Nihat Özdemir: "Kuzu kuzu gelip oynayacaklar"

07.05.2021 - 08:44 | Son Güncellenme: 07.05.2021 - 10:30

TFF Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye'nin elinden alınacağı iddialarına yanıt verdi. İşte Manchester City ile Chelsea arasındaki final maçıyla ilgili Özdemir'in açıklamaları...

Nihat Özdemir: "Kuzu kuzu gelip oynayacaklar"

AJANSSPOR-HABER

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City ile Chelsea takımları 29 Mayıs'ta İstanbul'da final maçı oynayacak. Final maçının Türkiye'nin elinden alınacağı ve İngiltere'ye verileceği iddia edildi. Hatta İngiltere'den Aston Villa ekibi UEFA'ya başvuru yaptığı gündeme geldi. Türkiye Futbol Federsayonu Başkanı Nihat Özdemir, Devler Ligi finali için açıklama yaptı. Detaylar haberde... 

Nihat Özdemir: "Şampiyonlar Ligi finalinin başka yere alınması söz konusu olamaz"

Akşam'a konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak finalin başka bir ülkeye verilmesinin söz konusu olmadığını dile getirdi. Özdemir, "Kuzu kuzu gelip oynayacaklar. Her şeyimizle finale hazırız. Bütün tedbirler alınmış. UEFA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hiçbir şekilde başka yere alınması söz konusu olamaz. Bu maç inşallah 29 Mayıs'ta İstanbul'da oynanacak. Sağlık, güvenlik, ulaşım her türlü tedbirler alınmış, planlanmış durumda" dedi. 

"Dünya uzun süredir böyle bir tabloyu özlemişti"

Dev finalin çok güzel geçeceğine inandığını belirten Özdemir, "İki tane İngiliz takımının tarihi bir finali olacak. Manchester City aynı zamanda İngiltere'nin şampiyonu, Chelsea de önemli bir takım. Real Madrid gibi bir dünya devini yenerek finale kaldılar. Sportif anlamda çok güzel bir maç izlettirecekler. Seyircili maç olacağı için. Dünya uzun süredir böyle bir tabloyu özlemişti. Stadımız çok güzel. Zemini olsun, giriş çıkış, bütün şartlar tamamen sağlık kurullarına uygun şekilde planlanmış durumda. Her türlü tedbiri aldık" diye konuştu. 

İngiltere, tam kapanmayı bahane etti

Türkiye'deki koronavirüs vakalarının yüksekliğini ve tam kapanmayı gündeme taşıyan İngilizler, Wembley Stadı ve Villa Park'ın UEFA'ya önerildiğini yazmıştı. UEFA ise İngiltere'ye olumlu yanıt vermemişti.

"Türkiye'den teminat aldık"

Ayrıca The Guardian'a konuşan bir UEFA yetkilisi, "UEFA Şampiyonlar Ligi finali 29 Mayıs'ta İstanbul'da sınırlı sayıda seyirci ile gerçekleşecek ve 17 Mayıs'a kadar yürürlükte olan geçici kilitlemenin maça herhangi bir etkisi olmayacağına dair Türkiye'den teminat aldık. UEFA, maçı güvenli bir şekilde oynatmak için Türkiye Futbol Federasyonu, yerel ve ulusal otoritelerle yakın çalışmaya devam ediyor. Planlarda değişiklik yok" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler