Nihat Özdemir'den Semih Özsoy'a dava

01.07.2020 - 16:56 | Son Güncellenme: 01.07.2020 - 16:56

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy'a 250 bin TL manevi tazminat talepli dava açtı.

Nihat Özdemir'den Semih Özsoy'a dava

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada Nihat Özdemir'in; Semih Özsoy'un “Gündem Özel” isimli TV programı yayını sırasında yaptığı açıklamalar nedeniyle dava açtığı belirtildi. 

Açıklamada davanın takipçisi olunacağı vurgulanırken, "TFF Başkanı Nihat Özdemir tarafından 3 Temmuz sürecine ilişkin Kulübümüz değerlerine yöneltilen ve haksız olduğunu düşündüğümüz açıklamalara cevaben, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy tarafından 05.06.2020 tarihinde FBTV’de “Gündem Özel” isimli TV programı yayını sırasında yapılan açıklamaların “kişilik hakkına saldırı olduğu iddiası” ile Semih Özsoy hakkında Nihat Özdemir tarafından 250 bin TL manevi tazminat talepli bir dava açılmıştır. Kulübümüz bu davanın takipçisi olacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

 

Semih Özsoy ne demişti?

Semih Özsoy, katıldığı bir sosyal medya yayınındaki sözleri nedeniyle Özdemir'e yüklenmiş ve "Bu açıklamaları yaparken, başkanımızın, yöneticilerimizin içeride mağdur olduğu dönemi düşünüp hiç mi yüreği sızlamadı. Nihat Bey'in bizlerin gerekeni yapmasına izin vermeden, onurlu bir şekilde gerekeni yapması gerekiyor. Öncelikle gerekeni yapmalı, ondan önce de Nihat Bey çıkıp şunu dürüstlük ve açıklıkla dile getirmeli, FETÖ'yü lanetlemeli ve kendisi tam anlamıyla bu FETÖ illetinin neresindedir? Bunu anlatmalıdır. Bunu bizim için değil, Fenerbahçe, Türkiye için, daha önceki dava arkadaşları için anlatmalıdır" ifadesini kullanmıştı.

 

Nihat Özdemir'in açıklaması

Nihat Özdemir sosyal medya üzerinden katıldığı bir canlı yayında, “Futbolda şike tartışmalarını bitirmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz?” şeklinde yöneltilen soruya, “Birçok ülkede böyle olaylar oldu. Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon 2010-11 sezonudur. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık” cevabını vermişti.

Bu yanıt, Fenerbahçe camiasının büyük tepkisini çekmişti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Senin için hazırladığımız haberler