Nihat Özdemir TFF'den İstifa Etti, CEO'su İsmail Ergüneş Yönetime Girdi

Feride Kara
18.04.2022 - 17:56 | Son Güncellenme: 18.04.2022 - 18:02

Nihat Özdemir TFF Başkanlığı'ndan istifa ederken onun CEO'su İsmail Ergüneş yönetimin asil üyesi oldu. TFF Limak Enerji Dağıtım CEO'su Ergüneş'i yönetime aldı.

Nihat Özdemir TFF'den İstifa Etti, CEO'su İsmail Ergüneş Yönetime Girdi

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bugün yaptığı toplantıda yönetim kurulu üyeliğine yeni bir atama yaptı. TFF resmi internet sitesinden yapılan açıklamada yedek üye İsmail Ergüneş'in asil üye olarak atandığı duyuruldu. Ergüneş, istifa ederek görevini bırakan Nihat Özdemir'in holdinginden çalışan bir profesyonel. Böylece Ergüneş, patronunun bıraktığı yönetim kurulunun asil üyesi oldu.

Olağanüstü seçime kadar asil üye

İsmail Ergüneş, Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding'in bünyesinde yer alan Limak Enerji Dağıtım şirketinin CEO'su. Nihat Özdemir'in TFF Başkanlığı döneminde yedek üye olan Ergüneş, 16-17 Haziran'daki olağanüstü genel kurula kadar Servet Yardımcı başkanlığındaki yönetimde yer alacak. Ergüneş, finanstan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak. Haziran'daki seçimde Ergüneş'in patronu olan Nihat Özdemir'in TFF Başkanlığı döneminin mali oylaması da yapılacak.

Hakem operasyonuyla dağıldı

Bilindiği üzere Nihat Özdemir'in yanı sıra başkanvekili Mehmet Baykan ile yöneticiler Erhan Kamışlı ve Alkın Kalkavan görevlerinden istifa etmişti. İstifaların tamamı Merkez Hakem Kurulu'nun aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Abdülkadir Bitigen gibi hakemlerin de bulunduğu 12 kişiye düdük astırması sonrası gerçekleşmişti. Hakemler kararı Tahkim Kurulu'nda bozdurduktan sonra TFF yönetimi de dağılmıştı. Haziran'daki seçime kadar Servet Yardımcı vekaleten başkanlığa getirilmişti. Dün de hakem operasyonunu çeken MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve yönetimi istifa etmişti. MHK'nın yeni başkanı ise daha önce bu koltuğa iki kez oturan Sabri Çelik oldu.

Senin için hazırladığımız haberler