Fenerbahçe taraftarlarında Nihat Özdemir infiali

04.06.2020 - 21:19 | Son Güncellenme: 04.06.2020 - 21:22

Fenerbahçe taraftarlarında Nihat Özdemir infiali

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in şike konusunda yaptığı açıklama Fenerbahçe taraftarlarının tepkisini çekti.

Ekonomist Dergisi Instagram yayınına katılan Özdemir, 'Şikenin üstesinden gelmek için nasıl bir çalışma yapacaksınız' sorusuna, "Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya'da, İngiltere'de ve Fransa'da da oldu. Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon... 2010-2011 sezonudur. Sezon geride kaldı. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık" yanıtını verdi. Bu yanıt sosyal medyada sarı lacivertli taraftarların büyük tepkisini çekti.

Sosyal medyadan tepkisini dile getiren Fenerbahçe taraftarları Nihat Özdemir'in Fenerbahçe'den ihraç edilmesini isterken, #NihatÖzdemirİhraçEdilsin etiketi kısa sürede TT oldu.

Kendisinden en çok Fenerbahçe taraftarlarının şikayetçi olduğunu belirten Özdemir, "17 yıl Fenerbahçe'de çalıştım, 10 yılın fazlasında başkan vekilliği yaptım. Görüyorum ki en fazla tepki aldığım grup, aldığım kararlardan en çok şikayet edenler Fenerbahçe taraftarları. Bunu gördükçe de, 'Ya Nihat, sen doğru karar alıyorsun, Fenerbhaçe ceketini dışarı asarak buraya oturdun' diyorum. Karar alırken son derece objektif olmaya ve paylaşımcılığı sağlamak için mücadele ediyorum" şeklinde konuştu.

Özdemir, yönetime geldiklerinde "Herkes kulüp ceketini çıkartıp dışarıda bırakacak" demişti.

"Son 3 hafta seyircili olabilir"

Koronavirüs salgını sebebiyle 12 Haziran'da seyircisiz olarak tekrardan başlayacak Süper Lig hakkında değerlendirmelerde bulunan Özdemir, "Temmuz ayında koronavirüs ortadan kaybolur ve şartlar da izin verirse son 3 haftayı seyircili oynatma durumumuz olabilir. Ana hedefimiz seyircisiz oynatmak ama şartlar izin verirse son 3 hafta seyircili olabilir" dedi.

"Trabzonspor'u sıkıntılı durumdan çıkaracağız"

Avrupa kupalarından 1 yıllığına men edilen Trabzonspor'un aldığı cezanın bugün alınmış bir karar olmadığını ifade eden TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Trabzonspor'un men cezası aniden ortaya çıkmış bir konu değil. Bu konuyu biliyor ve takip ediyorduk. 2019 yılı içindeki finansal bir konu. Birçok haklı noktamız olduğuna inanıyoruz. Bu UEFA'nın değil bir üst kurulun verdiği bir karar. TFF ve Trabzonspor olarak gücümüzü birleştirdik. İnşallah mutlu sona kavuşacağız. Trabzonspor'un Avrupa'da yer alması için elimizden geleni yapacağız. UEFA'nın yönetim kurulu üyesi Servet Yardımcı bugüne kadar destek oldu, bugünden sonra da destek olacak. Görüşmelerimizi yaparak Trabzonspor'u sıkıntılı durumdan çıkaracağız" şeklinde konuştu.

"Yeni maddeleri paylaşacağız"

Harcama limitleri konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Özdemir, "Bütün kulüpler koronavirüsten dolayı mali kayıplara uğradı. Harcama limitlerini gözden geçiriyoruz. Yeni maddeleri ortaya koyup kulüplerle paylaşacağız. Haziran sonundaki bilançolara göre değerlendirme yapacağız. UEFA ve FIFA bizimle aynı düşüncede. Harcama limitlerini getireceğiz. Türkiye Futbol Federasyonu Lisans Kurulu var biliyorsunuz. Şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Günlük olarak kulüpleri takip ediyorlar. Harcama limitleri geçen yıl %30'du bu yıl %15'e indirebilecek miyiz?

Kulüpler yeniden yapılandırma yaptı. Bu koronavirüs öncesi yapılan bir anlaşmaydı. Şimdi dünyadaki bütün spor kulüpleri maddi kayıplara uğradı. Ağustos ayından itibaren oynatacağımız yeni liglerde umuyoruz ki kulüplerimiz kayıplarını giderirler" dedi.

"Kulüpler oyuncularıyla görüşecek"

Koronavirüs salgını sebebiyle kulüplerin ekonomik olarak zorlanacağını vurgulayan Özdemir, "Her kulüp futbolcusuyla oturup görüşecek. Ücret indirimi ya da taksitlendirme yapacaklar. Anlaşmazlıklarda ise UEFA'ya ya da yerel federasyona başvuracaklar" ifadelerini kullandı.

"Yayıncı kuruluşun ödeme yapmasını bekliyoruz"

Yabancı sayısı ve yayıncı kuruluş hakkındaki sorulara da cevap veren Nihat Özdemir, "Bu iş sadece yabancı futbolcu sayısını düşürmek değil. Yabancı futbolcu sayısı düştüğü gibi gelecek futbolcularda nitelik arayabilir miyiz? 30 yaşın üzerinde çok sayıda futbolcu var. Bunlara kriter getirebilir miyiz? Altyapıdan gelen oyunculara kulüpler yer verebiliyor mu? Bir komisyonumuz var, çalışmaları sürdürüyor. Bunu Kulüpler Birliği ile tartışacağız. Bunu sezon başlamadan konuşacağız. 2020-2021 sezonu için nitelikleri paylaşacağız. Bu ani düşmeler olmayacak.

Yayıncı kuruluş da bir ödeme yapma hazırlığı içinde. Maçların gidişatına göre yayıncı kuruluşun ödeme yapmasını bekliyoruz. Hedefimiz beIN Sports'la olan sözleşmeyi 2 yıl daha devam ettirip sonlandırmak" şeklinde konuştu.

Süper Lig A.Ş kurulacak mı?

Kulüpler Birliği'nin Süper Lig A.Ş kurma gibi bir çabası olursa onları destekleyeceğini ifade eden Özdemir, "Kulüpler Birliği bir vakıf. Spor yasasının içinde bu yer alabilir. Süper Lig takımları böyle bir şirket kurar mı? Bu onların bileceği bir iş. TFF olarak biz bu girişime destek oluruz" dedi.

Son olarak istifa eleştirilerine değinen Özdemir, "Biz görevimizin başındayız. Federasyon görevi çok zor. Aldığınız her karar birilerinin hoşuna gidiyor, birilerinin hoşuna gitmiyor. Herkesi mutlu etmek gibi bir görevimiz yok. Biz bildiğimiz doğru şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Kararlarımızı alıp yolumuza devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler