Nihat Özdemir, Şenol Güneş kararını açıkladı!

23.06.2021 - 08:59 | Son Güncellenme: 23.06.2021 - 10:07

TFF Başkanı Nihat Özdemir, EURO 2020'den elenen A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile ilgili kararı ve yabancı kuralı hakkında konuştu. İşte açıklamaları...

Nihat Özdemir, Şenol Güneş kararını açıkladı!

AJANSSPOR-HABER 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, EURO 2020'ye puan alamadan ve son sırada veda eden A Millli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile ilgili kararını açıkladı. Özdemir ayrıca, 8+6 olarak açıklanan yabancı kuralıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Detaylar haberde...

Özdemir, Şenol Güneş kararını açıkladı

Milliyet gazetesi yazarı Attila Gökçe'ye konuşan Nihat Özdemir, görevden ayrılacağı gündeme gelen ve İsviçre maçı sonrası istifa edip etmeyeceği sorulan Şenol Güneş ile ilgili net bir açıklama yaptı. 

"Şenol Güneş ile Dünya Kupası hedefimiz var"

Özdemir, "Katar 2022 Dünya Kupası eleme maçlarındaki pozisyonumuz grup liderliği. Şenol Güneş ile yoğun bir program uygulayacağız. Bizim için yeni hedef 1 Eylül’deki Karadağ maçıdır. Sonrasında Cebelitarık ve Hollanda maçları var. Bu maçların hepsini kazanmak istiyoruz. Dünya Kupası’na katılma hedefini son maça bırakmak istemiyoruz" dedi ve deneyimli teknik adam ile yola devam kararını açıklamış oldu. 

"Fikstür talihsizliğiydi"

EURO 2020 A Grubu'nda 3-0 kaybedilen İtalya maçının milli futbolcuları kötü etkilediğini söyleyen Özdemir, "İtalya maçı takımımızı çok olumsuz etkiledi. Çocuklar çok üzüldüler, sarsıldılar. O açılış maçını oynamak bir fikstür talihsizliğiydi. Sonrasında da her maça ağır baskı altında çıktılar" dedi. 

TFF Başkanı sözlerine şu şekilde devam etti:

"Zeki, Yusuf ve Burak şampiyon takımın oyuncuları. Çağlar Premier League’de müthiş bir Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi verdi. Avrupa’da oynayan çocuklarımız başarılı bir sezon geçirdiler. Yorgunluk ve talihsizlik çok yıpratıcı oldu."

"Süper Lig'de de görelim"

Öte yandan Özdemir, EURO 2020'de VAR sisteminin başarıyla uygulandığını ve bunun Süper Lig'de de örnek olması gerektiğini anlattı. Özdemir, "Bizim ders almamız gereken konu oyunun kendisi. Dikkat edin, yere yığılıp kalan, çığlık atıp kıvranan oyuncu yok. Kandırmaca yok. Hakeme itiraz eden yok, centilmence konuşmak var. Hakemin başına toplanmak yok. Oyunun örnek alınacak yanları var. En başta da VAR uygulaması. Hakemlerle VAR odası çok gerektiğinde, çok az konuştular. Hatasız denecek kadar çok doğru kararlar verdiler. Hepimize herkese örnek uygulamalar gördük. Süper Lig’imizde de görelim" diye konuştu.

"Yabancı kuralıyla ilgili doğru bir karar aldık"

"8+6 uygulamasıyla yerli oyuncu kalitesinin düşeceğini, A Milli Takım’ın geleceğinin kararacağını söyleyenler de var" sorusuna Özdemir, "Böyle varsayıma dayalı iddialara sadece saçmalık derim. Hele bir uygulayalım, görsünler. Doğru bir karar aldık. Yararını göreceğimize inanıyoruz" yanıtını vererek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler