'Nihat Özdemir el koydu, temsilci raporu değişti'

01.07.2020 - 15:36 | Son Güncellenme: 01.07.2020 - 15:43

'Nihat Özdemir el koydu, temsilci raporu değişti'

Aytemiz Alanyaspor-Trabzonspor maçının sonunda çıkan olaylardan ötürü her iki kulübün başkanına verilen cezaların çok düşük olması kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu 7, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise 15 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

AJANSSPOR-HABER

Özellikle Ağaoğlu'nun sahaya kadar girmesine rağmen cezasının bu kadar düşük olması tartışmalara neden oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuku Kurulu'nun talep ettiği cezalarla Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği cezalar arasındaki orantısızlıktan ötürü gözler gözlemci ve temsilci raporlarına çevrildi.

Tahir Kum'dan çarpıcı iddia

Acaba bu raporlardan ötürü mü ceza düşük çıktı? Bu sorunun cevabını da Hürriyet gazetesi yazarların Tahir Kum verdi. Kum bugünkü yazısında temsilci raporlarının değiştirildiğini söyledi. Kum, ilk gelen temsilci raporlarının çok ağır olduğunu ve ek raporlar istendiğini belirtirken bizzat TFF Başkanı Nihat Özdemir'in bizzat olaya el koyduğunu yazdı.

İşte Kum'un yazısından ilgili bölüm:

ALANYA-TRABZON MAÇI SEVKİ NEDEN GECİKTİ?

Sanıyorum kimse bu hafta bu maçla ilgili sevkin iki gün geciktirilerek yapılmasına bir anlam veremedi. Ben ilk defa şahit oldum. Sonra öğreniyorum ki, TFF yönetiminden bazıları Alanya-Trabzon maçıyla ilgili önlerine gelen temsilci raporları için “acaba bunu bizim temsilci arkadaş mı yoksa Alanya cephesinden biri mi yazdı!” diye tereddüte düşmüşler! Bu da o kişilerden yeniden ek rapor istemelerine ve araştırma yapmalarına sebep olmuş. Sanıyorum konuya da bizzat başkan Nihat Özdemir el koymuş. Bu da temsilci arkadaşların dikkatine sunulur!

Senin için hazırladığımız haberler