Nihat Özdemir: "Futbol Federasyonu olarak bazı kararlar alacağız"

16.09.2019 - 03:36 | Son Güncellenme: 16.09.2019 - 00:43

Nihat Özdemir: "Futbol Federasyonu olarak bazı kararlar alacağız"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, tartışılan hakem kararları ve VAR hakkında CNN Türk'e açıklamalarda bulundu. 

Özdemir'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Tartışılan hakem kararları hakkında Özdemir, "Maalesef evet. Biz de bundan gerçekten Futbol Federasyonu ben Başkanı ve yönetimi olarak bundan büyük üzüntü duymaktayız. Bu VAR sistemini uygulamamızdan en büyük nedenlerinden bir tanesi de hakem hatalarını minimum seviyeye getirmek. Bunda başarılı olduk mu, evet olduk. Bu sene VAR uygulamasının ikinci yılı. Ama yine de bazı hatalar olmak da, üzülerek görüyorum." dedi.

Özdemir, "Her geçen hafta VAR'daki hataları azaltmak, hakem hatalarını azaltmak ve hakkaniyet yani adaleti dağıtmaktır. Önemli olan hiçbir işte bir kötü niyetinin olmaması. Buna bütün kalbimizle, yüreğimizle inanıyoruz. Geçen zaman içinde bu hatalar en alt seviyeye geleceğine inanıyorum ben." şeklinde konuştu. 

Fatih Terim'e verilen cezalar hakkında Özdemir, "Bir defa bu konular hakkında çok önemli derecede bazı kararlar alacağımızı tahmin ediyorum futbol federasyonu yönetimi olarak. Biz futbolun marka değerine zarar verecek her konunun üzerine gitmeye kararlıyız. Bundan hiç ödün vermeyeceğimizi de herkes tarafından bilinmeli." açıklaması yaptı. 

Özdemir, "Hukukçularımız şu anda çalışıyor, daha çok disipline edebilmek için, daha çok futbol marka değerini artırabilmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Cezaları ağrılaştırılmak pek düşünülmeyecek ama aynı olaya birkaç defa tekrar ettiğiniz zaman bu konudaki bazı kararlar almayı futbol federasyonu yönetimi olarak düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler