Nihat Özdemir'den yabancı sınırlaması hakkında açıklama!

29.01.2018 - 21:33 | Son Güncellenme: 29.01.2018 - 21:33

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili ve Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Nihat Özdemir, TRT SPOR'da yayınlanan Basın Tribünü programına konuk oldu. 

Özdemir, Türkiye'nin EURO 2024 adaylığından Fenerbahçe'deki başkanlık seçimine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. 

EURO 2024'ü çok istediklerini ve tesisleşmenin önemini vurgulayan Özdemir, "Başarılı olmamızın en büyük nedenlerinden bir tanesi bizden çok halkımızdan çok bunu siyasi otoritemizin de çok istemiş olması. Sayın Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız herkesin bir ortak düşüncesi var 2024 Avrupa Şampiyonası'nı ülkemize getirmek. Bütün bunların altyapı çalışmalarını bizden önce devlet üzerine düşen görevlerini yerine getirdi. Belki Avrupa'da değil dünyada en genç, en yeni statları biz inşa ettik ve inşa etmeye devam ediyoruz." dedi.

UEFA Başkanı ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu dile getiren Nihat Özdemir, EURO 2024'ü almak için şanslarının çok yüksek olduğunu söyledi. 

TFF Başkanvekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe'deki seçim yarışını da değerlendirdi. 

Divan Kurulu'ndaki tartışmayla ilgili konuşan Özdemir "Fenerbahçe Divan Kurulu'nda keşke Şekip Mosturoğlu o açıklamayı yapmasaydı, keşke Ali Koç da o cevabı vermeseydi. Fenerbahçe'ye yakışan bir kongre olsun istiyorum." ifadelerini kullandı. 

"Keşke tek adaylı seçim olsaydı"

"Fenerbahçe'nin 25.000 kongre üyesi var. Fenerbahçe'ye yakışan bir kongre olmasını istiyorum. Fenerbahçe'nin kaybetmemesi için birbirimize saygı gösterelim. Sayın Aziz Yıldırım aday olacaktır. Ben ne hizmetler yaptığını iyi biliyorum. Fenerbahçe'de 17 sene çalıştım. Seçimde hem Sayın Aziz Yıldırım hem de Sayın Ali Koç'un yönetimlerinde çok önemli kişiler olacaktır. Çok çetin bir seçim olacak. Keşke tek adaylı seçim olsaydı. 2 adaylı seçimden Fenerbahçe'nin zarar görmesinden korkuyorum. Fenerbahçe için hayırlısı olsun."

Yabancı sınırlaması ile ile ilgili de açıklamalarda bulunan TFF Başkanvekili Nihat ÖZdemir, "14 yabancıyı 1 günde düşüremeyiz. Önümüzdeki yıllarda gelişme sürecine bakarak, spor kulüplerimizle de görüşerek belli sayılarda zaman içerisinde azaltmaya gidebiliriz. 3-4 yıl devam edecek bir süreç." şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler