Nihat Özdemir için ilk karar...

10.06.2020 - 14:01 | Son Güncellenme: 10.06.2020 - 14:01

Fenerbahçe ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir arasında 2010/2011 sezonu ile ilgili yaşanan gerilimin etkileri artarak sürüyor. Sarı lacivertli kulüp üyelerinden ve derneklerden Nihat Özdemir'e karşı büyük tepki oluştu.

Nihat Özdemir için ilk karar...

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Özdemir'in üyelikten ihraç edilmesi için kulübe dilekçe yağıyor. İhraç için sosyal medya dahil her türlü iletişim kanalı aracılığıyla kampanya başlarken kargo yoluyla gelecek dilekçelerin de olduğu öğrenildi. Yaklaşık 33 bin üyesi bulunan sarı lacivertli kulübe ulaşan dilekçe sayısı sürekli arttığından dolayı net rakam henüz belli değil.

Özdemir'in sözleri infial yaratırken ihraç kararının sürecin tamamlanmasıyla alınabileceği belirtiliyor. Fenerbahçe tüzüğüne göre dilekçeler disiplin kuruluna gönderiliyor. Kurul ihracı istenen üyeden 15 gün içinde savunma talep ediyor. 15 günlük süre sonunda disiplin kurulu konuyu değerlendirip karar veriyor. Kuruldan ihraç kararı çıkması halinde yönetim kuruluna gönderiliyor. Yönetim de kararı onaylarsa üyenin ihracı gerçekleşiyor ancak üye itiraz ederse 1 ay içinde genel kurul toplanıp oylama yapılıyor. Oylamadan da ihraç edilmesi kabul edilirse bunun geri dönüşü olmuyor.

Koç: "Sürece bağlıdır"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç FB TV'de Nihat Özdemir'in kulüpten ihracı ile ilgili olarak şu sözleri söylemişti.

"Kulüp üyeliğinden ihraç sürece bağlıdır. Tüzüğümüde net bir şekilde ifade edilmiştir. Yönetim kuruluna kalan bir şey değildir. Bu gelen yoğun talepler ilgili kurullarımız tarafından değerlendirilecektir. Üyelikten atılmak onur kırıcı unsurdur. Kulübümüzden ihraç edilmesinin Nihat Bey'de bir şey ifade etmeyeceğini, aksine kendisine mükafat olacağını düşünüyorum. Yoğun talep ve baskı çerçevesinde görevimiz süreci en doğru şekilde uygulamaktır, buradan ne sonuç çıkar bilemiyorum."

Nihat Özdemir ne demişti?

TFF Başkanı Nihat Özdemir, katıldığı bir yayında, 'Şikenin üstesinden gelmek için nasıl bir çalışma yapacaksınız' sorusuna, "Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya'da, İngiltere'de ve Fransa'da da oldu. Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon... 2010-2011 sezonudur. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık" demişti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler