Nihat Özdemir, hakem Ali Koç sessizliğini bozdu

10.05.2021 - 01:02 | Son Güncellenme: 10.05.2021 - 14:50

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe U19 maçına hakem Ali Koç’un atanması ve sonrasında gelişen olaylarla ilgili ilk kez konuştu. İşte detaylar…

Nihat Özdemir, hakem Ali Koç sessizliğini bozdu

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe-Ankaragücü Elit Gençlik Ligi ile ilgili maça hakem Ali Koç'u atadığı için İstanbul İl Başkanı Emre Kosif’in gece yarısı e-mail ile görevden alınmasıyla ilgili TFF Başkanı Nihat Özdemir açıklama yaptı.

 

Özdemir: Şerefim üzerine yemin ederim

Özdemir,  TV 100'e yaptığı açıklamada "Ali Koç isminden dolayı İl Hakem Kurulu Başkanı'nı aldığım söyleniyor. Hem vallahi hem billahi şerefim üzerime yemin ederim. Benim olayla ilgili en ufak bir alakam yoktur. Bu ülkede kaç tane Nihat Özdemir var biliyor musunuz? Ben bunların peşinden mi koşacağım? Ben liyakata bakarım. İsimler beni ilgilendirmez" dedi.

Ali Koç, 'Eğer doğruysa yazıklar olsun 'demişti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ankaragücü karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada şunları söylemişti:  “Ali Koç diye hakem varmış, U19 maçımıza atanıyor, birileri Nihat Özdemir’e serzenişte bulunuyor ve MHK başkanını arayarak, ‘Nedir bu rezalet, gereğini yapın’ diyor ve gece yarısı 00:30’da atamaları yapan kişi görevden alınıyor. Bunun sonuna kadar üstüne gideceğiz. Ali Koç’u hakemlikten almıyorlar ama onu atayanı alıyorlar. Herhalde Ali Koç’u maçtan almak sokak tabiriyle yemedi! Siz ne yapıyorsunuz arkadaş! 

‘O konuyu mevzu yapan takım ne kadar güçlü, Fenerbahçe de bir şey yapamıyor’ mesajını mı hakemlere vermek istiyorsunuz. Hakem camiasında bu konu konuşuluyor. Ayıptır, utanç vericidir. Ali Koç maçı yönetirken neler düşünecek acaba? Arkadaşlara ‘tepki için maça çıkmasak mı?’ dedim. Arkadaşlarım uygun görseydi tepki vermek için maça çıkmamayı bile düşündüm. Bir yere kadar efendiliğimizi koruyabiliriz. İnsanın 10 tane yüzü olmaz, bir tane yüzü olur. Bizim yüzümüz bu. Gerçekten böyle bir şey olduysa rezalettir. Nihat (Özdemir) Bey siz gerçekten arayıp ‘gerekeni yapın’ dediyseniz; MHK Başkanı siz gerçekten atamayı yapan kişiyi görevden aldıysanız yazıklar olsun size”

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alınacak mı?

Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul'dan alınıp İngiltede'ye verileceği haberlerini de değerlendiren Özdemir "Gelecekler kardeşim. Biz bunun için çalışıyoruz" açıklaması yaptı

 

'Serdar Tatlı'yı Toroğlu aradı' iddiası

TV 100'de eski hakem ve yorumcu Deniz Ateş Bitnel, İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Emre Kosif'in görevden alınmasını şöyle anlattı: "Antalya'daki kadınlar ligi finalinde Merkez Hakem Komitesi Başkanı Serdar Tatlı'yı eski hakem Erman Toroğlu telefonla arıyor. 'Böyle rezalet olmaz' diyor. Bunun üzerine Tatlı, Kosif'i görevden almaya karar veriyor."

Senin için hazırladığımız haberler