Nihat Özdemir: "Yabancı sınırı önümüzdeki sezon..."

23.05.2019 - 12:03 | Son Güncellenme: 23.05.2019 - 15:03

Nihat Özdemir: "Yabancı sınırı önümüzdeki sezon..."

TFF Başkan Adayı Nihat Özdemir, açıklamalarda bulundu.

Özdemir'in açıklamaları şöyle:

 

"Futbolun Nihat abisi olarak 1 Haziran'da yapılacak seçimlere aday oldum. Türk futbolunu 4 yıl boyunca yönetmeye talibim. Tecrübem ve tüm enerjimle Türk futboluna hizmet etmek istiyorum.""Futbolun Nihat abisi olarak 1 Haziran'da yapılacak seçimlere aday oldum. Türk futbolunu 4 yıl boyunca yönetmeye talibim. Tecrübem ve tüm enerjimle Türk futboluna hizmet etmek istiyorum."

Yönetim kurulunun işleyişi devam edecek. Profesyonel arkadaşlarımız tarafından yönetilecek. 5 büyük futbol ülkesinin çalışmalarını araştırmak istiyoruz. Bunun için bir komite kuracağız. Reformlar yapacağız. VAR kayıtları konusunda IFAB'ın kurallarına bağlı kalacağız.

VAR kayıtlarını kamuoyuyla şu aşamada paylaşmayı düşünmüyoruz. Yönetim kurulundan ve yeni arkadaşlarımız aramızda olacak. Ben o davete yapmadım. O daveti Kulüpler Birliği yaptı. Galatasaray Kulübü bu davete katılmadı, o benim davetim değildi.

Kulüplerimizin en büyük sorunlarından birisi mali sıkıntıları. Bankalarla iş birliğiyle yaparak borçların yeniden yapılanması ve düzenleme getirmek istiyoruz. Bunun için de çalışmalarımız devam ediyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki geçmiş dönemlerde olduğu gibi ceketlerini çıkarıp hizmet edeceklerdir. Hangi kararı alırsanız alın bir taraf mutlu diğer taraf mutsuzdur. Biz bu mutsuz insan sayısını en aza indireceğiz.

Profesyonel arkadaşlarımız olacak. Gayet iyi çalışan ve uzman olmuş arkadaşlarımız var. Çalışan profesyonel arkadaşlarımızı güçlendirerek etkili bir çalışma ortamı oluşturacağız.

MHK'de mesai veren arkadaşlarımızın dürüstlüğü ve mesleki birikimlerinden şüphem yok.  Hakemlerin hataları olacaktır. Hedefimiz hata oranını sıfıra yakın hale getirmek. Sahada ve VAR'daki arkadaşlarımız uyumlu çalışarak biz bunu etkili hale getireceğiz. Şampiyonluk maçında VAR'ın iptal ettiği goller oldu. Seyircilerden ses çıkmadı. Sisteme saygı var. Türk hakemliği dışarıya hakem gönderme pozisyonuna geldi. İnşallah başarıya ulaşacağız.

2024 yılında yeni bir dönem başlayacak. Şenol Güneş'in Milli takıma gelmesinde benim de imzam var. Şenol Güneş'e desteğim ve güvenim tamdır. İnşallah Şenol Güneş, Milli takımda da başarılı olacaktır. Altyapı konusunda sistem oluşturduk. Şenol Güneş, Tolunay Kafkas ve Oğuz Çetin'le görüşme gerçekleştirecektir.

Kulüpler Birliği yasasıyla ilgili TBMM'de çalışmalar  devam ediyor. Kulüplerin mali yapısı için çok önemli bir yasa. Önümüzde çok zor ve önemli bir süreç  var.

Yabancı sınırı ise önümüzdeki sezon da, son sezondaki sayılarla devam edecektir. Alınacak her karar ondan sonraki sezonlar için geçerli olacaktır. Vodafone Park'ta oynanacak Süper Kupa maçını düzenleyeceğiz. 2020 Şampiyonlar Ligi finalini de Olimpiyat Stadı'nda yapacağız. Ama orası eski bir stad. UEFA'nın bizden akıllı stad talepleri var. İngiliz bir firmaya projeyi hazırlattık. Dünyada kadınlar futbolu hızla büyümekte. Biz de önem vereceğiz.

Biz Türkiye'de hakemlik yapmayı cazip hale getirmek istiyoruz. Cazip olursa aday sayısı artar ve onların arasından seçim yapabiliriz. Eski futbolcu arkadaşlarımız hakem olabilirler. Biz bunu da istiyoruz. Erman Toroğlu gibi aklıma ilk Erman Toroğlu geldiği için onu söyledim. 1. Lig kulüplerinin hepsi VAR sisteminin uygulanmasını istiyor. 1. Lig'de dün Play-Off maçlarında VAR uygulanmaya başladı. Hedefimiz 1. Lig'de de VAR'ın olması bunun için zamana ve yeterli yetkin hakem sayısına ihtiyaç var.

En zor iş MHK'de çünkü tüm kararları Türkiye etkiliyor. Yusuf Namoğlu benim gözümde dört dörtlük insandır. Sabri Çelik'in dürüstlüğünden şüphem yok. TFF'nin en zor işi hakem işidir. Yalnızca Süper Lig'de değil her ligde hakem hataları olabiliyor.

Uzun zamandır futbol dünyasının içindeyim. Federasyon başkanlığı ateşten gömlek, bu işi talip oldum. 4 yıl boyunca Allah'ta yardım eder ve başarılı olurum. Önce Allah'ın, sonra sizlerin, kulüp yönetici arkadaşlarımızın, sonra da ekibimin katkılarıyla başarılı olacağıma inanıyorum.

Senin için hazırladığımız haberler