledi. 

Özdemir, derbi sonrası maçın hakemi Cüneyt Çakır'a tepki göstererek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye’nin gözü bu maçtaydı. Ama hakem maçı başından sonuna kadar katletti. Hiçbir zevk bırakmadı. İnsanları sinir küpü haline getirdi. Böyle nezih bir kupanın lezzetini kaçırdı. Lugano’nun 2. sarısı doğru. Ama ilki yanlış. Gökhan’ın kırmızısını da düşünürsek, elinde top taç atarken top toplayıcı top atıyor. Hakem Gökhan’ı atıyor. Yine yandan top atıldı Alex’e göstermedi. 

Lincoln kalecimize küfür ediyor. Tamam Volkan’ın saldırması doğru değil. Ama onun da küfür etmeye hakkı yok. Federasyon yeni göreve geldi. Ama geçen yıl nasıl elendiğimizi herkes biliyor. Selçuk Dereli bizi katletmişti. Bugün yine aynı hatalarla elendik. 3 tane de oyuncumuzu kaybettik. Bu hakemlerin tarihten silinmesi lazım. Yeni federasyona bu büyük görev düşüyor.Gerçekten üzüntü duyuyorum. Ama elenmemize değil bu yaşananlara.”

Senin için hazırladığımız haberler