Nihat Özdemir'den flaş 20 takım açıklaması

28.05.2019 - 18:27 | Son Güncellenme: 28.05.2019 - 18:27

Nihat Özdemir'den flaş 20 takım açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Nihat Özdemir, TRT Spor'da yayınlanan programda açıklamalarda bulundu.

Özdemir'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

''En iyi yaptığım şey zamanı planlamak. Türk futbolunu ben ve yönetim kuruluna yeni gelecek arkadaşlarımızla katkıda bulunacağımıza inanıyorum.''

Gelecek sezon VAR kayıtlarını açıklama taraftarı değiliz. Abdurrahim Albayrak'ın elinde VAR kayıtları varsa ekibimizi sorgulamamız gerek. Kanunsuz yapılan işlerin üzerine gideceğiz. Kulüp ceketlerimizi asıp görevimizin başına geçeceğiz.

Abdurrahim Albayrak beni aradı. TFF seçimine kadar VAR kaydı ile ilgili konuşmak istemiyorum. Genel kurul sonrası gelip, size önemli açıklamalar yapacağım.

(Galatasaray'ın kupa törenindeki görüntü ile ilgili) Hüsnü Güreli'nin verdiği tepki kendisini ittikleri için oldu. Hüsnü Güreli, Türk sporunun son zamanlarda yetiştirdiği önemli bir isimdir.

Eğer Albayrak’ın elinde bu kayıtlar varsa birileri ona sızdırmıştır. Genel Kurul’a kadar açıklamayı istemiyorum dedi. Ama Genel Kurul’dan sonra ziyaret edip açıklamalarda bulunacağını söyledi. Eğer elindeki kayıtları görürsem ekibimizi soruştururuz.

Yabancı sayısının artmasıyla Süper Lig ve Spor Toto 1.Lig'de kalite yükseldi. Yabancı sayısını kademeli olarak azaltmamız gerektiğine inanıyorum.

Ali Koç’un, ‘Lig kurgulanmış’ sözlerine katılmıyorum. Fenerbahçe zirveye oynarken ligin kurgulanmadığını görürüz.

Yöneticilerin açıklamaları elbette insanları yönlendirme anlamında önemli. Premier Lig’de bu durumlar pek olmuyor. Sistem oturacak. Önceki yıllara göre bu beyanatların daha az olacağını düşünüyorum. VAR’ı bütün yüreğimle destekliyorum. Hakemlerimiz daha başarılı olacaktır. Yöneticilerimiz de bu tarz gergin açıklamalarını azaltacaktır.

Erzurumspor’un bize müracaatı oldu. Arkadaşlarımız inceliyor. Bu işin zor olacağını bilmeleri lazım. İftar programında Ali Ay’a da söyledik. 4 takım adına konuşuyordum. Göztepe’nin durumu belli değildi. Sezon başında 20 takım olacak açıklamasını yaparsanız olur. Ama sezon sonlarında bunu dünya futbol kamuoyuna anlatamayız, bize de müsaade etmezler demiştim. Erzurumspor nasıl Süper Lig’e yükseldiyse inşallah tekrar gelirler. Bursaspor da önemli bir şehrimiz. En kısa zamanda onları Süper Lig’de görmek istiyoruz. Ligin 20 takımla oynanacağı konusunda bir karar yok.

Hakemlerin konuşmaması konusunda bir karar alındı. O kararda devam etmeye kararlıyız. MHK Başkanı dönem dönem hakemlerle ilgili konularda açıklama yapabilir. Yusuf Namoğlu yapmıştı. Sabri Çelik de yapabilir. Dönem dönem hakem kararlarıyla ilgili bakılıp, görüşler belirtilebilir. Bizler hakemleri koruma anlamında bu kararın devamını istiyoruz. Hakemlerin konuşmasını doğru bulmuyorum. Daha fazla polemik oluşturur.

UÇK uygulamasına devam ediyoruz. Tahkim Kurulu ve UÇK çok önemli. Bir takıma bir karar verdiğiniz zaman Tahkim yolu her zaman açıktır. UÇK da TFF içindeki kurullar da önemli. UÇK futbolcu kardeşlerimiz için de önemli. Teknik direktör ve futbolcu dışındaki kişileri de bu kapsama almak gerek.

Futbol camiasında kısa yollarla çözüm üretebiliriz. Bizim kulüplerimizin ciddi borçları var. Yabancı para ile yapılan sözleşmeler, finansman borçları da vardı. Türk lirasının değer kaybetmesi, faizlerdeki yükselme sebebiyle kulüpler ciddi sıkıntı yaşıyor. Borçlar katlanarak arttı. UEFA da bunu gördü. Sonunun ne olduğunu öngörebiliyoruz. Bunların yeniden yapılandırılması gerektiğine inandık. Bankalar Birliği Başkanı bu işe kafa yordu. Bir noktaya gidiyoruz. Bu kulüpler Türkiye’nin kulüpleri. 3-4 kulübün dışında finansal yoldan rahat olan hiçbir kulüp yok. Ödeme sistemlerini yeni bir modelle rahatlatmak gerekiyor. Çalışmalar devam ediyor. Genel Kurul’da belki kararlar almış olacağız. Haziran ayında Bankalar Birliği ile işi ilerleteceğimizi düşünüyorum.

Kadınlar Futbol Takımı ilerliyor. Biz de bunu ilerleteceğiz. Bunların eğitimleri, hoca durumları… Hepsine bakınca TFF’nin yükü çok artıyor. Hakemler geliyor eğitime. Hazinenin bize tahsis ettiği yerde güzel bir proje geliştirdik. Yatak kapasitemiz yetmiyor, otellerden hizmet almaya başladık. Bazı tesislerden hizmet alıyoruz. Milli Takım idaresinin yapıldığı bir bina, 800 kişilik konferans salonu olan bir tesis için çalışıyoruz. Bu senenin sonunda bitireceğimize inanıyorum. Önemli toplantılarımızı otel odalarında değil, kendi tesislerimizde yapmak istiyoruz.

Türk futbolu büyümeye mecburdur. Türk futbolu iyi bir noktaya gelmelidir. Önümüzdeki seçimde inşallah yeni bir yönetimle göreve talibiz. Türk futbolunu iyi bir noktaya taşımak istiyoruz. Hedefimiz bu.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler